תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
תשובתך לא ברורה לי:
האונקולוגית שלי דווקא ציינה שלא לוקחים טמוקסיפן בזמן הריון או לפני.
ובג לל הגיל שלי (42 ללא ילדים) והרצון להכנס להריון כעת, לא המליצה לי לקחת טמוקסיפן.
להבהרת העניין אשמח.
בתשובת הגנטיקה נמסר:בת 42 אובחנה DCIS LOW GRADEאינה נשאית של המוטציות השכיחות הקשורות לנטייה מורשת לחלות בסרטן שד /שחלה.מאחר ולא סורקים את כל הגן ייתכן ויש אצלה מוטציה אחרת בגנים BRCA1 או BRCA2. ריצוף הגנים אפשרי בתשלום.יתכן כי במשפחה קיימת מוטציה בגןאחר שעדיין לא זוהה.יש לציין , לאבי היה סרטן ערמונית בגיל 67. אין מקרה של סרטן שד במשפחה.האם יש להשלים את הבדיקה לסריקת כל הגן?
הרופאה שלי אמרה שרק אחרי סיום הריונות אני יכולה לקחת טמוקסיפן. התחתנתי לפני 7 חודשים... ללא ילדים... בת 42.
בצד של אמא אין סיפור של סרטן, רק אצל אבא סרטן הערמונית בגיל 67 ואצל אחותו שניפטרה מסרטן "מרקנסיל".אז לנסות להכנס להריון?ומה אחוז הסיכוי שאהיה נשאית של הגנים?
נשואה טרייה כבת 42 ללא ילדים. עברתי 16 הקרנות בסוף 12.12. לאחר הניתוח ב-2.9.12 אובחן D.C.I.S LOW GRADE ביעוץ הגנטי היום , נאמר לי שבמידה ואני נשאית אצטרך לכרות את השחלות לאחר שאלד ילדים. ובינתיים לא להכנס להריון עד מתן התשובה.האונקולוגית שלי, המליצה לי לאחר ההקרנות כן לנסות להכנס להריון.לאבי היה סרטן הערמונית.מה משמעות הדבר?
במרץ אהיה בת 42, ללא ילדים ועברתי 16 טיפולי הקרנות עכשיו. במידה ואצטרך טיפולי פוריות להריון לאחר אבחון dcis low grade - ממה להימנע? ואם זה גורם להישנות הסרטן?
סיימתי 16 הקרנות והרופאה אמרה שהסיכוי 5% ועם הקרנות יורד ל50%.
לא ברורה לי תשובת האונקוטייפ -מה משמעות?
תשובת אונקוטייפ להישנות D.C.I.S LOW GRDE:
D.C.I.S SCORE:18
A ny Local Event - DCIS OR Invasive
12%
I nvasive Local Event: 5%
er- 7.7
pr-7.3
נמצאו קולטנים שלילים להורמונים מהדגימה שנלקחה מהניתוח ובבדיקת האונקוטייפ נמצא חיובי לאסטרוגן 7.7 ולפרוסטורון 7.3 .איזו בדיקה יותר מהימנה? חיובי או שלילי?
מהם הגורמים להתפתחות תא סרטני, כפי שאובחן DCIS LOW GRADE?וממה להימנע?קולטנים להורמנונים:ER:04,PR:0,HER2:0,KI67:5%