יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
הזעת לילה מוגברת-דילגת על תשובה עבורי
פפריקה
02/07/23 | 12:36
פרופ' שלום רב, דילגת על תשובה עבורי. תודה מראש
הוסף תגובה
פפריקה
02/07/23 | 12:36
הזעת לילה מוגברת
פפריקה
28/06/23 | 08:45
פרופ' שלום רב, מודה לתשובתך. מתנצלת מראש, אך מכיוון שאני מוטרדת מודאגת מאד כי כבר חודשיים שהחלו לי לפתע הזעות לילה, הייתי מבקשת לנסות ולהבהיר בכל זאת על מנת להגיע אולי לאיזה שהוא כיוון מה יכולה להיות הסיבה : אך רציתי להבהיר כי אני כבר 16 שנה אחרי גיל המעבר. סבלתי בעבר הרחוק מגלי חום, וההזעות האלה הם לא גלי חום . כבר מעל עשר שנים שאין לי גלי חום ואף פעם לא הזעתי רק בלילה. איני סובלת מהפרעות נשימה בשינה. כעת כבר חודשיים לפתע, התחילו לי הזעות לילה. אני מתעוררת שטופת זיעה. ללא ירידה במשקל ולא חום. לציין כי אני לא לוקחת תרופות, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת. כאמור ביצעתי כמה בדיקות כגון : ספירה- תקין שקיעה -22 (טווח הנורמה 0-20). בדיקות דם כלליות - תקין. תפקודי כבד וכליות - תקין. צילום חזה יתקין. בבדיקות קודמות שביצעתי השנה היו ערכים של גלובולין בטא 2 מעט חריג 7.6 (טווח הנורמה 3.2-6.5) קאפה מעט חריג- 27.24 (טווח הנורמה 3.30-19.40). לציין שבדיקות אלה היו כבירור אם יש לי מיאלומה נפוצה וזה נשלל. כל שאר הערכים תקינים , למעט אלה שציינתי כאן שנשארו חריגים מעט. מכיוון שאני כבר המון שנים סובלת מיובש בפה ויובש בעיניים ביצעתי לפני כמה שנים ושוב גם עכשו בדיקה לשלילת נוגדנים לתסמונת סיוגורן, וכפי שהבנתי היא מעלה את הסיכון ללימפומה באופן משמעותי. בדיקות הנוגדנים שביצעתי שליליים לי ro la. אם כך אני מבינה שאם הם שליליים זה מוריד משמעותית את הסיכוי לתסמונת סיוגורן אך לא לחלוטין. אני מנסה לחשוב על סיבות נוספות להזעת הלילה המוגברת שהתחילה לי לפני כחודשיים והאם בכלל יש קשר או אין קשר ליובש בפה ובעיניים. האם יתכן שיש לי לימפומה ? סרקואידוזיס? בעיה המטלוגית אחרת? אני מאד מודאגת, והייתי מאד רוצה את חוות דעתך. תודה מראש בברכה
הוסף תגובה
פפריקה
28/06/23 | 08:45
הזעת לילה מוגברת
פפריקה
25/06/23 | 11:42
פרופ' שלום רב, בת 65. לא לוקחת תרופות, לא מעשנת, לא שותה אלכוהול. בחודשיים האחרונים, יש לי הזעת לילה מוגברת, כך שלעיתים הגופיה שלי ממש ספוגה בזיעה, הגב, הפנים הזרועות,,, מתעוררת מכך מתוך שינה. ללא חום או שינוי במשקל. אציין כי יש לי תקופה ארוכה מאד לאורך מספר שנים, תחושת יובש בפה, בעיניים ובנרתיק, ועשיתי מספר פעמים במהלך השנים בדיקות לבירור תסמונת סיוגורן , גם עתה ביצעתי בדיקת נוגדנים ssa ssb (ro ו-la) שיצאו תקינים. גם נבדקו ana anf תקינים. כמו כן אני כבר המון שנים החל מגיל 49 בגיל המעבר, ואלה לא גלי חום. לפני כשנתיים סביב תלונה של צריבה בשתן בוצע