פרופ' בן יהודה נכבדה,
תודה על התגובה המהירה.
" רמת האלבומין בדם אינה מדד לתזונה בלבד. זהו סימפטום, לעיתים למצב הכללי של הגוף ולעיתים יש לו סיבה ספציפית כמו הפרשת חלבון בשתן או בצואה. ירידת הנויטרופילים היא ככל הנראה חלק מהמחלה. אם סבתא סובלת מבצקות שזוהי אחת התוצאות של חלבון נמוך, (האלבומין שואב את הנוזלים ושומר עליהם בתוך כלי הדם וכשהוא נמוך הנוזלים "בורחים" החוצה), ניתן להתיעץ עם דיאטנית, כי יש היום תוספי מזון עשירים באלבומין"
כפי שצויין, סבתא משתמשת בתוסף תזונה על בסיס מי גבינה (Whey Nutrition) לפי המלצת דיאטנית קלינית ושומרת על רמת חלבון נאותה במזון. יחד עם זאת, רמת האלבומין נעה סביב 2.5-2.7.
האם קיימת דרך נוספת לעלות את רמת האלבומין? האם בכלל יש צורך בכך?
בתודה מראש
מושי
שלום רב,
סבתא שלי כבת 90 וסובלת ממיאלומה נפוצה.
מטופלת בסטרואידים (קיימת עדות למיאלומה).
אלבומין נמוך g/dl 2.5-2.7 למרות שימוש בתוסף חלבון על בסיס מי גבינה. לאחרונה יש ירידה בניאוטרופילים - 1.2 K/microL.
אשמח לקבל המלצה לשיפור רמת האלבומין.
בתודה ובהערכה
כבת 90, סובלת ממיאלומה נפוצה.
בבדיקות אלקטרופורזה בדם נמצא:
1. אלבומין נמוך (35%)
2. גאמא גבוה (45%), Fraction1 44%
3.אלפא1, אלפא2, בטא - בד"כ תקינים
שאלות:
1. מה המשמעות של Fraction1 המופיע ללא טווח (אפס)?
2. כיצד ניתן להעלות את רמת האלבומין (מקבלת חלבון כתוסף מזון)?
בתודה ובברכה
כבת 90, חולה במיאלומה נפוצה.
1. האם גלובולין הכללי המופיע בבדיקת דם כולל גם את האימונוגלובולין (כדוגמת Igg, Iga, Igm)?
2. האם יכול להיות מצב בו רמת הגלובולין הכללי יורדת ורמת האימונוגלובולין Igg עולה משמעותית, בהשוואה בין בדיקות דם
תודה רבה מראש