עברתי השתלת מח עצם עצמית בחודש פברואר השנה בגלל לימפומה תאי B גדולים
בחודש אוגוט עברתי טיפול car t כרגע ברמיסיה מהמחלה,אישתי חלתה במחלת הנשיקה מה זה אומר מבחינתי כיצד עלי להישמר מהידבקות חלילה
שלום פרופסור דינה, לפני שנה וחודש סיימתי ידרה של 6 טיפוליים כימותרפיים ומבטרה עקב לימפומה של הטחול,לאחר חודש מסיום הטיפולים עשיתי בדיקת פט סיטי ,שבתשובה היה ספק האם יש עדיין מחלה בטחול והחליטו לנתח ולהוציא את הטחול כדי לוודא את התוצאה באמיתות,בבדיקת הטחול נמצא שהיה נקי מלימפומה.
בדיקות שביצעתי בכל 3 חודשים היו תקינות בגדול ,בשתי הבדיקות האחרונות ההמוגלובין היה בפעם הקודמת 13 ובבדיקה שביצעתי היום ההמוגלובין ירד ל12.5
ולהמטולוגית היה ספק האם יש בלוטה מוגדלת בבית שחי שמאלי והחליטה שאני יעשה פט סיטי לבירור יותר מעמיק כדי להסיר ספק לחזרת המחלה. האם לדעתך יש מקום כעת לעשות שוב בדיקת פטסיטי בגלל הקרינה ששוב הגוף יספוג,כל הפרמטרים האחרים בספירת הדם היו סבירים כמו תמיד,תודה אבי.
שלום רב,בתאריך 20.11.16 עברתי ניתוח הוצאת טחול למטרת אימות האם עדיין
קיימת מחלת לימפומה מסוג bceel לאחר סיום סידרת 6טיפולים כימותרפיים וביולוגיים, ברוך השם בבדיקת הפתולוגיה הטחול נמצא נקי ממחלה. אני צריך לעבור טיפול של הקצעת שיניים המצריך טיפול יותר מעמיק בחניכיים ובשיניים ,האם מצבי
הנוכחי ללא טחול מאפשר לי לבצע את הטיפול ללא סיכון מיותר? תודה רבה.
ךגילי הינו 59 , יומיים אני מנסה לקבוע תור בשרפ בבית חולים הדסה להגיע אלייך
לקבל חוות דעת אבל לא עונים לי וגם לא חוזרים אלי, אשמח מאד אם אוכל לקבוע ולהיפגש איתך לקבל חוות דעת נוספת תודה אבי.
סוג הלימפומה :
large cell lymphoma
שלום פרופסור דינה, סיימתי לפני חודש 6מחזורים של טיפולי r-chop בשילוב של טיפולים ביולוגיים במבטרה עקב לימפומה בנגע בגודל של 8 סמ בטחול. כל שאר האיברים בגוף היו נקיים ברוך השם. בפטסיטי שעשיתי בשבוע שעבר הממצא היה עדיין קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה נמוכה מאד בנגע בטחול שמימדיו קטנו בחצי
שאר האיברים תקינים, לסיכום נכתב קליטה פתולוגית בעוצמה נמוכה בטחול,יתכן שינויים אפופטוטים האם לדעתך נדרש לנתח ולהוציא את הטחול לאור התוצאות?או שיש אפשרות נוספת לביצוע? תודה רבה ומועדים לשמחה אבי.