שלום,
אני בן 67 חולה מיאלומה מזה 8 שנים. לאחר השתלת מח עצם עצמית. לאחרונה טסיות מאוד נמוכות , ירידה בהמוגלובין קיבלתי מספר מנות דם וטרומבוציטים.
הרופא בשערי צדק הציע לבדוק לגבי התרופה דרזלקס לאחר שהתרופה האחרונה לא צלחה. רציתי לשאול איפה כדאי לעבור את הטיפולים? למי יש יותר ידע וניסיון עם התרופה? בשערי צדק או בהדסה? מי הרופאים בהדסה שאליהם ניתן לפנות בנושא?
קראנו מאמרים שכדאי לקחת את הדרזלקס ביחד עם עוד תרופות (לנלידומיד ודקסמטזון). לי אמרו שקודם יתנו כימותרפיה במכה ואז את התרופה. עם מי להתייעץ?
לאיזה גורמים ניתן לפנות שיכולים לעזור עם העלויות הגבוהות של התרופה?
שמענו גם על השתלת תאי גזע (חברת פלוריסטם), האם יכול לעזור? למי כדאי לפנות בנושא?
אני בן 65 מזה שמונה שנים חולה multiple myeloma , עברתי השתלת מח עצם לפני מספר שנים, בהצלחה. לאחר מכן, היו מספר טיפולים ב2 תרופות שהפסיקו להשפיע. לפני מספר חודשים קיבלתי קרפילזומיב עם קיפרוליס, לאחר מכן תפקודי כבד עלו מאוד היו בצקות חולשה, כאבי ראש, וסחרחורות. בטן נפוחה.
בזמן האישפוז בוצע ביופסיית כבד מצ״ב התוצאות בתמונה למטה.
הרופאים אומרים שהמיאלומה התפשטה לכבד ושאני צריך לעשות טיפולי כימותרפיה יש לציין שלאחר העלייה בתפקודי כבד הפסיקו את כל התרופות כעת אני לוקח סטרואידים במינון גבוה , אבילק ופוזיד. ומרגיש הרבה יותר טוב. האם יכול להיות עמילאודיזיס לפי התשובה של הביופסיה? איזה עוד בדיקות לבקש לפני שמחליטים לעשות כימותרפיה? תודה מראש