שלום רב פרופ' יקרה,
נכון ל- פט סיטי מיוני וביופסיה, אני : -grade 2 stage 2
באוגוסט עברתי בהצלחה 12 הקרנות לגוש הגדול במפשעה שמאל, נותרו במפשעה הימנית ובעומק המפשעה עוד 2 גושים קטנים לא מטופלים.
ההמטולוג מבקש לשלוח אותי עכשיו לבדיקת פט סיטי - כחצי שנה אחרי הקודם: האם לא כדאי לחכות לפחות שנה - בגלל הקרינה? מהי תדירות בדיקות הפט סיטי במצבי?
תודה רבה
תודה פרופ' בן יהודה,
הוחלט להקרין לי את הגוש הגדול 12 טיפולים 24 גריי, גם בגלל חוסר הנוחות ובייחוד שיכול למנוע את זרימת נוזל הלימפה ברגל. אני קצת חוששת מהמשך התוצאות, כי הבנתי שהלימפומה העכשווית יכול להיות שנגרמה מהטיפולים הכימותירפיים לפני כעשור - אחרי ניתוח הסרטן במעי הגס. האם לא עדיף כריתה של הגוש בניתוח?!
שלום רב פרופ' בן יהודה, ותודה מראש
בת 65, ברקע סרטן מעי גס בצקום לפני 11 שנה, וסרטן בבלוטת התריס לפני 40 שנה. עכשיו, תוצאות ביופסית הניקור תחת אולטראסאומד היא כלעיל. בפט סיטי כל גופי יש קליטה פתלוגית בקשרי לימפה בגושים שהם ככל הנראה נודולים - במפשעות משני הצדדים ובעומק המפשעה מימין. הגוש בצד שמאל בקדמת הירך הוא בגודל 5X4.6X3.2, מימין בגודל 1.4X1X1.7, בעומק המפשעה בגודל 2.3X2.4. הגוש הגדול בצד שמאל שלוחץ לי על השריר, ושגם ניתן לראותו, הביא אותי לבדיקות, וגם ירדתי 8 ק"ג בעשרת החודשים האחרונים מחוסר תיאבון ועייפה אני כבר 16 שנה. שאלתי: לאיזה דרגת מיון שייכת הלימפומה? האם אפשר להסיר את הגוש הגדול בניתוח? מה הפרוגנוזה שלי?