שלום דר, סיימתי לפניי חודש וחצי 12 טיפולים (פרוטוקול ABVD). בדיקות הדם והפד סיטי יצאו תקינות.
הבעיה היחידה שיש לי זה הירדמויות של יד ימין בלילה ועכשיו גם ביום, וחוסר תחושה וצמרמורת במגע עם הבדים או מגבות, חוסר יכולת בבוקר להרים חפצים או לפתוח בקבוקים (יש לציין שבזמן הטיפול לא היה לי את זה). בנוסף יצא לי בבדיקות דם פעמיים זרחן גבוה ברמה של 5.7. אני לא אוכלת או שותה צמחים למינהם. ההמטולוג אמר לי שלא פגש אנשים עם זרחן גבוה ושזה לא מהכימותרפיה. ממה זה לדעתך ומה אני אמורה לעשות? לגבי ההרדמויות האם זה יעבור ?
מה דעתך ?
תודה מומיק
שלום לך, אחריי 4 כימו כבר ראו בפד סי טי שיש נסיגה מלאה למחלה ובנוסף קיבלתי עוד 8 כימו כי לא קיבלתי הקרנות וליתר ביטחון.
אני בת 41 והייתי רוצה לדעת כמה דברים-1. האם יש מצב שהמחזור יחזור ותוך כמה זמן זה יכול לקראות? 2. כמה זמן אסור לי להיחשף לשמש ולמה ? 3. האם גם בחורף למרוח קרם הגנה ? אם ברצוני להיכנס להריון כמה זמן עליי לחכות מסוף הכימו? 4. מערכת החיסונית שלי לכל אורך הטיפול לא התאוששה עכשיו תוך כמה זמן היא אמורה לחזור לנורמה ואני יצא מכלל סכנת זיהומים ?
תודה רבה
מומיק
שלום רב, אני אחריי סיום הטיפול (בלי נדר), נשאר לי 2 חבילות סטרון (נגד בחילות ).
אם מישהו מעוניין אני מאזור המרכז.
יום טוב והרבה בריאות לכולם.
שלום פר',
הכל יצא טוב ונקי הבלוטות נסוגו ולא הייתה קליטה של גלוקוז עליהם.
הדבר היחיד הלא תקין - מודגמת קליטת FDG בתהליך דלקתי ב- RML עם שינויים פרי- ברונכיאליאלים. יש לציין שאין לי קוצר נשימה, כאבים בחזה. הדבר היחיד שלפעמים יש לי שיעול ויוצא לי ליחה וזה התחיל עם הכימו. (אסתמה ילדות ברקע במצב טוב- בריקלין במצב הצורך-לעיטים רחוקות)
יש לדעתך צורך בטיפול בזה ?
רק כשעשיתי עם יוד ראו את הנגעים בטחול והפעם זה קריטי כדי לקבוע את דרגת המחלה (2 או 3- בלוטות למפה+מעורבות בטחול או רק בלוטות למפה שזה אומר או 8 טיפולים =דרגה 2, או 12 טיפולים =דרגה 3).
שאלתי הייתה אחרת האם ההכנה של הסטריאוידים שאני עושה לפניי משפיע ומשבשת את תוצאות הפט- סי טי ?? (prothiazine, prednisone ).
תודה על התשובה מראש.
שלום פר' בן יהודה,
שוב דילמות בהמשך הדרך. בתחילה מצעו לי נגעים בטחול ולמפומה בבלוטות למפה בחזה. הם שיערו שזה קשור ולכן קבעו לי שאני בדרגה 3. (יש לציין שאת הנגעים מצאו בסי טי רגיל ועם הזרקת יוד (לאחר הכנה בגלל שאני אסמטית). בפט- סיטי שביצעתי לפניי טיפול הכימו וללא יוד מצאו רק את הלמפומה הפעיל בבית החזה.
כרבע אני לפניי פט-סיטי (בין כימו 4-5) אמר שאם הנגעים בטחול נישארים זה סימן שהם לא קשורים ללמפומה ולכן מספיק רק 4 מחזורים (8 טיפולים) במקום 12.
בעייתי היא שהוא טוען איני יכולה להזריק יוד ללא הכנה כי ארגיש רע ואם אזריק עם ההכנה זה ישבש את התוצאות. מה עושים ? האם בלי קרש לעשות 6 מחזורים בלי לוודא מה קורה בטחול ? או שחבל לקבל 4 טיפולים נוספים לשווא ? או לעשות הכנה וזאת אולי לא תפריע לממצאים וכך נראה מה קורה באמת בטחות ?
פר' בן יהודה שלום, אני בת 41 עם לימפומה בבית החזה, כבר טופלתי ב 3 טיפולים של כימותרפיה (ABVD) ותיכף אני עומדת לפניי פט סי טי שעושים כדי לבדוק מה מצב המחלה (בין טיפול 4 ל-5).
שומעתי דרך החדשות על פריצת דרך זו-אימונותרפיה ורציתי לדעת האם יש מחקר גם בסוג סרטן זה ואם השיטה יכולה לעזור גם אם כבר התחלתי טיפולים.
בקיצור אם יש אפשרות למידע אשמח ואם נצטרך לקבוע פגישה גם.
תודה והמשך יום טוב
אני מטופלת בביהח מאיר אצל המטולוג בשם דר עבדי.
שלום רב פר' בן יהודה,
אני כבת 41 והובחן אצלי לימפומה מסוג זה. ההמטולוג שמטפל בי החליט לתת לי טיפול כימו ללא הקרנות בטענה שהקרנות בבית החזה יכולים לפתח לי לאחר שנים סרטן בשד. האם אתה חושב ש-12 טיפולים מספיקים כדי להחלים מהמחלה ולא להחזיר אותה בעתיד ? (הפרוטוקול שלי הוא ABVD פעם בשבועיים- הדרגה שלי 2/3 כי לא ידוע בביטחון אם הטחול מעורב גם - יש נגעים בו ורק בפט סיטי הבא נוכל לדעת אם הטיפול העלים אותה או שהם לא שייכים).
שאלה קטנה נוספת- עשיתי טיפול אחד ותופעות הלוואי נסבלות . האם גם שער הטיפולים יהיו כאלה זאת אומרת האם הגוף מאמץ דפוס קבוע??
תודה רבה מומיק