שלום,
לפני כ-3 שנים בוצע גסטרוסקופיה - לא נמצא כל ממצא חשוד.
לפני כ-5 חודשים בוצע גסטרו, נוצר רושם לרירית אטרופית, בביופסיה אקראית מגוף הקיבה נמצאו ממצאים המתאים ל-MALT LYMPHOMA, ללא עדות לחידיק הליקובקטר בביופסיה, בוצע בדיקת הליקוברטר בנשיפה וגם בבדיקה זאת לא נמצא עדות לחידק.
רופא ההמטולוג ביקש לבצע ארדיקציה (למרות אי ממצא של חידק ההליבקטר), ואכן עברתי טיפול ארדיקציה (10 ימים אנטיביוטיקה ועוד)
לפני כחודש בוצע גסטרוסקופיה וביופסיה, ןהתוצאות בסך הכול בסדר (טובות) :
- מטפלזיה אאינטסטינלית, דלקת כרונית, הסננה לימפוציטרית פחות צפופה מבעבר, ו-PCR אינו מראה מונוקלונאליות.
- Chronic gastritis, mildly active, atrophic with prominent intestinal metaplasis.
רופא הגסטרו הסביר לי שאין טיפול ל-metaplasis ואני העבור בדיקת גסטרו נוספת בעוד כ-5 חודשים.
שאלות:
האם רצוי לבצע בדיקות נוספות כו CT פטיט?, האם יש טיפול לדדלקת הכרונית שיש לי? מה זה "metaplasia", ואיזה טיפול יש לעשות ע"מ לרפא את זה?
אשמח לקבל תשובות/מידע
תודה
משה
תודה לך פרופ' בן יהודה לתשובה המהירה.
רק לודא שאני מבין, למרות שלא נמצא החידק להליקובקטר (בביופסיה וגם בבדיקת הנשיפה), עדין את ממליצה לעבור את הטיפול האנטיביוטי ?
שאלה נוספת, במידה והטיפול האנטיביוטי לא עזר איזה טיפול נוסף אני העבור ?
שלום פרופ' בן יהודה,
לפני כ-3 שנים אנמיה מחוסר ברזל, ע"מ לברר בוצע קולונסקפיה וגאסטרופיה, שני הבדיקות נמצאו תקינות.
לפני כחודש בבדיקה שגרתית בגאסטרופיה נלקחו מדגמים ביופסיות אקראיות מגוף הקיבה ונמצאו הדברים הבאים (כפי שהמומחה המטולגיה רשם):
דלקת כרונית עם מטפליזיה אינטסטינאלית, הסגנה של צאי T, כמו כן שני סגמנטים עם אגרגים לימפוציטארים של תאי CD20 B חיובי בלמינה פרופיה.
באנגולוס הסננה של תאי B קטנים בלמיה פרופיה ואזורים של HP. lymphoepithelial lesion K167 10% שלילי. monoclonalily PCR for lgH. האבחנה תומכת באבחנה של מלטונה.
בבדיקת הביופסה וכן בבדיקת נשיפה לא נמצא אדיקציה להליקובקטר.
אני ב"כ בריא ללא בעיות או כאבים באזורים שונים בגוף.
בוצאו בדיקות דם ןUS באזור בית השחי והבטן העליונה והתחתונה למצאית אברים מוגדלים או בלוטות חשודות:
באזור הבטן העליונה תקין.
באזור בית השחי מצד ימין הוגמה לימפה בקוטר של 1.5 ס"מ עם מראה סונגורפי שמור (?)
נשקלה האפשרות לטיפול אנטיביוטי ולבצע שוב גאסטרוסקופיה.
אשמח לקבל את חוות דעתך, באופן כללי ובפרט לגבי הטיפול האנטיביוטי
- מאחר ולא נמצאו חידקי הליקובקטר בביופסה וכן בבדיקת הנשיפה, האם כדאי לבצע את הטיפול האניביוטי וא"כ גאסטרו (שזה יקח 6-8 שבועות עד שנקבל תשובה?
האם לא כדאי לעבור ניתוח כבר עכשין ולטפל בגידול?
נראה לי ששכל שחולף הזמן, הגידול עלול לעבור לאברים אחרים.
הוסבר לי שלפי ההמצאים הגידול אמור ממש לא להיות הגרסיבי, אבל עדין הוא שם.
אשמח לדעת מה אתה חושב/מציע?