אני בן 32. על פי MRI יש לי מימצא בפמור הדיסטלי, לובולרי במראהו, מאחורי
האספקט המדיאלי של המטפיזה בגודל 2.2X1.2ס"מ בגובה 1.3 ס"מ. עובר האדרה קלה בהזרקת גדוליניום. המפענח לא יודע מה המימצא, אך אמר שזה לא עצם ולא ציסטה. יתכן מח עצם. פרופ' מלר מאונקולוגיה אורטפדית אמר שלדעתו זה לא גידול וגם שקשה לקחת ביופסיה מהאזור. המליץ רק מעקב.
ספירת דם MHC=31.2 HCT=41.8 RBC=4.54 HB=14.2 בדיקה כמעט תקינה, אך לדעתי יש אפשרות לתחילת אנמיה מאקרוציטית, כי פרט ל HB שאר הערכים שצויינו הם קצת מחוץ לנורמה.
הכאב ברגל הוא כאב של לחץ, קשה לי למקם היכן הכאב, אינו קשור לפעילות, לעתים כאב לילי. יש זמנים שלא כואב כלל ויש אחרים בהם שימוש במשככי כאבים, למשל ארטופן לא עוזר. ברגל אטרופיה חריגה. פרט לכך אין מימצאים נוספים. בדיקה פיזיקלית תקינה על ידי פרופ' הלפרין. ברקע שיתוק ספסטי ברגל זו בעקבות דימום תוך מוחי לפני 12 שנה.מתבטא בדורסיפלגיה קלה. הפעם האטרופיה גדולה הרבה יותר מאשר בפעמים אחרות בהן הפסקתי פעילות גופנית. לפני 3.5 שנים כאב אחר בברך של רגל זו, אשר הופיע תמיד לאחר מאמץ פיזי ואותו הצלחתי תמיד למקם נקודתית. על פי האורטופד ד"ר ראט הייתה בעבר פגיעה בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי, אך אין בו קרע. להערכתי
זו הפגיעה אשר הסבירה את הכאב שהיה בעבר. שאלתי היא האם המימצא בפמור יכול בנתונים אלו להיות גידולי. אצלי במקום הראשון באבחנה המבדלת גידול המטולוגי, כנראה גידול המטולוגי שהתפתחותו איטית. היש חשש לדאגות שלי?
איזה אפשרויות נוספות יתכנו להסברת הכאב שלי או להסברת המימצא?
עוד רציתי לדעת האם יש יותר סיכון לגידולים ברגל ספסטית אשר עושים בה שימוש ספורטיבי? תודה