תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אונקוטייפ 35. מה משמעותו מבחינת סיכויי הישנות הסרטן בעתיד?והאם בדיקת האונקוטייפ קיבל כבר את אישור ה FDA?תודה
אם לי יש סרטן שד.ויש לי 2 אחיות.לכל אחות, ילדים בנים/בנות.ונניח להם ילדים.אם התשובה של ריצוף גן מלא - תצא חיובית לנשאות:מי עוד צריך להיבדק במשפחה?תודה.
תודה רבה. אם המעקב כולל בדיקה גופנית והדמית השד, - האם אחרי כריתה דו צדדים, והוצאת בלוטות, ואחרי כל הטיפולים, - אילו סוגי הדמיה את מתכוונת? CT ?CT PET? האם US גם נחשב להדמיה? ....קצת סדר בנושא... בבקשה. ועוד משהו, - בפורום של נשים שלקו בסרטן, (לא כאן)- נכתב, שPET CT תקין, יכול לתת תחושה של ביטחון לפחות לזמן לא קצר. והופיעו תגובות על מציאת גידולים, גרודות, ובלוטות נגועות, - למרות שהPET CT היה תקין. הנשים הופיעו בשמן האמיתי. וכתבו שגם הן הופתעו, ההסבר של מישהי שם, שהבדיקה הזו, לא מכסה 100% מהממצאים. וצריך גודל מסויים של ממצא כדי שיאותר בבדיקה הזו. מה שעוד מעניין: שאצל אחת: אולטרסאוד גילה, וPET CT היה תקין!מה יש לך להסביר לי?וכמובן, שאינני מבקשת ידע רדיולוגי... אלא ידע שלך כאונוקלוגית שמשתמשת בהדמיה..תודה ושבוע טוב.
אני כחודש אחרי הקרנות. (קודם היו ניתוח וכמותרפיה).PET CT תקין מלפני כחודשיים. ביקורת ראשונה אצל אונקולוגית. (אחרי גמר הטיפולים)אמרה לי, שלא צריכה כל בדיקה נוספת, ובעוד 3 חודשים ביקורת.האם יש איזה שהוא פרוטוקול של ביקורת לאחת כמוני?האם המעקב מושפע באיזה מוסד רפואי נעשה המעקב, או שיש פרוטוקולאחיד?למשל: (כריתה דו צדדית) מתי עושים US? CT? MRI?במהלך השנה הקרובה?או שכמו שקרה לחברה שלי.... שאמרו לה שלא צריך כלום.... ואחרי 9 חודשים הופיעה הישנות הגידול במקום הצלקת?...
בוקר טוב.האם מותר להיחשף לשמש החל מחודש אחרי תום ההקרנות?ואם לא, - מתי מומלץ? (ללכת לים, אבל לא לשכב להשתזף, אלא לשחות כשעה)תודה
קודם כל תודה.רציתי להסב תשומת ליבך, שאולי הספרות התהפכו: כתבת שאונקוטייפ 53 נחשב לגבוה. התשובה שלי הייתה בספרות הפוכות: 35 וחשבתי שזה בשיא סקלת הגובה....תודה.