אני בת 79 . יש לי דלקת פרקים שקטה ומקבלת MTX 7.5 מ"ג בשבוע.
בבדיקת הדם האחרונה התברר שיש לי את התוצאה 0.80%
מה המשמעות ומה עלי לעשות בנידון.
תודה
נישה
לפרופ' בן יהודה שלום רב
בעלי חלה במיאלומה נפוצה בשנת 2002. הוא בן 80 כיום.
עבר טיפול בתאלידומיד, 2 מחזורים שלמים של ולקייד, ורבלימיד משנת 2010 כולל דקסמטזון . התרופהפסיקה להשפיע עליו והkappa הגיע ל650. המוגלובין 9.5 הוא מקבל זריקות רקורמון להעלאת ההמוגלובין.
הרופאה הציעה לו להתחיל בפומאלידומיד 2 מ"ג כולל דקסמטזון 8 מ"ג ולהעלות ל-4 מ"ג בהמשך. קראתי על תופעות הלוואי הרבות של התרופה, ואני די חוששת. מירידת תאי הדם הלבנים שעלולים לגרום לזיהומים כולל דלקת ריאות, וירידת טסיות הדם עלולה לגרום לדימומים. הוא מקבל גם מיקרופירין 100 מ"ג ויש לו שטפי דם רבים בידיים., וכל מכה שמקבל גורמת לשטף דם, ולכן הדקסמטזון הורד ל-8. בזמנו קיבל 20 מ"ג אח"כ 12 מ"ג ועתה 8 מ"ג.
הוא ההתחיל את הפומאלידומיד לפני 5 ימים, ואני חוששת מתופעות הלוואי של התרופה ירידת תאי הדם הלבנים שעלולה לגרום לזיהומים ודלקת ריאות, ירידת טסיות הדם עלולה לגרום לדימומים וכן חוששת מנוירופתיה כפי שסבל מהתאלידומיד.. הוא אמור להתחיל טיפולי שיניים השבוע במרפאת השיניים בסיכון גבוה בתל השומר, אומנם אין לוכאבים אך התגלה בצילום CT שיש הרבה סתימות טיפולי שורש ועקירות ואני מאד חוששת מזיהום.
אגב לפני כ-13 שנים סבל מאקטינומיקוזיס עקב עקירת שן, בזמן שקיבל ערוי לאוסתיאופורוזיס. וקיבל ערוי לוריד של אנטיביוטיקה 3 חודשים, וכדורי אנטיביוטיקה במשך שנה שלמה.
ברצוני לקבל את חוות דעתך האם להתחיל בטיפולי השיניים, או לדחות זאת. למועד מאוחר יותר.
כמו כן אשמח מאד להגיע לביקור פרטי אצלך במירפאה.
בתודה ושבת שלום
.