לי בדיקת שתן כללי . התברר שהיה לי חלבון בשתן, ועשיתי בירור נפרולוג, ומכיוון שהיו לי ערכים של igg מוגבר מעט 1730 וכן gfr crcl היה 67, נשלחתי על ידי הנפרולוג להמטלוג להמשך בירור. היה אלבומין 105מג/ג. לפי הבנתי אצל המטלוג נעשה בירור למיאלומה נפוצה. הבדיקות היו: קריאטנין 0.6 alb 4.6 tf 8.55 רואה 44 (עד 43) היה אלבומין 105 מג/ג אבל ירד ללא נמדד. שאר הביוכימיה היתה תקינה. בנס ג'ונס שלילי. igg מוגבר 1730 אוליגוקלונלי ב ifix עם igm iga תקינים. ana תקין. r1.2 l18k22 flc ההמטלוג חשב אולי התחלה של mgus, וביקש כעבור שנה לחזור אליו עם בדיקות חוזרות. כעבור שנה: מעבדתית -אין שינוי. עדיין igg 1621 בגבול עליון עם igm iga תקינים. ific תקין. אין כעת חלבון בשתן ו- crcl 76. (הערך עלה משנה קודמת). fl ck 2727 l18 r1.5 ש"ד 22 ana anf תקינים. ההמטלוג אמר שאין יותר צורך בהמשך בירור וזה גם לא mgus. ועכשו לפני כחודשיים, התחילו כאמור הזעות לילה. ללא חום או ירידה במשקל. רופא המשפחה שלח אותי לצילום חזה -תקין. גם התקבלו תשובות לנוגדנים ssa ssb -תקינים, בחשד לסיוגורן. נעשו שוב בדיקות דם ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות - תקין. c r p תקין. esr =22 שאלותיי: אני מבינה שרופא המשפחה שלל בעיה של זיהום. אני חוששת שאולי זה לימפומה? לציין כי אני לא מרגישה הגדלה של בלוטות ורופא המשפחה בדק ולא התרשם שיש הגדלה. חוששת שאולי זו תסמונת סיוגורן שחוץ מבדיקת דם לנוגדנים, לא נבדקתי לגבי היובש בפה ובעיניים אף פעם, ויכול להיות שנוגדנים לא יראו התסמונת הזו, אבל בכל זאת היא קיימת אצלי? הבנתי שתסמונת סיוגורן מעלה את הסיכון ללימפומה ברמה גבוה מאד, ואני מאד מודאגת. יכול להיות שאין אבחנה עדיין לסיוגורן, אבל יש חלילה כבר לימפומה? האם יכול להיות בכל זאת מיאלומה נפוצה או mgus והאם הם יכולים לגרום להזעת לילה מוגברת? אציין שיש לי אוסטאופורוזיס וכאב במשך שנים במפרק הירך. נבדקתי על ידי אורטופד בעבר שאמר שהכאב במפרק הירך זה כמו דלקת או משהו כזה ואין מה לעשות עם זה. מה דעתך? מה עלי לבדוק? האם יכול להיות מיאלומה? לימפומה? מה את ממליצה על פי מה שאני מתארת? אודה לתשובתך. בברכה
הוסף תגובה
פפריקה
25/06/23 | 11:42
free light ch kapa ואלקטרופרזה
פפריקה
01/02/22 | 07:49
פרופ' שלום רב, תודה רבה לתשובתך. אני מבינה שלא עושים אבחנה בפורום. אך מכיוון שאני די מודאגת וחוששת, מה גם שהתור שנקבע לי לנפרולוג בעוד שבועיים, רציתי בכל זאת אם אפשר להבין האם הבדיקות האלה מרמזות על מיאלומה נפוצה, או בעיה המטלוגית אחרת? הנפרולוג ששלח אותי לבדיקות, שלח אותי בגלל שהיה לי קריאטנין קלרינס נמוך כאמור ולכן רצה לעשות בירור. השאלה היא אם לפי התוצאות הנ"ל , אני צריכה גם לפנות להמטלוג? אודה לתשובתך וסליחה מראש. בברכה
הוסף תגובה
פפריקה
01/02/22 | 07:49
