יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
כתובתי בפייסבוק-גם בסקייפ
dan98dan
12/10/11 | 08:23
DANNYEL BEREBI
הוסף תגובה
dan98dan
12/10/11 | 08:23
מיקי 10 -לא להזניח
dan98dan
12/10/11 | 00:49
המיקרה שלי בלתי הפיך עצם הירך השמאלית קרסה והעיגול המדוייק והחלק כבר לא עגול וזה כתוצאה שהרופא והאוטופד שלחו אותי לצילומי רנטגן וצילום רקמות רכות וככה חלפה חצי שנה בין הצילומים תור לרופאא ותור לצילום זה ושוב תור לרופא ושוב צילום תלכי לבדיקה דחוף כי מתחיל בפמור """"" נמק""""" אם יש לך כאבים זה במצב מתקדם ,,תקראי את מה שכתבתי מהתחלה ותביני את הדחיפות שזה צורך,החלמה מהירה חג שמח תדרשי MRI שם רואים במדוייק [שלא תגיעי לתותב]
הוסף תגובה
dan98dan
12/10/11 | 00:49
טיפול מונע קיים
dan98dan
11/10/11 | 16:28
שלום גברת נכבדה פרופסור בן יהודה אני בודק ושואל וחוקר ומתשובות של רופאים אורטופדים יש טיפול מונע והוא חתך קטן מאחור ומספר קידוחים בעצם ליצור מעבר קל של הדם לפמור
הוסף תגובה
dan98dan
11/10/11 | 16:28
כולם ללא יוצא מהכלל
dan98dan
09/10/11 | 13:25
שלום UNION39 אני גם שנה וחודשיים עבדתי בנגרות רצתי ועשיתי הכול ולא הרגשתי בבעיה שלא ההיתי מודע אליה ,אני עכשיו אחרי שבועיים של מחקר ובדיקה מעמיקה כולל מכתבים בפורומים של רפואה כוללפרופסורים העונים לשאלות ,לאזור שמעניין אותי אגןהירכיים הבנתי שלכולם יש את התהליך הזה ,ומשום מה הרופאים לא מייחסים לזה חשיבות ,איך שאתה קורא את הכתוב פה ביד שניה תקבע תור ל MRI לאזור האגן כדי שיבדקו את מצב העצם שלך ,מציע לך אפילו לפברק שיש לך כאבים אל תזניח כדי שלא תגיע למצבי [חייב ניתוח להחלפת הפמור לתותב ] תאמין לי אני אדם חזק עם עצמותכבדות ההיתי עובר את זה אם היו נותנים הסבר וההיתי הולך לטיפול מונע קידוח בעצם למעבר דם לכול פינות הפמור ,אני מאוד מתוסכל מהמצב הבלתי הפיך שהגעתי אליו ,לכן כתבתי את מה שעבר עלי כדי שאחרים ימנע מהם הסבל הזה ,לא מבין עד עכשיו למה כול הרופאים ,רופאת משפחה האורטופד,והמטולוגית באיכילוב לא דיברו על זה כאילו הרגליים לא חשובות ,,עלה והצלח
הוסף תגובה
dan98dan
09/10/11 | 13:25
טיפול מונע - יש
dan98dan
09/10/11 | 09:44
שלום אדון נכבד פרופסור בן יהודה ,היום אחרי שאני עובר את זה והנזק הוא בלתי הפיך הבנתי משאלות ששאלתי רופאים אורטופדיים בדקתי באתרים המתייחסים לאגן ולפמור של שני היריכיים שהבעיה הזו מופיעה אצל חולים המקבלים כימוטרפייה וסטרואידים ,בתור חולה לא הוסבר לי וגם אחרי שהתלולנתי על נקודה מדוייקת שזה הפמור ועדיין לא היה קריטי נשלחתי לעשות צילום ועוד,,,ועוד סוגי צילומי קרינה וככה עברה חצי שנה ,מהמידע שכתוב ומידע שקיבלתי מדר אורטופד הסבירו לי שיש טיפול מונע והוא קידוח העצם לכיוון הפמור [מספר קידוחים] וליצור מעבר תקין של דם לראש הירך "הפמור" התיסכול שלי למה לא משתדלים למנוע את שרשרת ההיתדרדרות הזו ,ובמצב שחולה סרטן שעבר טיפולים צריך להיות דרוך כלפיו וכשהו מתלונן לבחון יסודי את הבעיה וכשידוע מראש לאלו נזקים גופו הולך להכנס אז לתת טיפול מונע ,מתסכל מאוד לחשוב במושגי נכות כשאתה יודע