השאלות שלי הן איך אפשר לדעת שלא פיספסו אותי ובטעות לא איבחנו אותי
ואיך יכול להיות ש רופא לרופא הערכה של כמה הכדור גדול שונה (הכירורג הראשון אמר 2 סמ ההמטולוג השני 0.5סמ ההמטולוג השלישי 1סמ
והאם לפי דעתך טיפול נפשי הוא באמת הפיתרון או שזה בעיה גופנית שצריכה בירור נוסף?
שלום דינה היקרה, לפני 4 חודשים דיברנו לגבי החשש שלי מלימפומה (low grade) הסברתי לך את הסיפור שלי והרגעת אותי אבל אחרי חודש הפחד שוב חזר ונפגשתי עם המטולוג בסורוקה לביקורת (המטולוג דר פורגס צבי) שהתרשם מבלוטת לימפה בגודל 1סמ לאחר שנפגשתי עם המטולוג דר אולג פיקובסקי שהתרשם מבלוטה בגודל 0.5סמ והייתי אמור להפגש איתך אבל ביטלתי (וחבל) את התור כי חשבתי שהנושא מאחורי, הסיפור שלי בקצרה הוא שה29.1.2020 הרגשתי בלוטה במפשעה שכאבה לי בשבועיים הראשונים היא קטנה ואז הפסיקה לקטון ונשארה בגודל שלה (לפחות למראית עין) עד היום עשיתי 2 אולטראסאונדים 1 בחודש שלישי ו1 בחודש רביעי עשיתי במצטבר 5 בדיקות דם (הראשונה ב7/2/2020 האחרונה ב 2/8/2020) לס'ד, כימיה, TSH, תפקודי כבד כליות אלקטרוליטים גלובלין אלבומין LDH (שיצא נמוך מהנורמה) והכל יצא תקין חוץ מALK שהיה גבוה (152) אין לי חום הזעות לילה ירידה במשקל (אפילו שקשה לי לעלות במשקל) הגולה במרקם שמור בלי הפרשות רכה ניידת ללא פתולוגיה ועם מבני סונוגראפי שמור וצורה מאורכת אבל לא משנה מה הגולה הזאת נשארת אצלי בולטת (סוג של גדלה קטנה לפחות במראה במהלך היום 10 פעמים) אז ניסיתי להתעלם ממנה וכל דבר הכי קטן כמו גרד ברגל או זיעה בשמש מכניס אותי לסטרס של כמעט להתעלף, בדקתי אצל עשרה חברים שלי (במישוש) אם אצלהם זה מוגדל וחוץ וחבר אחד שהוא ממש רזה חברה אחת שהיא ממש רזה ואח שלי (שאצל כולם הרגשתי גולה אבל קטנה משלי במעט) אצל אף אחד לא הייתה גולה כמו אצלי פרופסור אני יודע שאני חופר ואני זה שביטל את הפגישה אבל אני באמת לא יודע מה לעשות ואני חושש מאוד מNHL שמתפתח אצלי לאט ואני כרגע בשלב ללא תסמינים (חשוב לציין שמצאתי תמונות שלי עם אותן גולות באותו מקום באותו גודל פחות או יותר בתמונות שלי מלפני שנתיים
תודה רבה פרופסור דינה!
