אני שנה וחצי לאחר תום הטיפול בהודגין שלב 2.
המחלה היתה בבלוטות צואר תחתון שנסוגו עם הכימו', והיה גוש קטן עמיד לכימו' במיצר מההתחלה (ורק במיצר) נשאר קולט בפט גם לאחר השתלה עצמית, ומאז ההקרנות אני ברמיסיה מלאה.
נשאר גוש קטן שאינו קולט בפט. הרופא אמר שזה גוש תאים מתים ואפילו מאז צילומי החזה יותר טובים. מאז ב"ה פטסיטי תקין וצילום חזה תקין בדיקות דם תקינות ואין בלוטות נפוחות בשום מקום . השאלה שלי: היא אם ההודגקין היה רק במיצר, מדוע אני צריכה לעשות פט? למה א"א להסתפק בצילום חזה? הרי אם יש בעיה, ח"ו אמורים לראות את זה בגוש שבמיצר שגדל? או בבלוטות הלימפה שמרגישים במישוש ידני?
מאד מפריע לי לעשות פט כאשר אפשר להסתפק בצילום חזה. הרי אין סימפטומים כלל, והמחלה היתה ממוקדת באיזור אחד, ויכולים לראות בצילום חזה מה קורה עם הגוש הקטנטן במיצר שכבר לא קולט בפט שנה וחצי.
פרופ יקרה,
חליתי בהודגקין לפני כשנתיים. כעת, אחרי טיפולים, השתלת מח עצם וקרינה, ב"ה כבר 2 פטסיטי תקין. אני לא מחדשת לך אבל כן חשוב לי לומר: הטלטלה וחוסר האונים אותם חווים החולים בלתי ניתנים לתיאור. הפורום הזה מאוד מקל ועוזר גם מבחינת ידע וגם בתחושת העידוד. אשרייך וירבו כמותך בישראל. תודה לה' ששלח אותך.