שלום פרופסור.
ידוע כי תוסף טוסוסורון סינטטי מגדיל ערכי RBC והמטרוקיט בתמונת דם.
מאז שהתחלתי להשתמש יש לי לסירוגין myelocytes בתמונת הדם (~0.7 , ערך מקסימלי 0.1). אני יודע שמילוציטים קשורים למחלות המטלוגיות או זיהום, האם פעם נמצא קשר לשימוש ב טוסוסורון סינטטי ?
חיפשתי באינטרנט ומצאתי כתבה אחת:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5932344/
המזכירה איזהשהוא קשר:.. a testosterone analog, showing an increased prevalence of myelocytes and metamyelocytes as well as accelerated neutrophil maturation in treated female mice..
ןכן מאמר :
https://www.semanticscholar.org/paper/Acceleration-of-neutrophil-precursors%E2%80%99-maturation-Inamdar-Jayamma/8efbaf3dea353ab85ec51606ff1aeb34d27cacd6
הטוען ששימוש ב טוסוסורון מאיץ נויטרופיל במח העצם ומכאן התופעה:.... A significant increase in the percentage of myelocytes, metamyelocytes and neutrophils...
רציתי לשאול ברשותך:
1. האם את מכירה קשר בין שימוש ב טוסוסורון סינטטי להופעת מילוציטים בדם ?
2. אני מונחה לעקוב אחרי ערכי המטרוקיט כדי שלא יעברו ערך 52 (סכנת קרישיות יתר)
האם את רואה סיכון כלשהו בהופעת מילוציטים בתמונת דם בהנחה שנגרם ע"י טוסוסורון סינטטי ?
תודה.
שלום,
רק מוודא שהתשובה שלי לא הלכה לאיבוד, מחכה לתשובותייך הקונקרטיות.
אין סיפור משפחתי.
לפי קריאה - נוכחות המוטציה במהלך חיים מגבירה את הסיכוי למחלה ב 40%
וב - 20% מהחולים נמצאה המוטציה. האם זאת הסטטיסטיקה שאת מכירה ?
1.אני כרגע מודאג מילדיי... מה הסיכוי שהם ירשו את זה ממני ? 50% ?
וכן , האם אפשר לבדוק את נוכחות המוטציה בבדיקת דם רגילה לקרובי משפחה\ילדים ? באיזה דיוק ?
2.האם ישנם טיפולים ביולוגים שיכולים למנוע מהמוטציה להתפתח למחלה ?
3, מה המשמעות של "Predicated Pathgenic" ? = זאת מוטציה סרטנית ע"פ התשובה ?
אודה לתשובות קונקרטיות.
מציין שספירת דם תקינה:
כל הערכים בתחום התקין למעט RBC: 5.89
HGB:15.5
WBC: 7.64
HCT: 46.4
שלום ד"ר,
באופן סטטיסטי יבש, בכמה מעלה מוטציית RUNX1 exons 4-9 sequencing את ההסתברות לחלות במחלה המטולוגית ?
שלום רב,
רציתי לשאול האם הבדיקות "אנליזה של כרומוזומים מתאי לשד" ו - "בדיקה מולקולרית PCR" הן אותה בדיקה ?
אם לא , מה ההבדל ביניהן ?
בן 48, סובל מפסוריאזיס , סכרת סוג 2 , הסרת כיס מרה לפני שנתיים עקב אבנים, נשא פקטור 2.
בשנים באחרונות עלייה בערכי RBC והמטקרויטים:
שנת 2009: RBC 5.66 , המטרוקיט: 46.7 , המוגלובין: 15.4
שנת 2016: RBC 5.75 , המטרוקיט: 47.6 , המוגלובין: 15.1
שנת 2019: RBC 5.93 ,המטרוקיט: 49.4 , המוגלובין: 15.4
יש לציין שהחל משנת 2017 משתמש בתוסך טוסטסטרון ג"ל הידוע כמעלה את הערכים , אך העלייה החלה עוד לפני השימוש בטוסטסטרון.(בשנים 2009 - 2017)
US טחול: בגודל ומרקם תקין
לשלילת מחלה מיאלופרוליפרטיבית(כרגע ללא ממצאים קליניים), בוצע ביאופצית מח עצם:
1. "לשד עצם נורמטיבי לגיל 50% , כל השורות מיוצגות ומראות הבשלה, שורה לבנה מעט היפרפלסטית, יחס אריתרואידים E1 : M3 . אין ריבוי בלאסטים, כולל בצביעהל CD117 , CD34. בצביעה לרטיקולין ללא ריבוי של סיבים."
