יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
לימפומה פוליקולרית ונפיחות בברך
יהלום 2024
27/11/25 | 09:57
שלום. בת 53 עם לימפומה פוליקולרית במח עצם. 4 שנים ללא טיפול כלל רק מעקב כל כמה חודשים. אני שבוע לפני פט סיטי כי צמחה לי לימפה חדשה בבית שחי. לפני כמה ימים פתאום התנפחה לי הברך עם כאבים חזקים. הייתי במיון לא ראו משהו בצילום ואמרו לעשות א.ס בקופח וללכת לרופא אם יחמיר. לצערי עד עתה ראיתי רק רופאת משפחה והצלחתי לעשות דופר כי פחדו אולי יש קריש אך הבדיקה תקינה. א.ס ברך רק בשבןע הבא. שאלתי היא כזאת. האם הנפיחות הזאת קשורה למערכת חיסונית נמוכה בשל הלימפומה? האם כדורים נוגדי דלקת אפשר גם בלעדיהם זאת בשל תופעות לא נעימות כלל שעושים לי.? והאם עם כזו ברך נפוחה ניתן יהיה לבצע את הפטסיטי ?
הוסף תגובה
יהלום 2024
27/11/25 | 09:57
לימפומה פוליקולרית ונפיחות בברך בנוסף
יהלום 2024
27/11/25 | 10:03
במיון עשו לי ספירה וראו שהלויקויציטים ונאטורפילים שלי עלו ליקויציטים 15 ונטורפילים 12 . לא יודעת למה לא ממש הצליחו לשייך זאת לדלקת בברך . לציין כי הספירות שלי של הלימפומה כעת תקינות.
הוסף תגובה
יהלום 2024
27/11/25 | 10:03
יהלום 2024
27/11/25 | 09:56
שלום. בת 53 עם לימפומה פוליקולרית במח עצם. 4 שנים ללא טיפול כלל רק מעקב כל כמה חודשים. אני שבוע לפני פט סיטי כי צמחה לי לימפה חדשה בבית שחי. לפני כמה ימים פתאום התנפחה לי הברך עם כאבים חזקים. הייתי במיון לא ראו משהו בצילום ואמרו לעשות א.ס בקופח וללכת לרופא אם יחמיר. לצערי עד עתה ראיתי רק רופאת משפחה והצלחתי לעשות דופר כי פחדו אולי יש קריש אך הבדיקה תקינה. א.ס ברך רק בשבןע הבא. שאלתי היא כזאת. האם הנפיחות הזאת קשורה למערכת חיסונית נמוכה בשל הלימפומה? האם כדורים נוגדי דלקת אפשר גם בלעדיהם זאת בשל תופעות לא נעימות כלל שעושים לי.? והאם עם כזו ברך נפוחה ניתן יהיה לבצע את הפטסיטי ?
הוסף תגובה
יהלום 2024
27/11/25 | 09:56
פרופ בן יהודה
27/11/25 | 17:06
לא נראה לי קשור אפשר לעשות סיטיפט יכולה לקבל נוגדי דלקת אם תפקודי הכליות תקינים
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
27/11/25 | 17:06
יהלום 2024
30/11/25 | 17:03
תודה לך על התשובה. שאלה נוספת. ביום שהתנפחה לי הברך לקחו לי דם ויצא ליקויציטים ונטורפילים ובאמת יומיים אחרי החלו לי גם תופעות של דלקת בשתן. בתרבית חיידק קלבסיאלה. טופלתי עם מונורול. העיקצוצים עברו. אבל בגלל שעברו יומיים קשה לומר שהדלקת עברה לגמרי. ודלקת בברך בהטבה. שאלתי היא האם שתי דלקות במכה אחת קשורה לכך שיש לי אולי מערכת חיבונית נמוכה בגלל הלימפומה אפילו שלא עברתי מעולם טיפול? והאם עם דלקת בשתן מומלץ לדחות את הפטסיטי שיש לי השבוע? אני מאוד מודאגת שאני מתחילה לקבל כל מיני דלקות בו זמנית
הוסף תגובה
יהלום 2024
30/11/25 | 17:03
פרופ בן יהודה
04/12/25 | 16:52
לגבי הפט סיטי זיהום בדרכי השתן לא אמור לשנות אני חושבת שזה מקרה שהיו שתי דלקות ביחד
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
04/12/25 | 16:52
טיפול בטסיגנה ותרופות לחרדה
EinavS
15/11/25 | 23:42
פרופ' נכבדה, להבנתי כמעט לכל התרופות נוגדות החרדה (ציפרלקס ומיניו) יש תגובה חזקה עם טיפול בtki וטסגינה בפרט. האם ידוע על תרופות הזהות לציפרלקס שניתן לקחת בזמן טיפול בטסיגנה? תודה.
