פרופ בן יהודה שלום
תודה על התשובה
האם לימפומה מסוג מנטל נכללת כלימפומה שיכולה להיות מטופלת בשיטה זו
פרופ בן יהודה
היום פורסם שסל התרופות יכיל טיפול בהנדסה גנטית בלימפומה
על איזו סוג לימפומה מדובר והאם זה יהיה הקו הראשון?
כיוון שאני ישראלי וחבר בקופת חולים התלבטתי רבות היכן לבצע את הטיפול והחלטתי בסוף בכדי לא לפגוע ברצף החינוך של הילדים ולהקשות עליהם לבצע את הטיפול בהולנד בהנחה שמדובר בכל זאת במדינה מערבית מתקדמת
תחילת הטיפול כפי שתיארתי לא ככ הצליחה בגלל ההזרקות ועכשיו נודע לי שבישראל בכלל היה מוצע לי מלכתחילה דבר אחר
3 שאלות
1.החומר שנבחר להיות מוזרק למערכת העצבים אצלי הוא mtx למרות שבבדיקה שערכתי בארץ דרךcancer hope ונשלח ל RGCC יעילות ה MTX כנגד תאי הלימפומה שלי הינו 60% לעומת cytarabin 82% וfludarabine 80%
בהולנד הסבירו לי שזה שאלה של טוקסיות כלפי התאים הבריאים ולכן נבחר ה MTX
האם גם בישראל היה נבחר חומר זה???
2.אותו הדבר לגבי הcisplatin ב DHAP שזהו ה P כידוע לך התגלה שיעילותו כנגד התאים הסרטניים שלי על פי הבדיקה המותאמת שעברתי הינו 35% בעוד שחומרים אחרים מאותה קבוצה הראו (-82% CYCLOPHOSPHMIDE)
( 80%iFOSAMIDE) (75% TROFOSAMIDE)
התשובה של ההולנדים היא שזה הפרוטוקול ולא משנים
האם גם בישראל אותה הגישה???
3.בשבוע שעבר הודיעו לי שהתרופה mabthera מוחלפת ל Truxima בגלל שיקולי עלויות אבל הבטיחו לי במכתב ש2 התרופות הינן זהות ( Rituximab) ומדובר רק בשינוי החברה המייצרת
האם זה נכון?
סליחה על ככ הרבה שאלות אני בתחילת הדרך ועדיין יכול להחליט היכן לבצע את הטיפול
תןדה
תודה על התשובה המהירה
אם המכשיר הוא כפי שאת אומרת יהפוך לחבר הכי טוב שלי מדוע הוא לא מוצע כ standart of care ?או כ default לכולם
האם זו העלות או הסיכון
תודה רבה
דחוף
לפני כחצי שנה אובחני בלימפומה מסוג מנטל והוחלט לחכות ולצפות
אני מטופל בהולנד לפני שבועיים עקב כאבים חזקים ברגל אושפזתי בית החולים ברוטרדם ולאחר סידרת צילומי סיטי ואם אר אי התגלה שתאי הלימפומה נמצאים גם בנוזל חוט השידרה
הוחלט על טיפול לrchop rdhap ובנוסך זריקות לומברדיות של MTX
לאחר מספר נסיונות כושלים של זריקות שבו התקשו למצוא את חלל ההזרקה הוחלט להשתיל בראשי מתקן העונה לשם ommaya
הניתוח מיועד לשבוע הבא
שאלתי היא
האם יתכן שיש מצב בו לא ניתן עקב אנטומיה בעייתית להכל בהזרקות ולהזדקק למכשיר
אני רוצה לציין שלא השתמשו במכשיר הדמייה וגם ללא הרדמה מה שגרם לי לכאבים חזקים ביותר בזמן וגם אחרי ההזרקות ובגל זה החליטו לעבור לommaya
מה הנסיון שלכם עם הommaya ועד כמה הוא בטוח מבחינת פרוצדורת ההשתלה וגם ההסתובבות איתו מספר חודשים
אני כמובן יכול לסרב אבל אני כבר לא יודע מה טוב בשבילי ומה לא בגלל הנסיונות הכושלים של ההזרקות שהיו מלווים בכאבים חזקים ביותר
אני צריך להחליט אם לאפשר להשתיל את הomaya בראשי
אודה לתשובתך המהירה
ערן
פרופסור בן יהודה שלום
רציתי בבקשה לשאול לגבי הטיפול הנהוג ב מנטל לימפומה
אני לא מתגורר בארץ והטיפול שהוצא לי הינו 3 סיבובים של RCHOP RDAP
כאשר הראשון הוא בכדורים והשני אשפוז של 5 ימים בבית החולים
לאחר 3 סיבובים אשפוז של כחודש בבית החולים עם אותם התרופות רק במינון מסיבי ולאחריו השתלת תאי אב במח העצם
לאחר מכן תחזוקה עם ritoximab במשך שנתיים כמדומני
האםם זה גם הטיפול בישראל?
