שלום
נלקחה מהפצעים ביופסיה ואכן נאמר שהם insect bite . הבחנה זו לא נראית לי כי הם מופיעים גם במקומות בלתי אפשריים . בקיץ ובחורף. אני מורחת עליהם בטאקורטן ושמתי לב שמשחה זו עוזרת להם להרפא מהר יותר מכאלה שנמשחו במשחה אחרת. דבר נוסף שעוזר להם להרפא מהר יותר הןא שאני מפוצצת להם את השלפוחיות כשהן עדיין קטנות יחסית עוד בטרם הן מצליחות להגיע לממימדים גדולים ואדומים ומגרדים. אגב, בדיקות הדם התקופתיות שאני עושה -טובות , והרופא המטפל אומר שהתחלת טיפול תלויה כרגע בי . האם הפצעים יכולים להוות קנה מידה להתקדמות המחלה ולהתחלת טיפול כימוטראפי?
תודה
אני רוצה לנסח את השאלה שנית
ככל הידוע , האם הפצעים הגדולים המגרדים שבסופם הם הופכים לשלפוחיות ויש מסביבם בצקת , אופייניים לcll ?האם יש קשר בינם לבין cll נון הוצקין? תודה
שלום פרופ. בן יהודה
אני חולת cll ומאובחנת כשלוש שנים. לאחרונה מופיעים לי בעיקר בידיים וברגליים פצעים מגרדים מאוד עם נפיחות ולעיתים בצקות וגם עם שלפוחיות. הם נעלמים אחרי כארבעה ימים ולאחר שאני מושחת אותם בבטא קורטן. יש לציין שבדיקות הדם שלי יחסית תקינות ואין בהם שינוי משמעותי. האם רופא עור יוכל לסייע לי או שזה סימפטום של המחלה ועלי להתחיל בטיפול כימוטראפי? תודה
שלוםאני חולת CLL ועושה בדיקת PET בעוד מספר ימים. כמו כן הוזמנתי לממוגרפיה.האם תוצאות בדיקת ה-PET יגידו אם יש לי גידול סרטני בשד או שעלי לעשות את שתי הבדיקות בלי קשר בין אחת לשניה?תודה
שלום פרופסור בן ייהודה
ברצוני להודות לך על ההרצאה המאלפת ששמעתי מפיך ביום העיון שנערך בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים.
ההרצאה נאמרה בלשון בני אדם ,בגובה העיניים כך שגם האדם מן הישוב שחולה במחלה יוכל להבין טוב יותר מה קורה לנו בתוך הגוף ,מהלך המחלה והדרכים להתמודד איתה.
למרות שעדיין אינני נזקקת לטיפולים שמחתי לשמוע על יעילות התרופות הקיימות וכן על המחקרים שנעשים כל הזמן.
הדברים ששמעתי עודדו אותי ונתנו לי כח להאמין שכאשר אזדקק -יש ידע תרופות והמון אנושיות מאחורי הרופאים שמטפלים בי
ושוב תודה חזק ואמץ
רחל רוזנברג -כפר סבא