הבדיקה: US צוואר
מימין:
בשרשרת צווארית קדמית נצפו מספר בלוטות לימפה קטנות בגודל 9*2 מ"מ.
שומרות על צורה סונוגרפית תקינה.
לא נצפו זרימות דם חריגות.
משמאל:
בשרשרת צווארית קדמית נצפו מספר בלוטות לימפה בגודל 18*3 מ"מ.
הבדיקה: US בתי שחי
הודגמה בלוטה לימפה בגודל 29*7 מ"מ.
פרנכימה דקה לא נצפו זרימות דם חריגות.
בלוטות נוספות קטנות.
נצפו בלוטות לימפה, הגדולה 20*7 מ"מ, אחת נוספת בגודל 13*7 מ"מ, השאר קטנות.
פרניכמה דקה.
ללא זרימות דם חריגות.
הבדיקה: US מפשעות
הודגמו מספר בלוטות לימפה במידות עד 18*5 מ"מ.
שומרות על צורה סונגרפית תקינה.
זרימות הדם בגדר הנורמה.
הודגמו מספר בלוטות לימפה, הגדולה 27*6 מ"מ. בלוטות נספות קטנות יותר.
מה התוצאות אומרות? ומה זה פרניכמה דקה שכתוב בהקשר לבלוטות שבבתי השחי?
תודה.
שלום, בשלושה חודשים האחרונים יש לי גירודים בכל הגוף ללא סיבה שקשורה לעור.
בעקבות הגירודים פניתי להמטולוג ששלח אותי לבדיקת אולטראסאונד של בלוטות הלימפה בצוואר, בבתי השחי ובמפשעות.
היום ביצעתי את הבדיקה, וכשהטכנאי הקריא למקלידה את התוצאות הוא אמר שבבית שחי שמאלי נצפתה בלוטת לימפה בגודל 3 סנטימטר, ושאר הבלוטות באזור תקינות.
לגבי הצוואר והמפשעות זה היה בסדר לפי מה שהטכנאי אמר.
רציתי לשאול אם הגירוד יחד עם הבלוטת לימפה בבית השחי השמאלי שהיא 3 סנטימטר זה דבר שצריך להדאיג? מה בדרך כלל עושים במצב כזה?
שלום, הבנתי שבחלק מהמקרים של לימפומה, חווים גירוד מתמשך בטרם הופעת סימנים אחרים שמאפיינים את המחלה.
רציתי לשאול- אם אדם חווה גירודים מתמשכים ומדובר בלימפומה בטרם הופיעו הסימפוטמים האחרים, עדיין ניתן לגלות את המחלה בבדיקת CT?
ושאלה נוספת- לפני שהולכים לבצע CT יש הדמיה אחרת שכדאי לעשות לפני בדיקה עם קרינה כמו CT?
בינתיים עשיתי היום בדיקות דם, חלק מהתוצאות הגיעו, ויש חריגות:
CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10).
מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה? האם זה מחשיד ללימפומה או לוקמיה או מיאלומה נפוצה?
מה אני צריך לעשות?
שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה מספר פעמים (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה.
לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים לא רואים על העור שום יובש או פריחה.
שמתי לב שלעיתים הגירוד מתגבר בזמן פעילות גופנית- הליכה.
פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. מה אני צריך לעשות עכשיו? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך בתור המטולוגית ומה את מציעה לי לעשות? תודה, מעריך את ההתייחסות.