שלום פרופסור בן יהודהאני גבר בן 71 שטופל במשך 6 חודשים בטסטוסטרון בג' ל להגברת האונות והמצב הפזיולוגי. לאחר תקופה זו של טיפול חלה הגדלה של מספר הלימפוציטים ל 5000 למיקרוליטר, ירידה של הנויטרופילים אל מתחת לנורמה עם ערך של כ 50% לימפוציטים . ממצא זה חזר על עצמו כעבור שלושה חודשים. אציין שרמת תאי הדם הלבנים בגדר הנורמה (9.2) המוגלובין 16.5 וטסיות דם של 210000 בערכים המתאימים.בנוסף היתה עליה משמעותית ברמת הPSA. הפסקה מידית של הוספת הטסטוסטרון הביאה לירידה בPSA אך לא הורידה את רמת הלימפוציטים בדם.בנוסף, בשתי בדיקות שתן נמצא הכל נורמלי פרט ל 25 ובבדיקה חוזרת 500 תאי דם לבנים בשתן.בדיקה ידנית של תחנות בלוטות הלימפה שליליות פרט ל בלוטה אחת במפשעה בגודל מעל ל 1 ס"מ. הגדלת כבד או טחול לא נמושו בבדיקה ידנית.שאלותי הן: 1. האם קיים קשר בין טיפול בסטוסטרון אצל גברים ועליה בכמות הלימפוציטים? 2. האם אני בדרך להתפתחות לאוקמיה כל שהיא?אודה על תשובתך
נראה שהבלוטה יורדת בהשוואה לחודש הקודםהאם זה יכול להראות שהמחלה נעלמת (אפילו אם מדובר באחוז אחד)?כיצד יתכן שהבלטה קטנה?הלוואי ותוכלי לתת לי שביב של תקווה
פרופ' שלום!אספר בקצרה, בת 54 חולת סכרת מסוג 2 מזה כ- 6 שנים, בצום 290 , המוגלוביןA1C-12,3 , מטופלת תרופתית אך לא מאוזנת, לחץ דם לאחרונה גבוה-מטופלת תרופתית.לפני כשנה גירוד בעורף-ביקור אצל רופא עור- נקבע פסוריאזיס.כעבור 4 חודשים גירוד ביד ימין באזור המרפק-ביקור אצל רופא עור -שוב פסוריאזיס - טיפול ע"י ריכוך העור בקרם.לפי כ- 3 חודשים החל גירוד בכל הגוף ממש מלבד הגב והפנים עד כדי גרימת פצעים. באזורים מסוימים ברגליים יש פריחה אדומה מתפשטת.רופא עור לקח ביופסיה מאזור הגירוד ושלח לבדיקה. התשובה מיקוזיס פונגואידס. נשלחתי לעשות מספר בדיקות - US בטן עליונה - כבד מעט שומני ומוגדל, השאר הכל תקין טחול, לבלב וכו'. צילום חזה-תקין. מכון המטולוגי:EOS-2 , MYELO-1 H, BAND 3, HYPERSEGGMENTATION +SCHISTOCYTES בודדיםמשטח ידני 13047מחכה לעוד 2 ספירות דם -תשובה בעוד כמה ימים.אני במתח נוראי וזה כמובן לא מוסיף לשאר הדברים.יחד עם זאת התחלתי הקרנות שמש 3 פעמים בשבוע.מעונינת לדעת את פיענוח הבדיקות האחרונות לפני הגעתי לרופא המטפל.תודה מראש.
תיאור המשטח אינו בעייתי כלל. כדאי במסגרת בדיקות הדם לבדוק רמות של ויטמין B12 כי חסר שלו יכול להביא לשינויים כאלה בדם. בכל מקרה משטח הדם המתואר אינו בעייתי כלל.
תודה רבה ויום טוב לכולנו