פרופ בן יהודה שלום,
אני בן 47, סיימתי 6 טיפולי rchop, סיטי פט ללא עדות למחלה פעילה.
כעת הרופאה המטפלת מעוניינת שאבצע עוד 2 טיפולים למניעה, הוסבר שמדובר בחומר כימי (אינני מכיר את שמו* אבל מדובר באותו כימו שהוזרק לי במהלך הטיפולים לגב.... באשפוז של 5 ימים...
שאלתי היא כמה זמן מסיום הכימו האחרון או מהפט סיטי צריך לקבל טיפול מניעתי זה ?
אני ממש לא מעוניין להיות באשפוז אחרי כל מה שעברתי ומכאן אני מעוניין לשאול לאחר כמה זמן צריך עפי הפרוטוקול לקבל טיפול מניעתי זה ?
פרופ הן יהודה שלום
תוצאות הפט סיטי לאחר 4 טיפולים של תאי b גדולים של לצפומה אגרסיבית הראו העלמות של המחלה ללא קליטת fdg במקומות בהם היו קליטות בביטי פט טרם המחלה. בסיכום הפענוח נרשם שיש תגןבה טובה מאוד לטיפול.
שאלתי מה אחוזי הסיכוי לריפוי בספרות הרפואית לאור תוצאות אלה לאחר 4 טיפולים.
שלום רב,
בן 47, כעת לפני פט סיטי לאחר 4 מחזורי טיפול r chop מתוך 6. בפט סיטי טרם התחלת טיפול r chop היתה מעורבות נרחבת מעל ומתחת לסרעפת לרבות במח העצם.
שאלתי האם נדרשת העלמות מוחלטת (כלומר העדר קליטת fdg) עמ שנוכל לומר שקיימת הצלחה לטיפול ?
או שמא אם עדיין יש קליטת fdg אך בצמצום משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת עדיין ניתן לומר שיש סיכוי לריפוי מהלמפומה האגרסיבית ?
שלום רב
אני מטופל כעת בכימו 4 מתוך 6 בפרוטוקול r chop בשל למפומה אגרסיבית של תאי b גדולים.
בבדיקת הפט סיטי טרם התחלת הטיפול נמצאן מוקדים מעל ומתחת לסרעפת.
בבדיקה נמצא גם "קליטה פתולגית של fdg במוקדי הסננה נרחבים במח העצם ללא ממצא מוקדי ב ct"
שאלתי היא האם הטיפול שאני מקבל r chop אמור באופן תאורתי לטפל/למגר את הלמפומה המצויה במח העצם כאמור ?