מי מיכאל חן ושאלתי לפני כמה זמן לגבי בדיקות גנטיות לגבי המחלה שלי, והבנתי כי עדיין העניין של רפואה מותאמת לסרטן לא אפליקטיבית לגבי, אבל יש לי שאלה קצת אחרת, ולפני כן אתן רקע קצר...
בן 41, בשנת 2000 הופעה של שיטפי דם וספירת טסיות נמוכה טופלתי במהלך השנים עם כל מני נוגדנים וסטרואידים עד שבשנת 2005 עברתי כריתת טחול, הנושא סוכם כ ITP.
בשנת 2012 אובחנתי לראשונה כחולה בהודג'קין stage IV B IPS-2 ,טיפול 6 קורסים מלאים בפרוטוקול ABVD , בסיוםPET_CT נקי ללא עדות למחלה.
בשנת 2014 חזרה המחלה והפעם בעירוב מח עצם, עברתי שני טיפולי ICE ולאחר מכן איסוף תאי אב והשתלת מח עצם עצמית, בסיום הטיפול ביופסיית מח עצם תקינה לחלוטין אולם ה PET_CT הראה שנשארו שרידי מחלה.
ולעצם השאלות,
1.מדוע משתמשים ב PET_CT כאמצעי לאיבחון התפשטות המחלה כאשר הביופסיה חיובית למחלה , ושוללים את ה PET_CT כאשר הביופסיה שלילית למחלה.
2.כמה חודשים לאחר טיפולי ה ABVD הרגשתי הגדלה של בלוטות הלימפה ובמהלך השנה וחצי עד לחזרה של המחלה הביופסיות מהבלוטות היו שליליות לעומת הפט שהראה קליטה.
גם כעת לאחר ההשתלה אני מרגיש כי ישנה הגדלה של הבלוטות שלא ניתן היה למשש אותן לאחר ההשתלה ואילו היום כן ניתן, מה ניתן להבין מהגדילה הבלתי פוסקת שלהן, יש לציין כי עדיין לא עשיתי ביופסיה, ההשתלה הייתה בחודש דצמבר 2014, עברו 9 חודשים כבר.
3.אני מנסה לעשות הליכות ולחזור לפעילות גופנית, אולם לאחר ההליכות אני מרגיש כאבים בגב ובשרירים, ולחץ במפשעות, זה תקין????
הרופא המטפל המליץ שחייה אולם זה לא אפשרי כרגע, זיהומים וכיוצא בזה.
אשמח לתגובה.