חג שמח, והרבה תודה פרופ. בן יהודה-בהתאם לתגובתך אוריד את הברזל, אבל אני חוששת שמצפים לי ימי חולשה גדולים, וגם כך בקושי מתפקדת. בירור גסטרו אינני יכולה לעשות בגלל אלרגיה לחומר שניתן קודם לבדיקה. האם ייתכן שהעלאת מינון
התרופות ללחץ דם- פעמיים ביום אוקסר ושלוש פעמים דרלין הוא הגורם לחולשות? האם ניתן להימנע מהולטר ולעששת מעקב יומי אחרי לחץ הדם? ושוב תודה רבה ושנה טובה !!
שלום פרופ. בן יהודה- ב3/10 פניתי אליך אחרי ששאלתי הקודמת לא נענתה, למרות שפניות אחרות נענו על ידך. כנראה שהפניה "נשמטה" אבל חשובה לי מאוד תשובתך ואני פונה בשלישית. בקצרה- מאוב חנת בפוליציטמיה כחמש שנים,מטופלת בהידראה ובאספירין והמצב היה יציב עם שינויים קלים מדי פעם.הבעיה היחידה היתה מחסור גדול בפריטין,שגרם לחולשה רבה וקשיים בתפקוד היום יומי.בעצת הרופא התחלתי לקבל כדורי ברזל- אחד ליום,למרות שידוע שזה לא כל כך רצוי. הפריטין כיום+10ללא שינוי משמעותי בהרגשה.בחצי השנה האחרונה השתנה הטיפול בלחץ הדם שלי ובמקום כדור אחד ליום אני מקבלת שלוש פעמים דרלין ופעמיים אוקסאר(ביום)
בשתי בדיקות מעקב בהמטולוגיה חלה עליה בהמוגלובין-14,5 ו14,9 במקביל גם בהמטוקריט50 ו57. שאלתי היא האם התרופות ללחץ הדם משפיעות על המדדים הקריטיים. אני חוששת שאם ימשיכו לעלות אעבור את גבול הנורמה. קבלתי 4 הידראה לשבוע,ופעמיים בתקופה זו הועלה המינון-כיום מקבלת 6 בשבוע.
בבקשה ממך,אנא עני לי בקרוב, למרות תקופת החגים שוודאי מפריעה.הרבה תודה,ושנה טובה!!
pearl
ערב טוב,פרופ בן יהודה
הערב השבת לכמה שאלות, ומשום מה "דילגת" מעלי... אני מאוד מבקשת שתחזרי לשאלתי, ומצפה לתשובה.
תודה
שלום פרופ בן-יהודה
אני בת 76, מאובחנת מזה כ 5 שנים ב p.v.עברתי בהתחלה שלוש הקזות ומאז מטופלת בהידראה, כשהמינון משתנה לפי הצורך, בדיקות הדם הראו המוגלובין ממוצע של . 13 ההמטוקריט בסביבות 45-46.בחצי השנה האחרונה עקב בעיות אחרות הוחלף לי טיפול בלחץ דם ובמקום כדור אחד ששמו אינו זכור לי אני מקשלת 3 פעמים ביום דרלין, ופעמיים ביום אוקסרץ בשתי בדיקות מעקב של הפוליציטמיה עלה ההמוגלובין ל14.3 ול 14.9. לכן הועלה מינון ההידראה ל ששה כדורים בשבוע. האם יש קשר בין התרופות לבין העליה בהמוגלובין? והאם 14.7 עשוי לסמן הרעה במצב?
בתודה מראש לתשובתך