בוקר טוב
ראשית תודה על התשובה המהירה... בהמשך לפנייתי לגבי ההשתלה מיום 23.09.2018 וכעת שרשראות קלות LAMBADA116 האם יש מקום לעבור לתרופה שונה? האם המשמעות מעבר לקו שני? אני חולה עמילואידוזיס כליתי
מה עלי לעשות כעת?
תודה מראש על הכל
ראשית דבר תודה חמה על התשובה
מסקר ששאלתי חולים בעמילואידוזיס הדבר עזר להם חלקם חצי שנה 3 שנים לאחת החולות 9 שנים
הם תיארו את התהליך כקשה מסכן חיים זיהומים קושי נפשי ופיזי רב
האם לא מומלץ להמשיך בתהליך התרופתי (שהביא לרגרסיה..)להמתין ולראות כפי שעושים באירופה? ובמידת הצורך לשמור את ההשתלה כשלב אחרון?
(ידוע לי שעושים עד גיל 65-70 תלוי במצב גוף המטופל)ואני רק בן 56....
בברכת תודה
שלום פרופ בן יהודה
אני חולה עמיאילודוזיס -בכלייות בלבד...מטופל בתל השומר.עברתי 4 סבבים של וולקד הנתונים הם:מתחילת הטיפולים...
כעת אני לפני איסוף תאי אב
בתל השומר ממליצים על השתלת מח עצם עצמית ...
שמעתי את ההרצאה שלך תא המיאלומה האחרון והמשמעות של איכות החיים דיברתי עם חולים שונים אשר המחלה חזרה אליהם לצערי די מהר...
אני עם MGUS הטיפולים החלו לאחר איבחון ביופסית כליות.
מה מומולץ להמשיך טיפול תרוופתי?... או ללכת להשתלה.?
בתל השומר טוענים כי זה יתן שקט לשנים...ומכוונים להשתלה
יש החושבים שכדאי להמשיך בטיפול תרופתי כיוון שיש רגרסיה במחלה... לקחת תאי אב לביטחון ולהמתין ולראות עם הזמן מה יקרה...אני בן 56 סוכרתי ללא בעיות נוספות מעבר לכך
מה את חושבת שעלי לעשות?לבצע השתלה?
בברכת תודה על הכל את עושה מלאכת קודש....
שלום פרופ' בן יהודה הובחנתי עם עמילואיד בכליות.. התחלתי כעת טיפול סבב ראשון אני קיבלתי בטיפול ראשון בסבב ביום הראשון dexamethasone 20.mg
Cylophosphamide 550mg
Granisetron 1.mg
Bortezomib 2.5m.g
ביום הרביעי -קי-בלתי dexamethasone 20.mg
Borrezomib 2.5 mg
חומר כימי כל 2 טיפולים מתי אני צפוי לראות השפעה בירידה של השרשרת הקלות בינתיים היתה עליה .. שאלה נוספת האם מותר לקחת תוספי מזון מגנזיום וכורכומין?לתשובתך אודה
תודה רבה רבה
מהן תופעות הלוואי בטיפול בוולקיד?