שלום
ידוע לי שדרזלקס נוספה לסל השנה ובעלת יעילות של 60% בטיפול
מה ההתניות לקבלת התרופה לחולי מיאלומה.?האם אכן יעלה יותר?
שלום דר
אילו נתונים נוספים נדרשים?יש לי את כל הבדיקות.
3 תאופות/טיפולים לא הועילו-רבקש מאוד רת חוות דעתך איך מומלץ להמשיך
שלום,
אימי אובחנה לפני כשנה ו-3 חודשים.
מאז עברה 3 קווי טיפול :
1. וולקייד
2.רבלמיד
3. אימנוביד+אספירין
--לאחר הנ"ל עדיין ללא שיפור (גם לא החמרה) - KAPPA בערכים של 3000 .
עכשיו נאמר לי שנשקל טיפול בתרופה אחרת.
שאלתי-לאור התרופות החדשות שנוספו לסל ,מה האלטרנטיבות הטובות ביותר לאור הטיפולים הקודמים .טיפול בקיפרוליס או EMPLICITI או NINLARO או . DARZALEX
1. מה אפשרי מבחינת סל התרופות
2.יעילות
3. תופעות לוואי
4. דרך צריכת התרופה:עירוי כדור וכו'
תודה
Empliciti
אמי אובחנה לפני כשנה עם מיאלומה נפוצה
בת 67 עבר רפואי תקין.
1. עברה שני קווי טיפול ללא שינוי במדדים/ללא הצלחה: וולקיד בקו הראשון וכן רבלמיד בקו טיפול שני.
2. לאחר 2 סקירות CT - אין פגיעה גרמית.
3. ספירה שרשראות קלות עמדה תוך כדי הטיפולים הטיפול על כ-2,000 .כיום לאחר חודש הפסקה (לאחר כישלון שני קווי הטיפול) הערכים עלו ל-3,400 .
4. עברה שני ביופסיות של מח העצם - נאמר לה שמתפקד בכ-20% .כלומר פגיעה מוערכת של 80%.
5. במהלך הטיפולים סבלה מתופעות לוואי קשות.כיום לאחר הפסקה של חודש נעלמו כל תופעות הלוואי ומרגישה טוב מאוד.
ולשאלה.. - מה בעצם אוצר כל הפירוט הנ"ל?איך ממשיכים? האם יש עוד קווי טיפול אפקטיביים?מה לגבי התרופות החדשות שפורסם כי אושרו ע"י ה-FDA בחודשים האחרונים.
ולסיום-האם יש סיכוי שמדובר פה במשהו אחר שנראה כמו אבל זה לא זה..?
תודה.
אמי אובחנה לפני כשנה עם מיאלומה נפוצה.בת 67 עבר רפואי תקין.
דורון
אמא שלי אובחנה בMM (מיאלומה) לפני כחצי שנה.
עד לפני חודש טופלה בוולקייד שאליו הגיבה לא טוב (תופעות לוואי קשות של פריחה קשה וכו')
כעת הוצע לה במסגרת הפרוטוקול טיפול ברבלומיד בתוספת זריקה יומית שיש לה גם תופעות לוואי קשות .
היא מאוד מתלבטת לאור הסיכונים, אציין שעד כה אין פגיעה גרמית.
במקביל בחודשים האחרונים מפורסמים מאמרים על תרופות חדשות,חלקן בכדורים (דארזלקס,Ixazomib וכו') שלא ברור לנו מידת הנגישות אליהן ויעילותן
השאלה בעצם האם ישנם עוד טיפולים יעילים (נאמר לה שכן אך לא פורט) לאור התרופות החדשות .