הוסף תגובה
EinavS
15/11/25 | 23:42
טיפול בטסיגנה ותרופות לחרדה
פרופ בן יהודה
16/11/25 | 07:06
אכן קיימת בעיה בשימוש בצפרלקס וכל המשפחה אליה הוא משתייך הקרויה: ssri. הסיבה לכך היא שכמו לטסיגנה גם לקבוצת התרופות ההזו יש השפעה על ההולכה החשמלית בלב מה שבא לידי ביטוי בבדיקת הא.ק.ג בהארכה כל קטע הנקרא qt. זה יכול לגרום להפרעות קצב. במקרה שבו יש צורך בתרופות נוגדות דיכאון במטופלי טסיגנה יש לבחור תרופה שאין לה השפעה על מקטע זה. איני יכולה להתאים לך כאן תרופה נוגדת דיכאון כי איני מכירה אותך וזה לא השטח שלי. לאחר שתקבל/י הצעה מהרופא המטפל אשמח לעזור לגבי האפשרות ליחסי גומלין בין תרופתיים.
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
16/11/25 | 07:06
האם זה נכון שתרופת איברמקטין ivermectin יעילה לחולי סרטן?
mpn
13/11/25 | 18:02
האם גם לסרטן הדם? ומחלות mpn? תודה רבה
הוסף תגובה
mpn
13/11/25 | 18:02
האם זה נכון שתרופת איברמקטין ivermectin יעילה לחולי סרטן?
פרופ בן יהודה
13/11/25 | 18:51
ivermectin היא תרופה אנטי-פרזיטית, שמאושרת לשימושים מסוימים בלבד למשל גרדת. במחקרים בתאים במעבדה (in vitro) ובחיות מעבדה, נמצאו תוצאות שמראות כי ivermectin יכולה להשפיע על תאי סרטן: לגרום למוות של תאים סרטניים, להשפיע על מנגנוני התפתחות וסילוק תאים סרטניים. יש ביקורת מדעית שמציינת: למרות הממצאים המעניינים, אין מספיק ראיות קליניות ממחקרים בבני אדם שמוכיחות את היעילות והבטיחות של התרופה כטיפול בסרטן. חשוב לזכור שיש לתרופה תופעות לוואי כולל במקרים נדירים אומנם: תגובות אלרגיות קשות – קוצר נשימה, נפיחות בלשון או בפנים, פריחה נרחבת פגיעה נוירולוגית – בלבול, התקפים, חוסר קואורדינציה, או תרדמת (נדיר, בעיקר במינון יתר) פגיעה בכבד – עלייה באנזימי כבד, צהבת בעור או בעיניים
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
13/11/25 | 18:51
תודה רבה על התשובה,בהמשך לשאלתך ערך הb12 שלי הוא 256
חולדה
09/11/25 | 21:10
הוסף תגובה
חולדה
09/11/25 | 21:10
תודה רבה על התשובה,בהמשך לשאלתך ערך הb12 שלי הוא 256
פרופ בן יהודה
10/11/25 | 15:13
כדאי שתקבלי
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
10/11/25 | 15:13
b12 נמוך אבל בנורמה.רופאת משפחה ממליצה לקחת b12.לוקחת הידראה,יש לי טרומבוציטוזיס
חולדה
07/11/25 | 08:50
תודה רבה ד"ר בן יהודה
הוסף תגובה
חולדה
07/11/25 | 08:50
b12 נמוך אבל בנורמה.רופאת משפחה ממליצה לקחת b12.לוקחת הידראה,יש לי טרומבוציטוזיס
חולדה
07/11/25 | 08:54
השאלה אם מותר לקחת b12 בטרומבוציטוזיס וכן עם ההידראה,הb12 נמוך אבל בנורמה.תודה רבה
הוסף תגובה
חולדה
07/11/25 | 08:54
פרופ בן יהודה
09/11/25 | 07:21
אין מניעה מנטילת ויטמין b12 בטרומבוציטוזיס עם טיפול בהידראה מה היתה רמת הויטמין?
