יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
לימפומה בארובת העין
שי____
12/09/22 | 00:25
בעיקרון בבדיקה לפני כשנתיים כן נמצאו נוגדנים. האם זה כן משנה את התמונה? או שכל עוד ההפרעה היא קלה לסירוגין (תת פעילות תת קלינית לסירוגין) אני לא צריך להיות מודאג? רק במקרה של תת פעילות חריפה?
הוסף תגובה
שי____
12/09/22 | 00:25
לימפומה בארובת העין
שי____
08/09/22 | 21:11
התת פעילות תת קלינית לסירוגין אובחנה לפני הופעת הלימפומה בזמנו
הוסף תגובה
שי____
08/09/22 | 21:11
לימפומה בארובת העין
שי____
08/09/22 | 19:44
היי, בן 46, סיימתי לפני שנה טיפול בקרינה לארובת העין (לימפומה מאלט). יש לי שאלה לגבי הישנות המחלה. יש לי תת פעילות תת קלינית לסירוגין בבלוטת התריס - כלומר הtsh פעם מעט גבוה ופעם לא (בבדיקה האחרונה היה תקין) ובמקביל t3 t4 תקינים תמיד באופן קבוע. ממה שקראתי ושאני מבין שלמי שיש הפרעה בבלוטה יש סיכון מסוים לחלות בלימפומה בבלוטת התריס. האם יש לי סיכון גבוה מהרגיל עקב כך שהמחלה תחזור ובאזור זה?
הוסף תגובה
שי____
08/09/22 | 19:44
קריאה
שי____
09/07/22 | 00:20
היא מדהימה, פשוט מדהימה. מסכים וגם חושב שמגיע לה פרס ישראל.
הוסף תגובה
שי____
09/07/22 | 00:20
לימפוציטים
שי____
30/05/22 | 15:21
אני נמצא במעקב אחר סיום טיפול בהקרנות לארובת העין (מאלט). עושה כל כמה חודשים בדיקות דם - בבדיקה האחרונה אחוז הלימפוציטים הוא 35. האם זה תקין? אני מבין שבין 40-20 זה תקין. יש מקום לדאגה שזה אולי קצת קצת קרוב לרף העליון?
הוסף תגובה
שי____
30/05/22 | 15:21
לימפומה בארובת העין
שי____
06/04/22 | 13:53
תודה! מקבל את דעתך כמו תמיד. אבל לא מוזר שבתסנין נראים גם תאים גדולים, גם תאי t רבים? זה קורה לפעמים? יש לזה משמעות?
הוסף תגובה
שי____
06/04/22 | 13:53
לימפומה בארובת העין
שי____
05/04/22 | 23:19
לפני מספר חודשים סיימתי טיפול בקרינה לארובת העין (malt) בביופסיה לפני הטיפול נכתב: אבחנה: ty0480 orbital region m09350 morphologic deion only תאור מקרוסקופי: קטעי רקמה חיבורית שומנית ושריר משורטט. בחלק מהקטעים נראה תסנין לימפואידי אבנורמלי צפוף. התסנין חודר ומקיף סיבי שריר משורטט וסיבי עצב. התסנין מונומורפי ומורכב ברובו מלימפוציטים קטנים בעלי כרומטין פתוח. נראים גם תאים גדולים יותר, מפוזרים בתוך התסנין לא נראים זקיקים לימפטים ולא מרכזי נבט. בין התאים נראים תאי פלסמה. בצביעות אימונוהיסטוכימיות: רוב הלימפוציטים שבתסנין חיוביים bל (+cd79a+,cd20). נראים גם תאיt (cd3+) רבים בפיזור אחיד בין תאי ה-b. הלימפוציטים שליליים ברובם ל-cd10, cd5 ,cyclin d1, cd23. לימפוציטים