בדקתי גובה ומשקל: 1.83, 70קג
שלום פרופסור, לפני כשבועיים שאלתי פה שאלה לגבי אם אני יכול להרגע מהתשובות של הספירות דם אולטראסאונד וההמטולוג ואמרת שאפשר לעקוב ואני לא מצליח להרגע וכל היום חושב על זה ועל מה מוכיח שאין לי ומה מוכיח שיש לי אני ממש נכנסתי לדיכאון ואני בקושי אוכל ואז יורד במשקל ואז אני לא יודע אם אני יורד במשקל רק כי אני לא אוכל או גם כי יש לי סרטן, הלכתי ל4רופאי משפחה 2אולטראסאונדים 2ספירות דם 2בדיקות למחלות מין וכימיה 2 כירורגים והמטולוג אולג פיקובסקי באופן פרטי כי אני לא יודע מה זה, הנפיחות גדלה וקטנה עם כל מיני גושים קטנים סביבה (בערך 2) זה דו צדדי אבל צד אחד גדול יותר ומצאתי תמונות מלפני שנה וחודשיים שמראות את אותה נפחיחות באותו מקום אבל לא שמתי לב אליה וכמה חודשים אחרי נראה שזה עבר ושוב חזר
יש לי נפיחות בבלוטת הלימפה שלא עוברת במשך שלושה וקצת חודשים אין לי חום הזעות לילה וירדתי 3 קילו בחודש, האולטראסאונדים מראים קישוריות לימפה מוגדולות עד 0.5 ללא מאפיינים סונוגרפיים חשודים ללא LPD ללא שום סימן לשריטה או דלקת באיזור (למראית העין) הספירות דם יצאו תקינות עם LDH 107 וכל השאר כמעט לגמרי באמצע ללא שום חריגה הכירורג לא יודע מזה אז הוא שלח אותי להמטולוג וההמטולוג בדק אותי כמה דקות ואמר שאין קישרי לימפה מוגדלים בצואר ובבית שחי אין כבד וטחול מוגדלים הקישוריות לימפה עד 0.5 מאורכים רכים וניידים ושלח אותי לבית והמליץ מעקב של כמה חודשים לעשות עוד ספירת דם ואולטראסאונד ולחזור
עכשיו אני לא מבין יכול להיות שהוא לא שם לב לגידול שיש לי ושלח אותי ככה לבית?
יכול להיות שגם הספירות דם גם האולטראסאונד וגם הרופאים לא יעלו על זה?
יש דרך כלשהי לדעת מזה לפי הנתונים שיש לי כרגע?
יכול להיות זיהום או משו כלשהו שינפח את הבלוטות לימפה לכלכך הרבה זמן בלי סימנים בשום בדיקה וגם לא יגרום לתסמיני B?
לא יודע אם זה רלוונטי או לא אבל כשהייתה בן 4 היו לי הבעבועות רוח שהזדהמו בגלל מגע עם חייה והייתי מאושפז שבועיים עם דלקת קשה בבלוטות הלימפה
תודה על העזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבנתי שזה יכול קצת לעזור בהבנה של המצב אז עשיתי 2 ספירות דם וכימיה באחרונה יצא
LDH 107
ALP 116
HGB 16.70
WBC 7.08
PLT 174
RCB 5.52
שלום, אני בן 21 ולפני כשלושה חודשים הבחנתי בנפיחות ״גולה״ בצד ימין של המפשעה שהציקה לי למשך שעתיים והתחושה עברה ומאז זה לא כאב והגולה קטנה יותר ויותר עד שנתקעה בגודל בינוני ומאז רק קטנה וגדלה במהלך היום בערך 10 פעמים, הלכתי לרופא המשפחה והוא טעון שזה קילה והפנה אותי לכירורג, הכירורג אמר שזה לא קילה אלא בלוטת לימפה והפנה אותי לאולטראסאונד וספירת דם חשוב לציין שלא היה לי חום,הזעות לילה,או ירידה של 10 אחוז מהמשקל גוף, בספירת דם הכל יצא תקין ללא חריגה מהנורמה ו אולטראסאונד יצא שהבלוטה לימפה בצד ימין היא 0.4 ובצד שמאל 0.3 שזה נחשב תקין, אחרי חודש הלכתי לעוד כירורג לי לא הייתי רגוע מהתוצאות וראיתי שהנפיחות עולה ויורד לי לאורך היום מספר פעמים,הלכתי לעוד כירורג שאיבחן אותי עם lymphadenopathy systemic ושלח אותי לעוד אולטראסאונד ספירת דם והמטולוג, האולטראסאונד יצא תקין וגם הספירת דם והלכתי עם התשובות להמטולוג והוא אמר שהכל בסדר ושאין לי סרטן הוא איבחן:״לא נומשו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר ומבית שחי
לא נומשו כבד וטחול מוגדלים
במפשעות דו צדדיות נומשו קשרי לימפה עד 0.5ממ מאורכים בצורתם, רכים, ניידים, רגישים למגע (אפילו שאני לא רגיש באיזור ונראלי שהוא התבלבל)
קשרי לימפה תקינים במפשעה ללא עדות ל lpd
"ועוד כמה קטנות ואבחן אותי עם lymphadenitis nos ולעשות עוד אולטראסאונד עוד מספר חודשים למעקב וזהו, יש לי ממה לחשוש? התשובות של האולטראסאונד וההמטולוג זה משהו שאני יכול להרגע ממנו?
תודה מראש