ד"ר בן יהודה שלום ,
ההמטולוג שלנו ביקש דווקא פט סי טי ,וכירוג שהלכנו אליו ביקש ביופסיה .יש לי כבר תורים בסמיכות לביופסיה ולפט סיטי .שאלתי היא האם לא כדאי לדחות את הפט סיטי עד לאחר קבלת תשובה מהביופסה ? האם נראה לך נחוץ לבצע את שניהם ?[מעדיפה לא לחשוף את הילדה לקרינה ללא צורך ]חייבת להדגיש שבבדיקה שעשה ההמטולוג שלנו לבת שלי הוא אמר שזה לא מרגיש לו כמו לימפומה .תודה רבה לך .
כן זה מה שנעשה .תודה רבה וחג שמח !
שלום ד"ר .
הבת שלי חלתה בלימפונה נון הוצקינס לפני שבע שנים B CELL .ברוך השם היא בריאה ילדה ילדים באופן טבעי והכל בסדר .בשבוע שעבר הרגישה גוש קטן היפרדנסי באיזור שריר הבטן הרוחבי רקטוס הימני בחלקו העליון קוטרו פחות מ1 ס"מ לפי בדיקת אמ אר אי כמו כן בבדיקה מצוין רטרופריטוניאוס עליון ללא בלוטות מוגדלות וב"ה כל האברים הפנימיים תקינים .ביקרנו אצל כירוג שאומר שכנראה מדובר בדסמואיד .גם הרופא שביצע את האולטרסאונד אמר שכנראה מדובר בדסמואיד .הכירוג המליץ לעקוב אחרי זה ולא לנתח מכיון שדסמואיד יכול לחזור שוב ובצורה פראית אחרי ניתוח ומדובר בניתוח לא פשוט שבמהלכו פותחים את הבטן ויש צורך לשים רשת לתמיכה מה גם שהגוש נמצא בין השרירים ולא פשוט להגיע אליו ויכול להיות מצב שהגוש יקטן ויעלם במשך הזמן .מצד שני אף אחד לא אומר לנו באופן ברור שאכן מדובר בדסמואיד וההמטולוג שלנו אומר שצריך לנתח לשלוח לביופסה ולוודא באופן ברור שאכן מדובר בדסמואיד ולא חלילה במשהו אחר .הייתי מעוניינת להגיע אלייך ליעוץ עם החומר הרפואי .בעבר ,עזרת לי מאוד כשהרופא שלנו התלבט בין שתי דרכי טיפול וברוך השם ....איך אני מגיעה אלייך ?תודה רבה !