רבים חיוביים לbcl2 ול- mt2. השרשרות הקלות קאפה ולמבדה חיוביות בתאי פלסמה, בשיעורים דומים. ki67 חיובי בפחות מ-5% מן התאים, ומראה פיזור די אחיד. הממצאים המורפולוגים והאימונוהיסטוכימים מצביעים על low grade b cell lymphoma, הם יכולים להתאים ל malt lymphoma. חומר נשלח לבדיקת pcr. לאחרונה (אחרי הטיפול) עברתי למעקב במרפאת עיניים אחרת שקרובה יותר לביתי (מלבד מעקב המטולוגי) ושם כהליך שגרתי ביקשו לעשות רביזיה בבית החולים שלהם, שם נכתב: אבחנה: orbital region: fibrofatty tissue and striated muscle extensively involved atypical lymphoid infiltrate. histologically compatible with b cell lymphoma. see deion and comments תאור מיקרוסקופי: קטעי רקמת חיבור ושריר משורטט על ידי תהליך לימפופרוליפרטיבי ממאיר דיפוזי אשר חודר בין סיבי השריר. הלימפוציטים הם קטנים. חלקם מסוג t וחלקם מסוג b אשר נצבעו לcd3 ול cd20 בהתאמה. בשאר צביעות אימונוהיסטוכימיות: תאי הb חיוביים ל bcl2, cd79a והם שליליים לcd23, cyclin d1, cd43, bcl6, cd10 ,mum1. צביעה לcd5 חיובית בעיקר בתאי t ומראה תבנית צביעה דומה לcd3. cd138 ו-mum1 חיוביים בתאי פלזמה מועטים מפוזרים ופוליטיפיים לשרשראות הקלות בצביעות אימונוהיסטוכימיות. ki67 מראה אינדקס פרוליפרטיבי נמוך ביותר בתסנינים (פחות מ- 2%). צביעה ל mtupa חיובית בתאי b. המראה המורפולוגי ותוצאות צביעות אימונוהיסטוכימיות מתאימים ללימפומה של תאים קטנים, במקום ראשון extanodel marginal zone lymphoma. בדיקות pcr igh ו- pcr tcr ללא עדות לקלונליות. (לאחר מכן מצורף דף של בדיקות הpcr) בהמשך יש גם תוספת לתשובה של ד"ר נוסף שהמקרה נשלח אליו להתייעצות, שם הוא כותב: אני מסכים עם התיאור ואבחנה של ד"ר ***. הממצאים מתאימים ללימפומה של תאי b. בשל הסיבות הבאות, מדובר בהסננה ניכרת של שריר השלד על ידי לימפוציטים שנצבעו בסמנים של תאי b. היחס בין תאי b ו-t הם מעט יותר לכיוון תאי b. הדרגה של השגשוג נמוכה בצביעה ל- ki67. הסמנים ללימפומות ספציפיות (cll, לימפומה של תאי מעטפת ולימפומה פוליקולרים) שליליים. במקום הראשון הממצאים מתאימים ל- marginal zone lymphoma. אני מבין שגם בבדיקה הראשונה וגם ברביזיה לא כל כך בטוחים בסוג הלימפומה באופן מוחלט, הם מניחים שמדובר במאלט במקום הראשון. אז אני שואל לדעתך האם אני צריך וכדאי להמשיך בבירור כלשהו לגבי זה או שעליי פשוט להניח לזה? האם יש דברים נוספים שכתבו בדוחות לגבי הממצאים שתפסו את עינייך ושאני צריך אולי לדעת? האם יש מקרים שקשה להבין חד משמעית את סוג הלימפומה? אשמח מאוד לדעתך על הדאגות שלי המון המון תודה (וסליחה על האורך).
