לפני שנה וחודשיים גיליתי בלוטות לימפה בעורף, עשיתי אז אולטרסאונד צוואר (שכלל גם צוואר קדמי) שלא הראה ממצא חשוד (3 בלוטות - אחת מימין ושתיים משמאל, הגדולה הייתה 1.5x0.3 ס"מ), עשיתי אולטרסאונד חוזר אחרי כשלושה חודשים שיצא זהה. בדצמבר 2012 גיליתי שצמחו לי 3 בלוטות לימפה במפשעה, נראות לי די קטנות פחות מס"מ, ובפברואר 2013 גליתי שצמחו לי בלוטות לימפה סימטריות בצוואר הקדמי - 2 מימין ו-2 משמאל כאשר 2 לסתיות ו-2 יותר למטה בצדדים באזור הגרגרת כאשר אלה נראות לי קצת גדולות יותר.
יכול להיות שגם בלוטה בבית השחי משמאל ויכול להיות שלפני כשבוע צמחו לי עוד שתי בלוטות בצוואר - אבל יכול להיות שזה בכלל עורקים או שרירים.
במישוש, כל בלוטה נשארת בגודל שלה מאז שהיא מתגלה (לא קטנה ולא גדלה), הבלוטות די קשות אבל מאוד ניידות.
אין לי סימני B כלשהם. אין לי סימני מחלה כלשהם ולא נראה שהייתי "חולה" בשנים האחרונות.
לפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקות דם כדי לקבוע תור להמטולוג (נקבע לעוד חודשיים) ויצא שספירת הדם תקינה לחלוטין, שקיעת דם תקינה ומינימלית (2 מ"מ לשעה), LDH תקין בטווח התחתון. וככה גם יצא בכל שאר הבדיקות דם שעשיתי בעבר.
בנוסף בסוף ספטמבר 2012 עשו לי רנטגן חזה שהייתי במיון בגלל דופק מואץ (חרדה), ואני חושב שיצא תקין מן הסתם.
אלה כל הבדיקות שעשיתי.
עד כמה התמונה מתאימה ללימפומה אם בכלל? האם בדיקות הדם יכולת להיות תקינות גם במצב של לימפומה בשלב מתקדם? האם יכול להיות מצב שבו יש שקיעת דם מינימלית וקיימות למשל בלוטות ענק בתוך הגוף? אני יודע שבדיקות דם לא יכולות לשלול לימפומה.
תודה
בדקתי את הרוחב של הבלוטות בעורף והוא לא עולה על 4 מ"מ. אני חושב שיש הבדל בין 15x4 ולבין למשל 15x10.
הרופא החליט לעשות עוד US בעוד חודשיים.
מה שהדאיג אותי זה המחקר הבא:
However, in one series10 of 213 adults with unexplained lymphadenopathy, no patient with a lymph node smaller than 1 cm2 (1 cm × 1 cm) had cancer, while cancer was present in 8 percent of those with nodes from 1 cm2 to 2.25 cm2 (1 cm × 1 cm to 1.5 cm × 1.5 cm) in size, and in 38 percent of those with nodes larger than 2.25 cm2 (1.5 cm × 1.5 cm).
אני מדבר על בלוטות שנראות שמורות באולטרהסאונד אבל אין להם הסבר למה הן גדולות.
מעל אורך של 1 ס"מ, או מעל שטח של 1 סמ"ר?
כלומר בלוטה של 1.5x0.5 (שטח 0.75 סמ"ר) נחשבת בסדר?
בן 25. הסיבה שעשיתי את הבדיקות היו בלוטות בעורף. ב-US הראשון נבדקה רק הקרקפת כי לא שמתי לב שהיו בלוטות גם באמצע העורף (למעשה גיליתי אותם ביום שלאחר ה-US) וזאת הסיבה שעשיתי את ה-US השני.