תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום פרופ' ירושלמי
שאלתי אותך לגבי קסלוטדה ואווסטין שהפסיקו לעבוד למחלה גרורתית בעצמות ובמוח.
כתבת לי בתשובה שיש לי מחלה נדירה יחסית. למה התכוונת?
סליחה שאני מטריחה אותך שוב
תודה רבה!
שלום רב
אני מטופלת כבר 8 שנים בגרורות בעצמות. לא סימפטומטית. הייתי מטופלת עד לפני שנה וחצי בטיפולים הורמונליים וביולוגיים (אייברנס) ולאחר מכן , בעקבות גילוי גרורות במוח, עברתי לטיפול בקסלודה ואווסטין (פעם בשלושה שבועות).
כרגע המרקרים שוב בעלייה למרות שלפי ההדמיות המחלה יציבה. הרופא אמר לי להתכונן לאפשרות של שינוי טיפול.
לפי המאפיינים של המחלה שלי זו מחלה מאוד איטית. לפי הביופסיה הראשונית, קצב שגשוג התאים, ה-ki67 שלי, היה פחות מחמישה אחוז. הקסלודה והאווסטין לא היו אמורים להחזיק יותר משנה וחצי? שמעתי שזה טיפול מאוד יעיל וחשבתי שאקבל אותו כמה שנים. האם זה מתאים לפרופיל של מחלה איטית?
תודה רבה. סליחה על האורך.
אני בת 54. עברתי כריתת שד בספטמבר 2010
ו -33 הקרנות בדצמבר 2010. אחרי ההקרנות נשארה לי אדמומיות באזור המחשוף. משום מה, עד עכשיו זה לא הפריע לי. לפני כמה חודשים זה התחיל מאוד להפריע לי... האם ניתן לעשות משהו? אולי פילינג?
אני חולה בסרטן שד גרורתי ומדי כמה חודשים עושה בדיקות דם, בהן בדיקות המרקרים ca15-3 ו-cea.
המרקר cea משתנה כל הזמן. עולה או יורד.
במרקר ca15-3 יש כבר כמה חודשים אותה תוצאה "מעל 3000". מה זה אומר? שהוא סטטי? שאין שינוי? או שבמעבדה לא מצליחים לספור מעבר ל-3000? למרות שהבנתי שהמרקר הזה יכול גם להגיע לעשרות אלפים. אשמח להסבר.
תודה רבה ושנה טובה
בתקשורת עוסקים רבות בטיפולים אימונותרפיים לסרטן, כדוגמת הקיטרודה ותרופות אחרות.
מדברים על זה בהקשר של סרטן עור, כליות וריאות.
האם אין חידושים בתחום זה גם בסרטן השד, ואם לא, מדוע?
תודה רבה
אני מאובחנת כבר כשבע שנים כחולה בסרטן שד גרורתי עם גרורות לעצמות ובלוטות. בחודש שעבר אובחנתי עם גרורות במוח. הסרטן רגיש מאוד להורמונים, שלילי להר 2 (סוג הסרטן שבדרך כלל שולח גרורות למוח).
יש לי כ-3-4 גרורות בתוך המוח והרבה גרורות על הדורה. רצו לתת לי קרינה לכל הראש. סירבתי. אני מקבלת עכשיו טיפול סיסטמי של קסלודה ואווסטין. האם הטיפול הזה יכול להשפיע גם על הגרורות בדורה ואז אוכל לקבל רק הקרנה ממוקדת לגידולים בתוך המוח? האם זה ריאלי שכך אוכל להימנע מהקרנה לכל המוח?
יעלה
האם מישהי יכולה להמליץ לי על סלון לרכישת פאה משיער טבעי, שגם נותן יחס אישי?
שמעתי על פאנית בשם דבורי גנץ מבני ברק. מישהו מכיר?
