תודה על זמנך ועל תשובותיך המהירות!
מעריכה מאוד את נכונותך לעזור!
יש לי ביקורים אצל המטולוג בשבוע הבא ואצל אורתופד ב-21 לחודש, אתייעץ איתם על האפשרות לבצע ביופסיה ישירה מהמקום... כי זה מאוד קשה להיות במצב של אי וודאות... ואני כבר 9 חודשים במעקב ובטיפולים.
תודה לך!
הצוות האורתופדי שמטפל בי אמור להתייעץ עם רנטגנולוג שלכם, כי הם צריכים להחליט האם להמליץ על ניתוח נוסף (קורפקטומיה) בגלל שהחוליה הפגומה איבדה גובה.
אבל מה שמדאיג אותי, זה שההמטולוג המטפל אמר לי בעל פה שאין מצב שאחרי טיפול קרינתי אינטנסיבי כזה (קיבלתי מנה של 46 gray), יישאר שם משהו... אין שם מח עצם כבר! אבל בסיכום הביקור האחרון כתב כך:
" לפי MRI תהליך תופס מקום בחוליה D12 ולא ברור אם מחלה פעילה במיוחד אחרי טיפול קרינתי. אין מניעה מניתוח החלפת החוליה, רק אם מחליטים על ניתוח נא לשלוח רקמה לביופסיה."
אבל זה גידול ממאיר ואם לא לחסל אותו הוא עלול להתפשט... איך אני יכולה להסכים לעבור ניתוח כזה רציני כמו השתלת חוליה ושני דיסקים (קורפקטומיה) אם לא יידוע בוודאות שניצחנו את המיאלומה?
תודה רבה פרופ' דינה על תגובתך המהירה, זה מאוד חשוב לי כי אני נמצאת במצב של חוסר ודאות ממש...
אבל MRI עשיתי לפני חודש וחצי. ותוצאות הבדיקה היו - הובחן תהליך תופס מקום במד השמאלי של חולייה .D12 אני מצרפת את הפענוח של הבדיקה.
תודה רבה מראש!
ויקטוריה.
שלום רב!
אני בת 44. ביוני 2016 עברתי ניתוח לקיבוע בעמוד שידרה ותוך כדי הניתוח נלקחה ביופסיה מחוליה פגומה D12. ותוצאות ביופסיה היו MULTIPLE MYELOMA ו- BONE PLASMOCYTOMA. באוגוסט 2016 עברתי טיפול קרינתי וקיבלתי מנה של 46 Gy תוך 23 ימי טיפול. באזור המחל. אחרי שבוע הקרנות הופיע כאב חד בגב באזור הניתוח, בוצע צילום רנטגן שהצביע על איבוד גובה של חוליה D12. בנובמבר 2016 עשיתי PET-CT חוזרת (כחודשיים וחצי אחרי הקרנות), ולפי הבדיקה עדיין יש קליטה בעוצמה גבוהה מאוד של FDG ב-D12. בנוסף בסוף דצמבר 2016 בוצעה בדיקת MRI שמצביע על תהליך תופס מקום במד השמאלי של חולייה D12.
השאלה שלי: האם ייתכן מצב שלאחר הקרנה כזאת אינטנסיבית יש לי עדיין מחלה באזור חוליה D12? האם את יכולה להמליץ לי על איזה שבדיקה נוספת כדי להבין האם הצלחתי להתגבר על המחלה שלי?
תודה מראש!