תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לאחר הניתוח אובחן DCIS LOW GRADE.
אני אמורה 16 הקרנות לעשות.
בביופסת מחט אובחן לפני ניתוח "פיברואדנומה". האם שוליים 2 מ"מ זה בסדר?
מה זה אומר שבדיקת קולטנים שלילית להורמונים - האם זה בסדר?
טיפול בטמוקסיפן יועיל? או שיש טיפול חלופי?
לאחר הניתוח אובחן כD.C.I.S - LOW GRADE -
האם הניתוח היה צריך להיות שונה ולהוריד יותר?
ביקשתי אישור בריאות לעבודה מרופאת המשפחה וזאת כתבה "ברקע מחלה של השד- במעקב אונקולוגי" . האם יכלה לרשום משפט יותר מעודן מבחינת חיסיון רפואי והרגישות? אני בדרך כלל בריאה!!!
לאחר למפקטומיה /ביופסיה פתוחה משמאל ואבחנה פתולוגית שהשתנתה מפיברואדנומה ל-LOW GRADE DCISממצאים: האדרה בינונית של הרקמה הבלוטית המורידה במעט את אבחנתיות הבדיקה.שד ימין:ללא האדרה חשודה על רקע האדרת הרקמה הבלוטית.שד שמאל:אסימטריה של הרקמה הבלוטית, רביע חיצוני עליון. ללא אדרה חשודה על הרקמה הבלוטית, צלקת רביע פנימי עליוןאקסילות- בלוטות מעובות משמאל.לסיכום:שד שמאל-אסימטריה רביע חיצוני עליון,עבורה דרושה קורלציה לבדיקת סונר וממוגרפיה - האם מבנית, או שיש מקום להמשך ברור.צלקת רביע פנימי עליון - במגבלות הבדיקה ללא האדרה חשודה באיזור, יתכן כי קיימת אי התאמה בין תוצאות הפתולוגיה הסופית ומראה הממצא שנדגם בהחית סונר. לא ניתן לשלול בעזרת בדיקה הנוכחית מעורבות שוליים - שע"פ הפתולוגיה אינם מעורבים, ללא הדגמת ממצא חשוד אחר.0 BIRADS בשל הצורך לסיים ברור שד שמאל - רביע חיצוני עליון.
רק לפני כשבועיים נודע לי על DCIS ובינתיים הייתי רק אצל הכירורג שניתח אותי וזה אמר שלא עושים הקרנות במקרה שלי ובטח לא טיפול הורמונלי. התור לאונוקולוגית שמתמחה בפריון יהיה רק מחר. תכננתי להרות והגוש התגלה בבדיקה אצל רופא נשים. (הנני בת 41.5 ללא ילדים)
שימוש ב טמוקסיפן יכול לגרום לעיבוי רירית הרחם ולסרטן שחלות ורחם?
כמו-כן, להפסקת מחזור וגיל המעבר כבר בגילי?
הנני בת 41.5 ולקחתי במשך 15 שנה (עם שתי הפסקות קצרות)גלולות בייחוד לאקנה בהמלצת רופא נשים ורופא עור. וכהתגלה לי המנגיומה בכבד לפני כ- 4 שנים הומלץ במינון אסטרוגי נמוך ומיד הפסקתי שימוש.
לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת גוש 1 ס"מ בשד שאובחן בביופסיית מחט "פיברואדנמה" ובהסרתו dcis lgd
כירורוג אמר לי שבמקרה שלי רק מסירים את הגוש ואין הקרנות - האם נכון הדבר?
האם לקיחת גלולות גורמות לסרטן שד? והאם יש קשר לסרטן?
שלום,
קבלתי הפניה לבדיקת mri שד . בבלינסון אמרו לי מיום 5-15 למחזור. ומכון נייד ובתל השומר אמרו מיום 7-14 למחזור.
אם המחזור שלי התחיל ב- 22.10 - קביעת MRI לתאריכים - 4.11 או 29.10 זה בסדר ? ואיזה תאריך יותר טוב?
אפרת