שיכלו למנוע את זה ,למה אין פרוטוקולים קבועים לחולי סרטן והנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מהטיפולי כימיה ולמנוע מהם סבל נוסף ,סכהכול אני רוצה לחזור לשיגרה ולהמשיך לעבוד ולא להיות ניזקק לקיצבה מביטוח לאומי ,מי צריך עוד יהודי נכה בארץ ,עברתי את גולני ,עברתי את האינתפדות ,נתתי מעצמי קצת יותר מהסטנדרט ,ועכשיו התיסכול שיש פה רשלנות ושלא עזרו לי בזמן אמת ,תודה גמר חתימה טובה והצעה :חוברות הסברה לכול הרופאים לכול תחום ותחום וקוים כלליים לרעיונות דרך ריפוי ודרך למנוע הדרדרות [ברור שהם למדו שנים-אבל קוים מנחים לא מזיק] תודה
הוסף תגובה
dan98dan
09/10/11 | 09:44
השפעת הכימו והסטרואידים
dan98dan
06/10/11 | 23:30
שלום ,על עצמי קצת ואחר כך למה הרגשתי חובה לכתוב את הבעיה ,אני חולה סרטן לימפה הודקין 3 שנים לפני שנה וחצי הפסקתי מהכימו,הבראתי ,לפני חצי שנה התחיל לי בעיה ברגל שמאל שבועיים צלעתי עד שהרגשתי שאני ניזקק למקל הליכה ,הלכתי לרופאת משפחה כדי להבין ולסדר את הבעיה ,הרופא שלחה אותי לצילומי רנטגן אחרי שבועיים לצילום רכמות רכות כול זה בכתובות שונות [טירטור אבל חייב ללכת] ועוד פעם רנטגן לאזור אחר ואני נוסע שוב ושוב קובע טורים והכול עם מוניות [הוצאה גבוהה] ככה עברו 4 חודשים ,כשלא הובחנה הבעיה הפנתה אותי לאורטופד ויחד החליטו לשלוח אותי לצילום MRI קבעתי טוב באסותא בנתיים הגיע זמן לצילום PAT CT [בדיקה שיגרתית כול 6 חודשים]הראתי לרופא האורתופד ולרופאת משפחה את התוצאות ניתן לראות שיש בעיה של חוסר הספקת דם לפמור[ציר העיגול שבחיבור הרגל לאגן] של ירך שמאל ,ההנחיות היו להמנע לדרוך על הרגל ,עשיתי את ה MRI הגעתי לאורטופד והמימצאים הראו שההשארה היתה נכונה וגם הבעיה היתה בפמור הימני אך עברה ללא שהרגשתי בה,ההסבר שקיבלתי על פתרון הבעיה שהעצם בציר הירך התפורר מעט ואני צריך לעבור מעקב וכשלא תהיה ברירה ינתחו וישתלו לי תותב יחתכו את הגולה של הירך [ הפמור ] וישתלו גולה ממתכת ,היום לאחר ששוחחתי עם רופאים דוקטורים ופרופסורים באתרים שמנדבים מיידע אני מבין שבעיה זו ידועה ושהפמור ימין ושמאל עוברים את הנזק הזה כשעוברים כימו ,ה ז ע ק ה שלי למה לא מיידעים את חולי הסרטן בבעיה זו ולא עושים מעקב בו זמנית תוך כדי הטיפול כי יש אפשרות לטיפול מנע ע"י קידוח העצם במספר מקומות והספקת זרימת דם טובה לאזור ובכך למנוע ממני את הנכות והסבל שבניתוח שלא תמיד מצליח במלואו ל מ ה אני צריך להיות נ כ ה ,? אם רק היו עושים בדיקות לכן אני מייעץ לאלו שעברו כימוטרפיה אל תזניחו ותעמדו על זה שיבדקו את זרימת הדם לירכיים שלכם ,אצלי כבר אבוד ,אבל אולי אני עוזר לאלו שעדיין לא ניזוקו -ההרגשה שלי כעס תיסכול חוסר אונים וזעם -אני ההיתי לוחם קרבי גולני ועשיתי מילואים עד גיל 42 היום אני בן 54 למה אני צריך את הסבל הזה ולהיות נכה ברגל אם אפשר היה למנוע את זה לא מספיק כול השינויים שהגוף שלי עובר אוףףף היה אפשר למנוע את זה ולא עשו מספיק
הוסף תגובה
dan98dan
06/10/11 | 23:30
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה
סגירת תוכן ההודעה
קישור להודעה
ההודעה נשלחה בהצלחה