פרופ' בן יהודה שלום,
בהמשך להודעתי הקודמת בקשר לאבי- יעקב אלישע, ראשית אני רוצה להודות לך על המענה המהיר, מינט התקשרה, אך לצערי אשפזו את אבי ולכן לא תיאמתי פגישה.
כאמור, אבי לאחר השתלה עצמית (בחלוף 3 חודשים).
ובמהלך כל הזמן הרגיש בסדר גמור דווקא.
תוצאות הפט (משבוע שעבר) הדגימו קליטה מוגברת בריאות+ קליטה מוגברת בטחול.
מתווסף לזה חולשה נוראית+ שלשולים ב- 3 שבועות האחרונים.
LDH גבוה - 857 (לפי סרגל מכבי עד 500 בערך)
הרופא המטפל (שאני מאד סומכת עליו) בדק אותו ולא מצא בלוטות מוגדלות וסבור כי לא מדובר במחלה עצמה והפנה לבדיקת ריאות.
במקביל לקחו בדיקות דם נוספות אשר הדגימו ערך נויטרופילים אפסי ממש (שבוע קודם היה בנורמה ומאז ההשתלה היה בנורמה).
לכן אושפז למתן אנטיביוטיקה תוך חשד לזיהום בגוף- לא ברור כרגע מה פשרו ובמקביל בודקים את הריאות.
האם לפי הנתונים האלה, יכולה להיות לך הערכה כלשהי לגבי מצבו או הנחיה לגבי איזו בדיקה יש לבצע.
האם גם זיהום בגוף שאינו סרטן יכול לגרום לעליה כזו של ה- LDH? והאם מדובר בתופעות מוכרות לאחר השתלה?
ושוב אזכיר שבמשך 3 החודשים האחרונים שלאחר ההשתלה הרגיש בסדר גמור.
תודה תודה על תשובתך.
ליאן
בהמשך להודעתי הקודמת, ברצוני לעדכנך כי עפ"י תוצאות ה- פט (3 חוד' לאחר השתלה עצמית), הודגמה קליטה מעט מוגברת דיפוזית חדשה בריאות וכן קליטה מוגברת דיפוזית חדשה בטחול.
לדעתו של הרופא המטפל לא מדובר בסימנים של מחלה פעילה, זאת לאחר בדיקה קלינית אשר במסגרתה לא חש בבלוטות מוגדלות.
כרגע אבי נשלח לבדיקה במכון ריאות , שכחתי את שמה (כמו קלונוסקופיה אך לראות), לצורך המשך בירור רפואי.
אזכיר גם כי ה- LDH עמד על 850 (לפי סרגל מכבי, כאשר שם המקסימום הוא 512)
עוד אזכיר כי לאחרונה לא חש בטוב, חלש ומשלשל במשך שלושת השבועות האחרונים.
האם להערכתך יש סיבה להילחץ כרגע? האם יכולה להיות סיבה נוספת לתוצאות ה- LDH מלבד הסרטן? האם נעון יהיה להמתין לבדיקות של הריאות או שמא את סבורה כי מקום לבדיקה נוספת/אחרת?
חשוב לי לציין שאני מאד סומכת על הרופא המטפל, אך בשל הלחץ סביב כל העניין, אני מבקשת לפנות גם אליך.
אודה לך מאד מאד על תשובתך.
תודה רבה
אצל אבי אובחנה לימפומה MCL
היינו אצלך לפני כ- 5 חוד' ובבהי"ח בו הוא מטופל פעלו לפי הנחייתך- קרי, טיפול כימו+ מבטרה+ השתלת מח עצם עצמית.
את ההשתלה הוא סיים ב- 10/05 ולפני כשבוע ביצע פט סיטי ראשון לאחר ההשתלה.
זימנו אותנו לבוא בדחיפות לביה"ח ולפי מה שאני ראיתי (וכמובן שאני לא מומחית)- הפט שבוצע לפני ההשתלה היה טוב בהרבה מהפט העדכני.
בנוסף- LDH נורא גבוה (853) (ודווקא לפני ההשתלה היה בנורמה).
במשך כל התקופה הוא הרגיש טוב ודווקא לאחרונה נראה חלש, הרזה, ומשלשל במשך 3 השבועות האחרונים.
אנחנו ממש רוצים את עזרתך ולהגיע אליך במהרה להתייעצות נוספת. האם ניתן לעשות זאת דרך השר"פ או דרך מרפאה פרטית אחרת?
תודה,
פרופ' בן יהודה שלום, בהמשך להתכתבות זו, מצאו כי מדובר בוירוס- הרפס מסוג 6.
בנוסף- אחוז החמצן בדם ירד ובלילה האחרון הוא היה מחובר לחמצן.
בנוסף- עשו כבר פעמיים שיקופי ריאה, אומרים שככל הנראה יש נוזלים בריאות, לא בטוחים לגבי זה, מעלים אפשרות של כלי דם מוגדלים. (יעשו לו היום שוב שיקוף ריאה) אמרו שזה לא מסתדר להם עם התמונה הכללית...
האם התמונה יותר ברורה לך כעת? האם הרפס מסוג 6 במצב זה יכול להיות מסוכן? האם יש לך המלצה לטיפול כלשהו?
בנוסף- בפענוח של סיטי בית חזה שעשו לפני כ- 3 ימים, כתוב שנמצאו קשריות לימפה מוגדלות בבית שחי וכן הצללות כוכביות בקוטר כ- 0.6 סמ' ב- RML ו- RLL.
האם יכול להיות שהמחלה חזרה תוך כדי ההשתלה (?!) (לפני ההתשלה בפט סיטי הגוף היה נקי...).
תודה רבה על תשובותייך.