האם בישראל יש אפשרות לטיפול ביולוגי בשורה הראשונה גם בתור ניסוי קליני או במקום אחר בעולם?
כאמור אובחנתי במנטל לימפומה ki67 40% המוגלובין לאחרונה החל לרדת
תודה
סליחה כרגע ראיתי את תשובתך
כפי שציינתי רמת הפרוליפרציה נמוכה 40% ואין לי סימפטומים
ספירת דם נורמלית
אכן הייתה צביעה חלשה בפט סיטי במיח העצם וגם התגלו שם תאים סרטניים
מדוע נשלחתי לבדוק את EBV CMV
,תודה
משום מה דילגת עלי בטעות מספר שורות למטה
אודה להתייחסותך
ראשית מתנצל פרופסור ולא דוקטור
רציתי להוסיף שגם קלינית לא רואים בלוטות נפוחות והיחידות שאני מרגיש בעומק הן סובמנדיבולריות שאינן bulky וניידות
כמו כן אין IgM לציטומגלו ואפשטיין בר
ד״ר בן יהודה שלום
לאחרונה אובחנתי כחולה בלימפומה סוג מנטל
קיבלתי 2 חוות דעת אחת כימוטרפיה מיידית והשניה המתן ועקוב
כרגע אן לי סימפטומים פרט לעייפות תמידית שייתכן שקשורה גם לעבודה ובדיקות הדם תקינות לחלוטין
הרופא שהמליץ כימוטרפיה מיידית אמר שהגידול קיים ולא יעלם ולכן אין טעם להשהות את הטיפול לעומת זאת הרופא שהמליץ לעקוב הסתמך על כך שאין סימפטומים אם כי רמת הפרוליפרציה היית 40%
אני כמובן מצוי בסערת רגשות וכמובן שמעדיף לא להיכנס לכימוטרפיה הקשה אך מצד שני כיוון שתמיד אומרים שהעיתוי בגילוי סרטן הינו קריטי אני פוחד שאם אחכה עד לסימפטומים הפרוגנוזה תורע אם כי קראתי באינטרנט שלפי מחקרים אין הבדל בפרוגנוזה במידה ומחכים וייתכן שעד שיופיעו הסימפטומים יקח עוד שנים רבות
יש לציין שהלימפומה התגלתה בצורה מקרית בצילום שהראה בלוטות נפוכות מתחת ומעל לסרעפת
פט סיטי הראה צביעה חלשה מאוד וביופסיית עצה נמצאו תאים לימפוציטים סרטניים
מה דעתך?
שאלה נוספת: הרופא שהמליץ כימוטרפיה מיידית שלח אותי גם לבדיקת של ציטומגלו וירוס ואפשטיין בר וירוס
בבדיקה התגלה טיטר גבוה של igg של שניהם מהשמראה שנדבקתי בוירוס בעבר
מדוע נשלחתי לבדיקה ומה המשמעות שהתגלה הנוגדן לשני הוירוסים