תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום ג'ני,הסיפור שלי דומה לשלך ואני כבר אחרי החלטה וביצוע. 10 חודשים לאחר ניתוח ו-7 חודשים לאחר סיום טיפולים ומרגישה מצויין.אני בת 60, נשאית המוטציה BRCA1, היה לי גידול בגודל 1.5 ס"מ, ללא פגיעה בבלוטות וגם טריפל נגטיב.אני החלטתי על כריתה מלאה דו צדדית כולל פיטמות (למה להשאיר מקום שהסרטן יוכל לחזור?) וללא שחזור (לא הייתי מוכנה לניתוח הארוך ולכאבים הנוספים ומסתדרת מצויין כשטוחה ללא חזיה). קיבלתי רק 4 טיפולי כימותרפיה AC, ללא קרינה.אם תרצי לדבר איתי - כתבי דרך התקשרות אליך.מאחלת לך לבחור בהחלטה המתאימה לך ולעבור הכל בקלות ובבריאות.
אני לאחר ניתוח כריתה דו צדדי. האם יתכן מצב שנשארה באזור רקמת שד שעלול להתפתח בה גידול חדש? האם ניתן לבדוק ולוודא זאת?תודה רבה.
אני נשאית, אך ממוצא אשכנזי. לא מכירה נשאים מוצא מזרחי, אך שמעתי משהו על גן אחר שעדיין לא ברור לגביו. המוטציה הזו קשורה לסרטנים מסויימים, בעיקר שד ושחלות ולא כל מיני סרטנים. יכול להיות סיבות שונות אצל כל אחד מהמשפחה.אני ממליצה להכנס לאתר של עמותת "ברכה" - העמותה של הנשאיות. ולפנות ב"צור קשר" עם השאלה. להלן הקישור לאתר שלהם בברכת בריאות
לי הפיזיותרפיה מאד עזרה. לאחר מספר פגישות עם פיזותרפיסטית והקפדה על תרגול פעמיים ביום במשך כשלושה שבועות - היד חזרה לתנועה מלאה.מפעם לפעם אני חוזרת לתרגילים בכדי לשמר ולשפר את המצב.בהצלחה והרבה בריאות.