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
09/11/25 | 07:21
חולדה
09/11/25 | 08:05
תודה רבה. רמת הויטמין היא 256 לפי מכבי זה בתחום הנורמה ובגבול התחתון.השאלה אם צריך לקחת את הויטמין.
הוסף תגובה
חולדה
09/11/25 | 08:05
טיפול קו שלישי
יוס10
28/10/25 | 13:19
בן 69 טופלתי קו ראשון ב - vrd - וילקייד - רול יד דקסה קו שני dpd - דארא - פלאדומיד - דקסה אחרי 3.5 שנים חוזר עברתי צנתור 4 סטנטים ויש בעיות לב - כול מבוגרי המשפחה חלו ונפטרו מבעיות לב. לכן אני מחפש טיפול שמינימום פגיעה ומינימום הגעה לבית החולים איזה טיפול מומלץ ? האם השילוב שכתבתי נכון? ראיתי שאחד השילובים המוצעים גם עם פולידומיד היה בקו השני הבנתי גם שזה בסל הבריאות נינלארו + פוליאדומיד+ דקסה תודה מראש
הוסף תגובה
יוס10
28/10/25 | 13:19
טיפול קו שלישי
פרופ בן יהודה
28/10/25 | 17:54
אני חוששת שיהיה לי קשה "לתפור" לך טיפול עם כל כך מעט פרטים קליניים עליך ועל המילומה שלך. אני כן יכולה לומר של-ninlaro ה-ixazomib אין תופעות שליליות על הלב ובמחקר שנעשה על התרופה לא היה שוני בבעיות הלבביות בקבותה שקיבלה את התרופה לעומת הקבוצה שקיבלה פלצבו (אינבו)
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
28/10/25 | 17:54
טיפול קו שלישי
יוס10
29/10/25 | 13:42
תודה.
הוסף תגובה
יוס10
29/10/25 | 13:42
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
27/10/25 | 13:51
שלום, בת 53 עם פוליקולרית בדם (כיום הספירות תקינות) וללא טיפול בכלל רק במעקב (גם לא הייתי בטיפול) כבר 4 שנים. בשל הגדלת לימפה בבית השחי שלח אותי הרופא לפטסיטי. כל מכון נותן הוראות אחרות. במכון אחד צום 4 שעות עם הזרקה של סוכר רדיואקטיבי. מכון שני צום 6 שעות עם הרקה של יוד וגם סוכר רדיואקטיבי. השאלה מה נכון עבור החלה שלי? ומי קובע אם לתת גם יוד או לא? כי אני מפחדת מההזרקה של שני החומרים. עשיתי בפעם שעברה לפני 4 שני פטסיטי שהזריקו לי רק סוכר רדיואקטיבי.