הוסף תגובה
שי____
05/04/22 | 23:19
בלוטות בצוואר
שי____
21/02/22 | 17:53
תודה! מדהימה
הוסף תגובה
שי____
21/02/22 | 17:53
בלוטות בצוואר
שי____
20/02/22 | 01:33
היי, סיימתי לפני מספר חודשים טיפול בקרינה לארובת העין (מאלט) ואני נמצא כרגע במעקב, עברתי pet ct שם כתוב בין היתר - בלוטות לימפה אחדות קטנות לאורך צוואר מימין (suv max 1.25 וקוטר מרבי כ 0.4 ס"מ). טיבן לא חד משמעי. בבדיקה פיזית ההמטולוגית שלי כתבה - נמושה בלוטה קטנה, ניידת ורכה. היא הסבירה לי לאחר מכן שהגודל בעיקרון תקין והקליטה נמוכה, לדעתה להמשיך במעקב כרגיל. מה דעתך על הממצא? אני מאוד מודאג. אני מבין שהגודל תקין, אבל ממש מדאיג אותי שפתאום הופיעה שם קליטה ונמושה בלוטה קטנה. דעתך מאוד חשובה לי. המון תודה
הוסף תגובה
שי____
20/02/22 | 01:33
התנצלות
שי____
04/01/22 | 15:51
את מדהימה!
הוסף תגובה
שי____
04/01/22 | 15:51
אחרי טיפול בקרינה - מודאג
שי____
03/01/22 | 22:38
לא חושב שנותרה קליטה בגלל הקרינה, כי עברו כמה חודשים. בעיקרון, אני במעקב אצל אוקולופלסטיקה ונויראופט. אולי אלך גם לרופא עיניים מומחה באונקולוגיה. לגבי הבלוטות בצוואר - הן יכולות להיות גם מאלט??
הוסף תגובה
שי____
03/01/22 | 22:38
אחרי טיפול בקרינה - מודאג
שי____
30/12/21 | 14:53
היי, סיימתי טיפול בקרינה לפני כמה חודשים לארובת העין (לימפומה מאלט רק בארובה) - בpet ct עדיין יש קליטה, קליטה בעוצמה 3 (יותר נמוכה מלפני ההקרנות ששם היה בעוצמה עד 6) - יש לי חשד שלא קיבלתי את הטיפול והמינון הנכון, קיבלתי 24 וקראתי שנהוג לתת 30. בנוסף, כתוב גם בלוטות לימפה אחדות קטנות לאורך צוואר מימין (suv max 1.25 וקוטר מרבי כ 0.4 ס"מ). טיבן לא חד משמעי . 1 - מה המשמעות של הממצא החדש לגבי הבלוטות שציינתי קודם??? האם הבלוטות האלו גם יכולות מאלט?? 2 - מה המינון הנהוג לתת נגד לימפומה מאלט? בסיכום ביקור אצל האונקולוגית לפני הטיפול בקוד אבחנה היא כתבה follicular lymphoma ויש לי חשד שקיבלתי מינון לפני זה ולא מינון למאלט - יש שוני במינון בין הסוגים? מודאג
הוסף תגובה
שי____
30/12/21 | 14:53
בדיקת pcr
שי____
01/12/21 | 00:27
היי, מהי בדיוק בדיקת pcr שעושים אחרי ביופסיה ולמה היא נועדה? המון תודה מראש
הוסף תגובה
שי____
01/12/21 | 00:27
תודה! רק שכחתי לציין שאני גבר
שי____
06/06/21 | 10:07
האם זה משנה? גם לגבר אין פגיעה?
הוסף תגובה
שי____
06/06/21 | 10:07
פוריות בתקופת הקרנות
שי____
04/06/21 | 20:01
היי, לפני כמה ימים אובחן אצילי לימפומה low grade בארובת העין. אני כרגע לפני סדרת בדיקות לקבוע את המשך הטיפול - מעקב, טיפול במבטרה או הקרנות. רציתי לשאול במידה ואצטרך לעבור הקרנות לארובת העין או טיפול במבטרה תהיה פגיעה בפוריות? בנוסף לגבי קרינה לארובת העין, האם תהיה נשירת שיער?
הוסף תגובה
שי____
04/06/21 | 20:01
1
2
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה
סגירת תוכן ההודעה