היי פרופ' דינה!
שמי צוריאל, ובמהלך השנה האחרונה שוחחנו פעמים אחדות בפורום והוריי ואחי הגדול נכחו אצלך לשיחה וייעוץ.
אובחנתי כחולה בנון הודג'קין Large B CELL לימפומה, ומאז עברתי שישה טיפולי R-chop, שלושה טיפולי E-shap, השתלת מח-עצם עצמית וסדרה של כ-22 הקרנות. את ההקרנות סיימתי ביולי וב-14.10.2012 צילום ה-PET-CT היה תקין והראה שהכל נעלם.
מזה כשבועיים שאני מתגרד, העצמה היא חלשה ונוסף לגירודים ישנם עיקצוצים. כל זאת מזכירים לי את תחילת המחלה שכן, אלו הם הסימנים הראשונים למחלה בדומה לאשר חוויתי בתחילתה. לכשעבר שבוע-שבועיים של גרד מסויים ועקצוצים, פניתי לבדיקת דם ורמת ה-LDH הייתה תקינה ברמה של 320 כשהערכים הם של קופ"ח- עד 480.
שאלותיי הן:
1. האם לאחר פחות מחודש ימים לאחר תוצאת PET-CT תקינה, ישנו מצב של הישנות המחלה?
2. האם רמת LDH ברמה תקינה יכול להוות סימן לכך שאין מחלה פעילה, או שיתכנו מצבים בהם רמת ה-LDH תקינה ובכל זאת ישנה מחלה פעילה?
מודה לך מאוד!
צוריאל.
שלום שוב פרופ' דינה!
תודה לך על התשובה המהירה והיחס החם בשאלתי האחרונה! (בנושא ה-LDH)
שאלה נוספת עומדת על הפרק בהמשך לטיפולי- הקרנות. בפגישה עם רופאה ביחידת הקרינה בבית החולים רמב"ם, נקבע לי טיפול של 20 הקרנות. לנוכח מידע הסובב את התקשורת ורשת האינטרנט אודות מכשיר חדשני שנכנס למערכת הטיפולית בהקרנות בישראל אשר יעילותו רבה יותר, מצאתי שכדאי לי להתעניין ולדעת יותר אודותיו לפני שאחליט סופית לגשת לפרוטוקול ההקרנות במכשירים הנודעים העכשיויים. בקריאה ראשונית, המכשיר נשמע יעיל ומבטיח. על כן, שאלתי היא:
האם ידוע לך על המכשיר החדש בכל הנוגע לטיפול בלימפומה- האם מתאים ויעיל המכשיר בטיפול בסוג זה של המחלה?
אם על מנת להשיב תצטרכי שוב לפרטים את האבחנה שלי, אוסיף מיד.
פרופ' דינה בן יהודה שלום רב!
שמי צוריאל, אני בן 25 ואני כ-4 שבועות לאחר השתלת מח עצם עצמית. האבחנה אצלי היא לימפומה נון הודג'קין במיצר עם תאי B מוגדלים. את ההשתלה עברתי לאחר טיפולי R-Chop ולאחר מכן e-shap, כשהגעתי להשתלה עם שארית מחלה כאשר התגובה לטיפולי ה-e-shape הייתה חלקית (כ-50% תגובה ומטה).
ברצוני לציין ולומר תודה על היעוץ שנתת לי לפני ההשתלה.
בהמשך (בימים הקרובים) אעבור בדיקת PET CT וככל הנראה הקרנות.
שאלתי היא כזו-
בצאתי מבית החולים רמב"ם לפני כשבוע וחצי, רמת ה-LDH הייתה כ-277. בבדיקה שנערכה השבוע, רמת ה-LDH הייתה 295. על אף שזהו בטווח הנורמה, אני לא רגוע משום שניכר כי קיימת עלייה וכל זאת תוך ימים בודדים. האם קצב עלייה שכזה ברמת ערכים של LDH הוא נורמלי? האם ישנה סיבה כלשהי לעליית LDH במצב של מחלה שאינה פעילה? האם כך מתנהג בטבעו ה-LDH תוך עליות וירידות או שמא יש חשש לשובה של פעילות מוגברת וממאירה של המחלה?
סלחי לי בבקשה על עניות דעתי בעניין.
תודה רבה לך!