אני מטופלת באייברנס כבר כ-8-9 חודשים. בזמן האחרון אני מאוד עייפה וחלשה, ועשיתי ספירת דם, מאחר שהתור לרופאה הוא רק במאי. עד אז אני אמורה לקבל עוד 2 מחזורים של התרופה. הערכים נמצאים בירידה איטית מאז שהתחלתי בטיפול. כרגע ההמוגלובין הוא 10 והניוטרופילים 0.7. האם זה סביר? האם ליידע את הרופאה או להמשיך כרגיל עד התור שלי במאי? באילו ערכים של ספירת הדם אמורים להפסיק את הטיפול או להוריד את המינון של התרופה?
תודה רבה!!
יש לי סרטן שד גרורתי מפושט לעצמות ולבלוטות בלבד. הטיפול האחרון שקיבלתי כלל מעכב ארומטאז ואיברנס. הטיפול לא עובד יותר והרופאה העבירה אותי לקסלודה. אני זוכרת שכשהתחלתי לפני כשבע שנים את הטיפול ההורמונלי נאמר לי שטווח הפעולה של הטיפולים האנטי הורמונליים נע בין שנתיים לחמש עשרה שנה. מה טווח הפעולה של הטיפולים הכימיים לאחר כישלון הטיפול האנטי הורמונלי? הסרטן שלי רגיש במידה גבוהה מאוד לאסטרוגן ופרוגסטרון. שלילי ל-her 2.
חשוב לי לדעת את זה כדי לתכנן את המשך חיי.
תודה רבה ושבת שלום
שלום
אובחנתי עם סרטן שד. רצפטורים גבוהים מאוד לאסטרוגן ופרוגסטרון. הר 2 שלילי.
אני אחרי ניתוח, כימותרפיה והקרנות. מקבלת זה חצי שנה טמוקסיפן ולוקרין, ללא תופעות לוואי משמעותיות. אני בת 36.
בשבוע שעבר כשהגעתי לביקורת במכון האונקולוגי שבו אני מטופלת, שוחחתי עם אישה שהסרטן חזר אצלה אחרי חמש שנים עם גרורות בעצמות ובכבד. גם לה יש סרטן הורמונלי עם מאפיינים כמו שלי. היא אמרה לי שבמחלה גרורתית כמו שלה, אחרי שממצים את כל הטיפולים ההורמונליים ועוברים לכימותרפיה, זה עוזר מעט מאוד בעצירת המחלה, וכרוך בהרבה יותר תופעות לוואי בהשוואה לטיפולים ההורמונליים. האם זה נכון?
האם כדאי להוסיף את התרופות החדשות מסוג איברנס או קיסקלי לטיפול ההורמונלי? הבנתי שזה מגדיל את הסיכוי שהמחלה לא תחזור.
יש לי שאלה שהיא יותר בתחום הנפשי. אני כבר 6 שנים עם מחלה מפושטת לעצמות ולאחרונה גם לבלוטות. לקחתי טמוקסיפן, לטרזול, פסלודקס ועכשיו אייברנס ואנסטרזול. אחרי המחזור הראשון של אייברנס יצאה לי פריחה וכרגע אני בהפסקה. אמורה בשבוע הבא להמשיך אייברנס.
עכשיו, ללא הטיפול, אני מרגישה מצוין . אין לי כאבים ולא מרגישה חולשה או עייפות. לעומת זאת, כשלקחתי את האייברנס הרגשתי חולשה ועייפות קשה.
השאלה שלי: איך אתה יכול לשכנע את עצמך לקבל טיפולים לא קלים כשאתה מרגיש בריא לגמרי? משערת שזו בעיה של כל האנשים שמתמודדים עם מחלה כרונית ולא "סוערת". כיצד אפשר להתמודד עם המצב הזה?
מקווה שהבהרתי את עצמי ותודה רבה מראש על המענה.
סרטן שד מפושט לעצמות מקיץ 2011.
כבר שש שנים בטיפולים הורמונליים: טמוקסיפן, לטרזול, פסלודקס.
