שלום,
בתאריך 1.3 גיליתי גוש בצד ימין בחלק האחורי של הצוואר, גוש שלא היה בעבר. יומיים אחרי הייתי אצל רופא המשפחה שאמר שככל הנראה מדובר בבלוטת לימפה נפוחה שמקורה בזיהום או דלקת. בגלל ששבוע לפני זה הייתי אצלו עם הרפס זוסטר הוא אמר שיש סיכוי טוב שזאת הסיבה. הוא אמר שלדעתו זה לא משהו חמור ושבמידה והבלוטה לא יורדת תוך חודש אז לחזור אליו מעקב. חזרתי אליו חודש אחרי מבלי שהבלוטה ירדה והוא שלך אותי לאולטרסאונד ובדיקות דם. בתאריך 19.4 ביצעתי את הבדיקות ונראה שבאולטרסאונד לא היה משהו חריג זה מה שכתבו "בדיקת US רקמות רכות בצוואר : ברקמות רכות של הצוואר משני צדדים הודגמו מספר קשרי לימפה לא מוגדלים, במבנה סונוגרפי תקין, עד 3,1 ס"מ. ללא ממצא חריג. "
בבדיקות הדם לעומת זאת היו מספר מדדים שחרגו מן הנורמה:
WBC 11.6 K/ul
ALT(GPT) 129.00 U/l
LYMPHOCYTES 4.10 K/ul
EOSINOPHILIS 0.82 K/ul
TSH 7.70 UIU/ml
CRP 12.6 MG/L
הרופא אמר שהבדיקה מעט חריגה והמליץ לעשות בדיקת דם נוספת חודש אחרי.בתאריך 26.5 ביצעתי בדיקת דם נוספת בה חלק גדול של הדברים שחרגו מהנורמה חזרו לנורמה (WBC,LYMPHOCYTES,EOSINOPHILIS) וחלק מהדברים שחרגו מהנורמה עדיין חרגו אבל היו יותר קרובים לנורמה בהרבה
ALT(GPT) 50 U/l
TSH 5.04 UIU/ml
הדבר היחיד שעלה בצורה משמעותית זה הCRP שהגיע ל 17.5 MG/l פי 3 מהנורמה.
ממה שקראתי CRP גבוה יכול להיות אינדיקציה למחלות ממאירות במיוחד לימפומה , בהינתן שיש לי גוש בצוואר שלא יודעים להסביר וגם CRP גבוה רמת החרדה שלי מתחילה לעלות.
1)רציתי לדעת עד כמה גבוה הCRP צריך להיות כדי שזה יהיה אינדיקציה למחלה ממאירה?
2) במידה והגוש בצוואר הוא לא בלוטת לימפה אלא איזשהו גידול אחר האם הדבר היה אמור להתגלות באולטרסאונד שעשו לי?
3) האם זה הגיוני שאני יהיה מסוגל להרגיש בלוטת לימפה בצוואר כשהיא בגודל תקין (על פי האולטרסאונד זאת בלוטת לימפה בגודל תקין)?
4) עד כמה העובדה שתפקודי הכבד ובלוטת התריס חרגו מהנורמה אמורה להדאיג בהקשר של גילוי מחלה סרטנית?
בגדול אני מרגיש בסדר, אין לי סימפטומים חריגים כגון הזעות או חולשה , יש לי קצת התגרדות אבל הייתי אצל רופא עור שאמר שמדובר בעור יבש (אני סובל מהתגרדות ועור יבש כבר שנים ככה שזה לא משהו שמדאיג אותי).
אני לא יודע אם זה רלוונטי לנושא אבל אני סובל מעודף משקל גבוה מאוד ,בבדיקת הדם הראשונה שלי שקלתי 138 ק"ג על גובה 168 (BMI 49) בבדיקת הדם השנייה שלי שקלתי 135 על גובה 168 (BMI 47.8). קראתי איפשהו שCRP מושפע ממשקל גבוה אבל לא נראה לי שזה ההסבר כי בין הבדיקות הייתה ירידה במשקל ולעומת זאת עלייה בCRP. אני לא מתייחס לירידה של המקשל כסימפטום למחלה כי באמת התחלתי דיאטה לפני חודש ככה שהירידה כנראה נובעת מזה ולא מבעיה רפואית.
אשמח לסיוע
תודה רבה מראש