2. "הבדיקה נשלחה עקב חשד ל MPN. ב "חלון" המיאלובלסטים בלשד העצם נמצאים 1% מהתאים,. פרופרציה תקינה של פרקורסרים של תאי B. ב "חלון" הגרנולוציטים נמצאים 50% מהתאים עם אפיון תקין וגרנולריות תקינה. ב "חלון" המונוציטים נמצאים 4% מהתאים עם דפוס הבשלה תקין. האפיון לא תומך ב MDS"
בדיקה מולקולרית:
נבדקו 12 מוטציות, התגלתה מוצטיה אחת:
RUNX1 exons 4-9 sequencing, NGP
T, p.Pro263Ser, (42% VAF) , Predicated pathogenic
מהי חוות דעתך על סמך הבדיקות ? מה ההשלכות של מוטציית RUNX1 , האם אני בסיכון גדול לפתח מחלה מיאלופרוליפרטיבית ? עד כמה סטטיטיסית ?
ןכן , האם המוטציה הזאת עוברת בתורשה ? כיצד את מציעה לי להמשיך ?
שלום, בן 48, פוליצמיה עם רמה גבולית של ארטרופיטין (4.2).
לשלילת מחלת MPN\PV בוצע ביאופצית מח עצם, 2 תוצאות: 1. "לשד עצם נורמוצלולרי לגיל 50% , כל השורות מיוצגות ומראות הבשלה, שורה לבנה מעט היפרפלסטית, יחס אריתרואידים E1 : M3 . אין ריבוי בלאסטים, כולל בצביעה ל CD117 , CD34. בצביעה לרטיקולין ללא ריבוי של סיבים." 2. "הבדיקה נשלחה עקב חשד ל MPN: ב "חלון" המיאלובלסטים בלשד העצם נמצאים 1% מהתאים,. פרופרציה תקינה של פרקורסרים של תאי B. ב "חלון" הגרנולוציטים נמצאים 50% מהתאים עם אפיון תקין וגרנולריות תקינה. ב "חלון" המונוציטים נמצאים 4% מהתאים עם דפוס הבשלה תקין. האפיון לא תומך ב MDS".
רציתי לשאול האם התוצאות תקינות לחלוטין ?
וכן , מה המשמעות של "יחס אריתרואידים E1 : M3" ?
תודה רבה.
בן 47, סובל מפסוריאזיס , סכרת סוג 2 , הסרת כיס מרה לפני שנתיים עקב אבנים, נשא פקטור 2.
מעקב US טחול:
2013 – הודגם תקין
2015 – 13.6 , מעט מוגדל
2016: הודגם תקין
2017: מוגדל , 15 ס"מ (ממש לפני הסרת כיס המרה שהיתה ב 2017)
-לשלילת פוליצמיה ורה:
2JAK – שלילית
אריתרופויטין: 4.2 ( ערכים תקינים : 4.2 – 29 )
-גורמי פוליצמיה ראשונית גם נשללו (תפקודי לב\ריאות תקינים)
האם תוצאות הבדיקות שוללות בהכרח פוליצמיה ורה ?
אני מודאג מערך אריתרופויטין , אומנם בטווח התקין אבל תחת שימוש בטוסטסטרון ג"ל שיכול להעלות אותו ?
האם יש סיבה להיות מודאג או לבצע בדיקות נוספות ?
האם מחלה מיאלופרוליפרטיבית יכולה חלילה וחס לגרום לעלייה בערכי RBC והמטקרויטים ?
תודה מראש.