בפט האחרון הממצאים היו של התקדמות המחלה בבלוטות.
האונקולוגית הציעה לי איברנס עם אנאסטרזול או קסלודה.
בשיחה אמרה לי שאני כבר מספיק שנים בטיפולים הורמונליים והגיע הזמן לעבור לטיפול כימותרפי. בכל זאת הציעה לי כאופציה את האיברנס (יש לי ביטוח פרטי כך שאני יכולה לקבל את התרופה)
האם בשלב כזה יש עוד טעם לנסות את האיברנס? אני לא רוצה להיות שוב "מטורטרת" עם כדור שהשפעתו תהיה קצרת טווח עם כל הבלאגן של החלפת טיפול. אולי אם הקסלודה אמורה להשפיע לזמן ארוך יותר, עדיף לי לקחת אותה כי הבנתי שתופעות הלוואי מועטות יחסית.
תודה מראש
אני בת 53. יש לי סרטן שד מפושט לעצמות עם רצפטורים גבוהים לאסטרוגן ופרוגסטרון.
קיבלתי כבר טמוקסיפן, לטרזול ועכשיו פסלודקס. אני מרגישה טוב, ללא כאבים.
מאז התחלתי לקבל את זריקות הפסלודקס באוגוסט 2016 הייתה עלייה מתמדת במרקרים. בפט שעשיתי לפני 3 חודשים, התקבלו הממצאים האלה:
כיום קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות קטנות חדשות ברטרופריטונאום ובבלוטה מאחורי האקסטרנל איליאק משמאל.
קליטה פתולוגית של FDG בחלק מנגעים רבים בשלד. הנגעים כיום סקלרוטיים יותר.
סיכום: תגובה סקלרוטית כיום בחלק מהנגעים, ייתכן על רקע הטיפול.
הייתי אצל האונקולוגית בשבוע שעבר, ובעקבות עלייה נוספת במרקרים היא שלחה אותי לפט נוסף.
רציתי בבקשה לשאול:
1. מדוע בסיכום של הפט, למרות שנצפתה קליטה חדשה בבלוטות, לא כתוב שיש התקדמות של המחלה? הקליטה בבלוטות לא נחשבת להתקדמות?
2. האם העלייה במרקרים קשורה למה שנצפה בבלוטות?
3. האם צריך להחליף טיפול, ואם כן, איזה סוג טיפול אני יכולה לקבל עכשיו?
סליחה על האורך והשאלות המרובות
תודה רבה מראש!!
אני מטופלת כרגע בפסלודקס אחרי טמוקסיפן ולטרזול.
יש לי כאבים בברך. אני חשה אותם בעלייה וירידה במדרגות, ובעיקר במעבר ממצב של ישיבה או כריעה לעמידה.
הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לצילומי רנטגן. בצילום לא היו ממצאים מיוחדים. הוא שלח אותי לפיזיותרפיה.
האם הכאבים יכולים להיות קשורים לטיפול האנטי אסטרוגני שאני מקבלת או שאין שום קשר? האם כדאי לעשות בדיקה של צפיפות עצם? אני בת 53.
אני לוקחת לטרוזול כ-8-9 חודשים אחרי טיפול בטמוקסיפן.
לאחרונה אני מרגישה כמה תופעות לוואי , שרציתי לשאול אם ייתכן שהן קשורות לכדור:
1. כאבי ברכיים שהיו גם לפני נטילת הכדור אבל החמירו.
2. ירידה חדה בזיכרון וביכולת המנטלית. אמנם אני בת 52 אבל אני מרגישה שהמצב הידרדר מאז התחלתי את הטיפול בכדור
3. תיאבון מוגבר
אני יודעת שכשלוקחים כדור נוטים לייחס לו את כל הרעות החולות... ובכל זאת רציתי לדעת אם זה אפשרי שמקורן בכדור.
תודה רבה וחג שמח