שלום פרופ' בן יהודה.
ראשית אין לי מילים לתאר עד כמה אני אסירת תודה לך על כך שאני יכולה לפנות אליך ולקבל תשובות שמקטינות את אי הוודאות בקשר למחלה . לאחר הפוגה של 9 שנים התגלה שהמחלה חזרה : ב-pet ct קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ מימין. בדו"ח בדיקה פתולוגית האבחנה BALT LYMPHOMA . בתאור המיקרוסקופי כתוב בין היתר "צביעה לקרטין מדגישה את האפיתל הנשימתי, המצביע על הרס של רקמת הריאה".ההחלטה הטיפולית היא לא לטפל אלא לעקוב.
שאלתי היא: לאור הממצא בביופסיה של האפיתל הנשימתי המצביע על הרס רקמת הריאה, באיזה מידה רופא ריאות צריך להיות מעורב במעקב ובהערכת הנזק שנגרם לריאות ושותף להחלטה של ההמטואונקולוגית אם ומתי ללטפל במחלה או להמשיך לעקוב. בתודה מראש.
שלום פרופ' .
כתבתי ב-6.12.16 שעה 06:21 שאלה נוספת בהמשך לתשובתך. אודה להתייחסותך. תודה רבה.
תודה רבה דוקטור.
אם העוצמה הגבוהה של הקליטה ב-pet נובעת גם מדלקת בסביבת הגידול, האם הדלקת לא אמורה להתבטא בבדיקות דם? איזה בדיקות צריך לבצע ? ואם בבדיקות דם נשללת ההשערה של דלקת, האם אז יש חשד שהדגימה בפתולוגיה לא היתה מיצגת? ובמקרה כזה מה עושים?
בתודה והערכה רבה.
בביופסיה מהריאה האבחנה היא FRAGMENTS OF EXTRA NODAL MARGINAL ZONE LYMPHOMA OF BRONCHUS ASSOCIATED WITH LYMPHOID TISSUE-BALT LYMPHOMA.
שאלתי:
מצד אחד ב-pet ct הממצא הוא קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ, ומצד שני בתאור מיקרוסקופי מהביופסיה כתוב Ki-67 מראה אינדקס פרוליפרטיבי נמוך עד 5% בתוך התהליך וגבוה יותר בשארית של מרכזי הנבט. לכאורה נראה לי שיש סתירה בין הממצאים. אודה להתייחסותך אם ואיך הממצאים מתיישבים ביחד .
בתודה ובהערכה רבה על העזרה.
שלום ד"ר.
ב-pet ct נמצא קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ. האבחנה בביופסיה:
FRAGMENTS OF EXTRANODAL ZONE LYMPHOMA OF BRONCHUS-ASSOCIATED WITH LYMPHOID TISSUE-BALT LYMPHOMA הרופאה החליטה לא לטפל אלא לעקוב.
שאלתי : כאשר לא מטפלים, האם אין סיכון שהלימפוציטים הנגועים יעברו דרך מערכת הלימפה למקומות אחרים בגוף ?
אני מודה לך מאוד על העזרה.
תודה רבה לך פרופ בן יהודה.
הייתי במרפאת ריאות בבית חולים בילינסון ונקבע לי תור ל-13/11/16 לביצוע ביופסיה תחת ct (ניקור ct) ע"י רופא ריאות. לא היו תורים לפני תאריך זה. אותו רופא ריאות הוא היחיד בבית חולים שעושה את הבדיקות האלה.
המשמעות היא שרק בסביבות 23/11/16 יהיו תוצאות .
האם לדעתך, לאור הממצאים ב-pet ct, האם העיכוב בטיפול הוא משמעותי ?ובהתאם לכך האם חשוב לנסות להקדים את הבדיקה בבית חולים אחר או באופן פרטי?
אני מודה לך על עזרתך ונדיבותך. שנה טובה וגמר חתימה טובה.
שלום.
אני בת 64. לפני 9 שנים בעקבות מעורבות בתאונת דרכים בה לא נפגעתי בוצע צילום חזה והתגלו אצלי גושים גדולים בריאות. בוצע ניקור ct בו נלקחה דגימה מהריאות באמצעות מחט והתגובה של הגוף שלי לפרוצדורה היתה חמורה: כאבים שהחמירו בשכיבה עד שלא יכולתי לשכב בכלל והריאות התמלאו בנוזלים עד שאושפזתי .בהמשך עלה החום ונהייתי ממש חולה. בבדיקה הפתולוגית של הביופסיה אובחנה לימפומה מסוג מלט . טופלתי בכימותרפיה והבראתי ומאז אני במעקב.
עכשו בגלל בלוטה שהתנפחה בצוואר (ונמצאה תגובתית בבדיקת אולטרהסאונד)למרות שהבלוטה לא היתה חשודה , בוצע pet ct ונמצאה קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ. בצוואר אין קליטה פתולוגית של FDG.
יש לי הפניה למרפאת ריאות לביצוע טרוקט. אני מבינה שהפרוצדורה של טרוקט היא יותר רצינית וכרוכה ביותר סיכונים. ולאור הנסיון הגרוע שהיה לי עם פרוצדורה פשוטה יותר אני חוששת. נאמר לי שבשביל לאבחן לימפומה צריך יותר חומר. זה לא ברור לי כי בפעם קודמת אובחנה כאמור לימפומה בדגימה שנלקחה במחט .
האם לדעתך יש הצדקה לבצע טרוקט ומה הסיכונים בבדיקה זו.
אני מודה לך מראש על התייחסותך.