free light ch kapa ואלקטרופרזה
פפריקה
31/01/22 | 18:48
פרופ' שלום רב, התייעצתי איתך בפורום במייל מיום 13.1 וכתבתי במייל הקודם את תוספת הבדיקות שקיבלתי היום, אך לא הצלחתי להעלות את זה לראש הדף,ואני לא יודעת אם את רואה את השרשור למייל הקודם , לכן אני כותבת את זה כהודעה חדשה. במייל הקודם ענית לי , אך כעת קיבלתי תשובות לבדיקות דם נוספות שחיכיתי להם שבועיים. אסביר שוב השתלשלות העניינים: אני בת 64. בריאה בדרך כלל. עקב צריבה בנרתיק ובדיקות שתן לכללי מספר פעמים שהראו כדוריות דם אדומות בין 10-30, כדוריות לבנות בין 75-500 וחלבון בין ,10-50, ולאחר בירור שלא העלה דבר אצל אורולוג ורופא נשים, שחשב שהצריבה בגלל גיל המעבר. נשלחתי לאיסוף שתן 24 לחלבון אלבומין וקריאטנין" שלא נראה שיש לי חלבון, אך בדיקת קריאטנין קלרינס יצא נמוך 67.5 (טווח הנורמה הינו 71-151), נשלחתי על ידי הנפרולוג לבדיקות דם ושתן מקיפות. כל הבדיקות יצאו תקינות למעט הבדיקות הנ"ל: היום התקבלו תשובות לאחר שבועיים כלהלן: albumin by ep = 55.1 אחוז (טווח הנורמה הינו 55.8-66.1) ערך נמוך מהנורמה. globulin alpha 1= 3.3 אחוז (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9) globulin alpha 2= 9.3 אחוז (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8) globulin beta 1= 6.6 אחוז (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2) globulin beta 2= 7.9 אחוז (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5) ערך גבוה מהנורמה. globulin gama= 17.8 אחוז (טווח הנורמה הינו 11.1-18.8). לא נרשם שום דבר נוסף ליד, ממה שאני מבינה בפורום היה צריך להיות רשום אם יש או אין ממצא מונוקולוני, ולא היה רשום שום דבר רק הנתונים שלעיל. בבדיקות הקודמות שקיבלתי ושלחתי לך במייל הקודם , אני שולחת שוב להלן: free light ch kapa= 22.7 (טווח הנורמה הינו 3.30-19.40) ערך גבוה מהנורמה. free light lambda= 18.29 (טווח הנורמה הינו 5.70-26.3) free kappa/lambda= 1.24 (טווח הנורמה הינו 0.26-1.65) בדיקה נוספת שנקראת igg =1738 (טווח הנורמה הינו 552-1631). מאד מטריד אותי הבדיקות שקיבלתי היום של גלובלין beta 2 הערך החריג גבוה 7.9 אחוז אלבומין by ep 55.1 ערך נמוך מהנורמה. ובבדיקות הקודמות קאפה גבוה 22.7 ובדיקת igg גבוה 1738. על מה מעידים בדיקות אלה? האם זה מראה על מיאלומה נפוצה? בעיה אחרת? מה דעתך? מאד מודאגת מהבדיקות הנ''ל, מה גם שלא היה רשום בבדיקת אלקטרופרזה הנ"ל לגבי יד או אין מונוקלון, זה מצה שאני מבינה בפורום שהיה צריך להיות מצויין. אנא תשובתך ותודה מראש על סבלנותך האדיבה. בברכה
הוסף תגובה
פפריקה
31/01/22 | 18:48
free light ch kapa בדיקות דם
פפריקה
31/01/22 | 09:11
