פרופ' בן יהודה שלום
אימי בת 72 סיימה בפברואר טיפול כימוטרפי בשל dlbcl ועל פי פט סיטי נלא הייתה אין מחלה פעילה ב 15/03/20 פרט למלאות קטנה עם קרינה קלושה שהומלץ לה לעשות הקרנות
לפני גילוי המחלה לאמא היו הזעות לילה חמורים והיא הרגישה גודש בשדיים
בזמן כימוטרפיה היו לה גם הזעות לילה ולפעמים הרגישה גודש .
הזעות לילה ממשיכים עד היום ( לא כל יום ולא כאלה שדורשים ממנה להחליף בגדים ) ובזמן האחרון חזרה תחושה של גודש בחזה.
בדיקת דם בסוף מרץ הייתה תקינה
האם סימפטומים האלה דורשים בירור מקיף?
בכבוד
רונית
פרופ' דינה בן יהודה, שלום
לפני מספר ימים ביקשתי דעתך בעניין תוצאות pet ct של אימי
אימי סיימה 6 טיפולים של R-chop בשל DLBCL
בתשובה של pet ct סוף הטיפולים רשום בסיכום כי אין עדות למחלת לימפומה
אבל נותרה שארית קטנה של המלאות ( 1.3*1.5 לעומת 2.9*3.8 בתחילת הטיפול) עם קליטה קלושה
אשמח לדעת מה נהוג לעשות במקרים כאלה ?
ענית לי כי לרוב מדובר בצלקת לא פעילה
רופא של אמא גם אומר שמדובר בצלקת וממליץ לבצע סבב הקרנות עקב קליטה קלושה שנראתה בפט סיטי
מה דעתך בעניין? בדגש למצב המורכב של וירוס קורונה ואימי תצטרך להגיע כל יום לבית חולים ולהיות חשופה לוירוס...
תודה מראש
רימה
תודה רבה על התשובה
ורק כדי שאתחיל לנשום - קיבלנו בעצם תוצאות טובות?
תודה מראש ובכבוד רב,
באפריל השנה נעשתה לאמא בדיקת ldh והיא הייתה 399 נורמה ( 256-512) . האם יש צורך לבקש מרופאת משפחה לחדש את הבדיקה עד שאמא תתקבל במחלקת המטולוגיה לקביעת הטיפול?
האם יש עוד בדיקות דם שניתן לבצע עד שאנחנו נמתין לפיענוח של pet ct ועד שנתקבל במחלקת המטולוגיה ?
פרופ' בן יהודה שלום וחג שמח
מודה לך מאוד על תשובתך הקודמת
אנחנו ביינתיים קיבלנו תשובה מלאה של ביאופסיה ויש תור לpet ct ל 03/10 .
עקב החגים ועקב כך שאמא הייתה במעקב במחלקת חזה ( גוש על העצם החזה ) אנחנו לא קיבלנו הסבר בעניין סוג של לימפומה שיש לאימא. אמא בת 72 . בשלב הזה מרגישה טוב. ביוני יצאה לה הגוש ולפני זה היו הזעות בלילה וירידה קטנה במשקל. עכשיו כבר אין תסמינים האלה. לפני כשנה עשינו ביריר מקיף כי התחיל קוצר נשימה אבל באותה תקופה כל הבדיקות היו בנורמה כולל ct חזה. אשמח אם תוכלי להסביר לי מול מה אנחנו מתמודדים . תודה מראש
שלום רב
שואלת בשביל אמא שלי בת 72.
היום אמא התבשרה שיש לה לימפומה - טרם אמרו לנו איזה סוג יקח כמה ימים עד שנדע. יש לה גוש על העצם החזה וכרגע היא במעקב במחלקת חזה. נשלחה לבדיקה פט סיטי שכרגע טור הקרוב באמצע אוקטובר. בכללי אמא חשה טוב. אני מנסה להבין איך קובעים טיפול. האם ניתן להתחיל טיפול לפני פט סיטי? האם יש טעם לבצע בדיקת ביאופסיה נוספת במעבדה פרטית כ"דעה נוספת"? תודה מראש