הוסף תגובה
יהלום 2024
27/10/25 | 13:51
לימפומה פוליקולרית
פרופ בן יהודה
28/10/25 | 11:23
מבחינת שעות הצום עדיף 6 שעות לגבי השימוש ביוד או אי שימוש ביוד אם אין לך רגישות ידועה ליוד אין בעיה שתקבלי את שני החומרים. אם יש לך רגישות ליוד את צריכה לומר זאת ואז בשום מקום לא תקבלי יוד. מבחינת אינפורמציה במקרה שלך מספיק הסוכר הרדיואקטיבי היוד נותן יותר אינפורמציה בחלק של ה-ct ב-ct/pet בהצלחה
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
28/10/25 | 11:23
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
02/11/25 | 20:48
תודה רבה פרופ' בן יהודה על המענה. האם כאשר גדלה לימפה חדשה יכול להיות גם מלווה בכאב? אני עם פוליקולרית ולפני חודשיים לימפה בבית שחי שמאל ולאחרונה כאבים שמקרינים גם לגב (ממש ליד בית השחי ) למעשה היו לי כאבים כאלב לפני 9 חודשים שעברו ואז לא היתה לי לימפה מוגדלת אבל הפעם הם לא עוברים ומתגברים בשכיבה או בישיבה
הוסף תגובה
יהלום 2024
02/11/25 | 20:48
לימפומה פוליקולרית
פרופ בן יהודה
02/11/25 | 22:23
לא אמור לכאוב אלא אם כן מדובר בדלקת או בזיהום למשל אחרי חיסון (דלקת) או זיהום למשל זיהום ויראלי. בכל מקרה בלי לבדוק איני יודעת במה מדובר
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
02/11/25 | 22:23
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
05/11/25 | 10:58
תודה על תשובתך. בנוסף בא.ס של הבטן ביולי נמצא שיש לי הרחבה של אגן כליה רוחב האגן 1.89 ס"מ וכליה שמאלית הודגם גודש עד בינוני קל רוחב אגן 0.9ס"מ. אני מאוד מודאגת. ההמטולוג אמר שאולי משהו לוחץ שם. אני עדיין מחכה לסיטיפט . האם זה לא מסוכן להסתובב עם הרחבה באגן הכליה? האם זה יכול להיות מגדילה של לימפה פנימית?
הוסף תגובה
יהלום 2024
05/11/25 | 10:58
לימפומה פוליקולרית
פרופ בן יהודה
06/11/25 | 10:34
בערכים האלה ממש לא מסוכן
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
06/11/25 | 10:34
עקירת שן ו mds
p432
26/10/25 | 22:39
שלום אני צריכה לעבור עקירת שן בעוד כמה ימים אני חוששת .עד עכשיו עברתי טיפולי שיניים ללא בעייה mds התגלה בבדיקת מח עצם לפני 3 שנים,בסיכון נמוך,ללא מוטציות גנטיות.אין אנמיה, כדוריות לבנות נמוכות בד"כ 2 הטסיות בטווח תקין (156) קיבלתי מוקסיפן ל 3 ימים לפני עקירה וביום של העקירה 1 האם יש סיכון ? תודה
הוסף תגובה
p432
26/10/25 | 22:39
עקירת שן ו mds
פרופ בן יהודה
27/10/25 | 06:40
הספירה הלבנה היא 2000? כמה מהם נויטרופילים? אם הנויטרופילים מעל 500 את לא בסיכון מעבר לרגיל
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
27/10/25 | 06:40
עקירת שן ו mds
p432
27/10/25 | 13:01
בספירת הדם לפני 3 שבועות wbc1.9 לויקוציטים נויטרופילים- # 1.01 -52.1% , במשטח המיקרוסקופי 48% בשנתיים האחרונות המספר נע בין 0.89 ל-1.49 מונוציטים 0.29#
הוסף תגובה
p432
27/10/25 | 13:01
עקירת שן ו mds
פרופ בן יהודה
28/10/25 | 11:25
נראה בסדר
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
28/10/25 | 11:25
ספורט
eladhil
24/10/25 | 11:10
האם לחולי פוליציטמיה ורה יש מניעה מעיסוק בספורט עצים? ריצות ארוכות וחדר כושר?
הוסף תגובה
eladhil
24/10/25 | 11:10
ספורט
פרופ בן יהודה
26/10/25 | 06:50
כל חולה לגופו. לא ניתן לתת אישור סוחף בלי פרטים על החולה
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
26/10/25 | 06:50
1
2