פרופ' שלום רב, בהמשך למייל הקודם שלי אליך קיבלתי כעת תשובות נוספות ואני מאד חוששת מכיוון שיש ערכים לא תקינים של האלקטרופרזה globulin by ep =55.1 (טווח הנורמה הינו 55.8-66.1) הערך יצא נמוך מהנורמה. globulin alpha 1= 3.3 אחוז (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9) globulin alpha 2= 9.3 אחוז (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8) globulin beta 1 6.6 אחוז (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2) globulin beta 2 7.9 אחוז (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5) הערך יצא גבוה. globulin gama = 17.8 אחוז (טווח הנורמה הינו 11.1-28.8). הערך של אלבומין יצא נמוך והערך של גלובלין בטא 2 יצא גבוה. בבדיקות הקודמות ששלחתי לך יצאו לי גם ערכים לא תקינים. חוששת מאד שזה מיאלומה נפוצה. על מה מעידים בדיקות אלה? להזכירך ביצעתי הבדיקות עקב בירור נפרולוגי לגבי קלרינס נמוך. כתבתי את זה במייל הקודם. מקווה שהצלחתי לחבר את המייל הזה עם המייל הקודם על מנת לקבל את עזרתך בבקשה. תודה על סבלנותך האדיבה ותשובותך בברכה
הוסף תגובה
פפריקה
31/01/22 | 09:11
free light ch kapa בדיקות דם
פפריקה
13/01/22 | 19:42
ד"ר שלום רב, בת 64, בריאה בדרך כלל. עקב צריבה בדרכי השתן ביצעתי מספר פעמים בדיקת שתן לכללי שהראה חלבון בשתן בין 10-50 במספר בדיקות שתן. כמו כן כדוריות דם אדומות בשתן בין 10-30. לאחר בירור אורולוגי שלא העלה דבר. ורופא נשים שאמר שככל הנראה הצריבה בנרתיק היא מגיל מעבר. ביצעתי גם איסוף שתן לחלבון אלבומין וקריאטנין" ואז בבדיקה יצא שקריאטנין קלרינס נמוך 67.5 (כשטווח הנורמה הינו 71-151), נשלחתי לבירור אצל נפרולוג. הנפרולוג שלח אותי למספר בדיקות והתוצאות של חלקן מטרידות אותי מאד. קיבלתי תשובה לבדיקה: מ"ג igg =1738 (טווח הנורמה הינו 552-1631). מ"ג igm = 196 (בטווח הנורמה). מ " ג iga = 336 (בטווח הנורמה). protein/creat ratio = 76.12 (אין ערכי ייחוס לטווח הנורמה). microalbumin u sample= 10.93 (אין ערכי ייחוס). crratinine u sample= 157.7 (אין ערכי ייחוס). microalbumin creat = 6.93 (טווח הנורמה 0-30). free light ch kapa = 22.72 (טווח הנורמה הינו 3.30-19.40). free light ch lambda =18.29 (טווח הנורמה הינו 5.70-26.30). free kappa/free lambda=1.24 (טווח הנורמה הינו 0.26-1.65). אני די מוטרדת מהתשובה של קאפה שהערך יצא 22.72 מ"ג. וכן בדיקה igg שיצא 1738 מ"ג אני חוששת מאד שזה מיאלומה נפוצה? מה דעתך? מה אומרות תוצאות הבדיקות הנ"ל? מה הכיוון שהם מראות? אני מבינה שיש לי עוד בדיקות שטרם התקבלו, אבל אם תוכלי להגיד לי מה זה יכול להיות והאם זה מיאלומה נפוצה? אודה לך מאוד לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה
הוסף תגובה
פפריקה
13/01/22 | 19:42
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה
סגירת תוכן ההודעה
קישור להודעה
ההודעה נשלחה בהצלחה