שלום
יש לי מיאלומה זוחלת. נפרולוג המליץ לי לעשות מיפוי כליות עם TECHNETIUM.
מותר או אסור?
אורטופד הזמין רנטגן ואמר שהכל תקין.
עוד אורטופד )אתמול) אמר שלא הכל תקין וממליץ CT.
רופא כירירג אמר שיש לי OSTEOMA על העליון של הכף רגל אחרי בדיקה פיסי של 2 דקות.
יש לי מיאולומה זוחלת. איך אני יכולה לדעת שזה לא PLASMACYTOMA?
איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לשלול?
תודה!
אני עם מיאלומה זוחלת ובIMMUNOFIXATION השתנת מ IGA לIGA++ וגם מLAMBDA ל LAMBDA ++
האם יש בזה(ה++) משמעות?
אני מאובחנת במיאלומה זוחלת ולא מקבלת טיפול כבר שלוש שנים.
אני קראתי שיש מרכז לעמילודוסיס בחדסה בירושלים.
האם יש בדיקות שאפשר לעשות שמה שאין בבתי חולים אחרים בארץ?
האם יש מהשו שיכול לשלול עמילודוסיס? עשיתי ביופסיה מוח העצם לפני 3 שנים והיה שלילי לCONGO RED.
יש לי מיאלומה זוחלת כבר שלוש שנים. בשבועות אחרונים אני לא מרגישה טוב - שיעול והצטננות ללא חום (אבל יש להרבה אנשים לא חולים מסביבי). בדיקות המעבדה שלי למיאלומה יציבות. עכשיו יש לי נפיחות בבית השחי בצד אחד. הרופא משפחה רוצה שאני עושה ממוגרפיה דחוף סיכון של 14.
האם מיאלומה זוחלת עושה אותי בסיכון יותר גבוה לסרטנים אחרים? אם הממוגרפיה יוצא שלילי מה עוד אני יכולה לעשות להרגיע את עצמי - אני יודעת שיש שליליות לא אמיתיים הממוגרפיות.
ואם יש לי עוד סרטן מי מטפל בי?
האם יש מומחה בארץ ששווה להתייעץ איתו או איתה?
מודאגת מאוד
מישהו בקשר קרוב יש: guillain-barré syndrome
קראתי שזה לא מדבק אבל אני עדיין קצת מודאגת!
האם מומלץ למישהו עם מיאלומה נפוצה זוחלת למנוע קשר עם החולה?
תודה
עשיתי PET-CT ובתוך התוצעות כתוב: מודגמת קליטת FDG פיזיולוגית ברחם. האם קליטת FDG פיזיולוגית זה סטַנדַרטי או האם זה מהשו לדאוג על?
(היתה לי את המחזור באותו זמן - אולי זה קשור קליטה דווקה ברחם?)
אני עם מיאלומה זוחלת שנתיים ללא טיפול.
לפני קצת יותר משבוע התחיל גידול בפה - בריצפה של הפה מתחת ללשון. הייתי אצל רופה פה שאמר לי לחכות לראות עם זה יעלם או אם צריך לעשות ביופסיה (הוא אמר לי לחכות 6 שבועות לביופסיה).
הגידול לא כואב, ואתמול הצבע השתנתה - ועכשיו זה נראה שזה מלאה בדם. עליתי תמונה למטה.
התחלתי לחפש באינטרנט (אני יודעת שזה לא חכם!!!) ועלה לי בראש שאולי צריך לשלול אמילודוסיס. בגלל שזה כזה נדיר קשה לי להאמין שהרופא פה היה מזהה אם זה כן אמילודוסיס.
אני לא יודעת מה לעשות - לחזור לרופא פה? ללכת לרופה משפחה? ללכת להמטולוג? כמה זה דחוף? האם לחכות? אני בחרדה מזה....
תודה!!