עברתי בהצלחה טפול בלימפומה נון הוגקינס ושנה של מבתרה כתחזוקה.כחודשיים לאחר סיום הטפול החלה דלקת פרקים ראומטית שמעולם לא היתה לי לפני כן וגם פסוריאזיס שהופיע פתאום. האםיתכן שהטפול במבתרה גרם לבלבול של המערכת החיסונית והיא תוקפת את הגוף?אני מטופלת בסלאזופירין שהינו נוגד דלקת,אך נאלצתי להקטין מינון ואולי אאלץ לעבור לטפול אחר משום שיש עליה של ggt וalklphosporsh.הראומטולוג עדיין לא החליט איךלהתקדם.בנתיים המפרקים שלי מודלקים עד כדי קושי בהליכה.האם יתכן קשר בין הטפול בלימפומה לבין המפרקים.איך אפשר להתקדם מכא?ח שנכנסתי למלכוד טפולי.
ב
אני עוברת טיפול מונע של מבתרה כל חודשייםזאת לאחר טפול cvpr מוצלח.כבר עברתי 3 טפולים.המבתרה גורמת לי לנוקשות חריפה במפרקים ובשרירים וכאבי גב .האם יש דרך למנוע זאת מלבד כדורים נגד כאבים.יש לציין שלא הרגשתי תופעות כל כך אקוטיות בזמן ה cvpr.
אובחנתי ב NHL- LOW GRADE של תאי B ע"י בדיקת מח העצם.בPET CT המימצא העיקרי היה במח העצם.בלוטות הלימפה היו ממש קטנות 1-2 ס"מ ולא נמצא אף ממצא המעיד על גידולים או על הרס גרמי.
לאחר 4 טיפולי VCP-R ההמוגלובין עלה כמעט לנורמה.מתוכנן לעבור בדיקת עצם כדי לוודא שהטיפול אפקטיבי ולהמשיך בעוד 2 טיפולים.
עם זאת אני חווה נפיחות קשה של הבטן/מעיים לאחר כל סעודה.ההרגשה שנפיחות זו לוחצת על איברים פנימיים .
עלי לציין שבדיקת הPET נעשתה ע"י FDG בלבד וללא יוד רדיואקטיבי .האם ניתן לסמוך על בדיקה זו שנעשתה על הגוף וללא צורך לעבור למשל קולונוסקופייה בנוסף?
האם כדאי לעשות בדיקה נוספת בהקשר לסמפטום זה?