פרופ דינה שלום רב,
מזה 8 חודשים שיש לי נפחויות בבלוטות הלימפה בצוואר.
הגדולה 2.8(הייתה בעבר 3)סמ, בנוסף יש עוד 5 בלוטות בגדלים של 0.9 עד 2.5 דו-צדדי.
לפני חודש וחצי עברתי ביופסיה כריתה של 2 בלוטות שיצאו תגובתיות.
הסטטוס שלי כרגע הוא שאת הטסות העביר לפתולוג בבית חולים אחר לחוות דעת שניה, אם הם ימצאו תגובתיות נאמר לי שאצטרך לחזור ולעשות שוב ביופסיה.
הכל התחיל עם זיהום חריג-אושפתי 4 ימים עם בלוטה שהגיע ל-5 סמ(היא כבר נעלמה לחלוטין), חום הזעות לילה כבדות, וירידה של 8 קילו
אציין שהייתה לאחר מכן במעקב אצל המטולוג אח"כ זהימולג החזירה אותי להמטולוג ומשם אני באאג בבית חולים, כרגע אני מחכה לחוות הדעת השניה במחלקת המטולגיה בבית חולים אחר.
לא נראה שיש שינוי שהוא משמעותי בין הUS האחרון לזה שלפני חודשיים (בעקותו נעשתה הביופסיה). האופציה של זיהום נשללה-נראה שעברתי את כל הסרולוגיות האפשריות. הספירת דם, תפקוד כבד הכל! בגדר הנורמה.
הדבר היחידי שלא יצא תקין -PT-INR 1.22, אני כמעט ולא אוכל סלט.
השאלה שלי עד כמה יש באמת סיכוי לטעות בהוחנה?
ואם יש לי בכל מקרה לימפומה האם ייתכן מצב שבו שאני מרגיש הכי בריא שאפשר ללא שום תסמין? ועוד בהתחשבות שאני 5 פעמים בשבוע בחדש כושר.
יכול לקרות שביופסיה של בלוטה שנפוחה 7 חודשים יוצאת תגובתית כאשר יש סרטן?
תודה רבה
פרופ' שלום רב
כבר חצי שנה שאני סובל מבלוטות לימפה נפוחות בצוואר, הגדולה שבניהם היא 3*0.6 בצורה רגילה עם זרימת דם מרכזית לא ערה-יש גם קטנות במפשעה.
הכל התחיל עם דלקת ריאות קשה, חודש לאחר מכן התנפחה לי בלוטת לימפה בפתאומיות לגודל של 5 ס"מ מתחת לאוזן-התאשפזתי בבית חולים, השתחררתי ללא ממצא-חשבו במחלה וראלית(מונוטוס שלילי).
חודש לאחר מכן עם הפחתה של 15% ממשקל הגוף, הזעות לילה רבות(לרוב לקחתי אקמול לפני שנה) כאבים מהמפקים וחלשה רבה מאוד, נשלחתי לעשות us. נמצאה בלוטה בגודל 3 ס"מ למרות שהייתי תחת טיפול אנטיביו' מסיבי. עם התוצאות נשלחתי בבהילות להמטולוג, עשיתי c.t צוואר בטן אגן ועוד בדיקות דם וגם הבחנה נוספת באאג ללא ביופסיה, עם התוצאות ההמטולג מסר לי כי הוא חושב שבכל מקרה מבדוק בזיהום כנראה וריאלי ולא בלימפומה-ביקש שאעשה us בעוד 3 חודשים-שבבדיקה יצאה הבלוטה 3*0.6 ועד שתי בלוטות בגודל 2 ס"מ ועוד מספר קטנות. מכך הוחלט שעליי לעבוד ביופסיה כריתה(כל הבלוטות הגדולות רכות, הקטנות פחות).
הרופאת משפחה, ההמטולוג, הזיהומולג(אצלה הייתי במעקב אחרי ההמטולוג-החזירה אותי אליו לאחר התוצאות של הUS) והמנתח מאאג-כולם משדרים לי אופטמיות רבה!
כבר מעל 3 חודשים שאני מרגיש הכי בריא שאפשר, אין לי שום תסמין שקשור למחלה, כל המשקל שאבד חזר. וחשוב גם לצין שמתמיד אני שומר על כושר ברמה הכי גבוה שאני יכול(ולמרות שחודשיים הייתי "טוטלוס" היום אני נמצא בכושר טוב יותר מפעם).
השאלה שלי היא:למרות שהיו את כל התסמינים בעבר של לימפומה, ועכשיו הכל נעלם פרט לנפחויות. האם יש סיכוי אמיתי שמדובר בלימפומה?
אשמח מאוד לקבל את ההתייחסות לכך.
בברכה רבה