פרופ' בן יהודה שלום,
האם המחלה הזו מוכרת, ידועה. מה הסיכון ודרכי הטיפול? היכן כדאי לי לקבל חוות דעת שניה?
לפני כשנה, בבדיקות שגרתיות נמצא לימפציטוזיס. מאחר ובבדיקות אחורנית ראו שזה משנת 2009 אז עלה חשש ל CLL. הופניתי לבדיקות אפיון תאים ונאמר לי שלא מדובר ב CLL אלא בריבוי תאי NK וככל הנראה ghronic nk lymphositosis הרופאה שלחה אותי לבדיקות וירוסים EBV HIV וכולי, ובדיקת CT ןמוח עצם, זנחתי את זה בינתיים (בגלל משבר נפשי שנגרם כתוצאה מכך), אך אני מעוניין לברר את העניין.
האם יתכן שוירוס גורם משך שנים ללמפוסיטוזיס? האם התופעה הזו מוכרת?
אציין כי כמות כדורי הדם הלבנות הוא 20,000 יציב משך שנה, אין סימפטומים נוספים ולא הגדלת בלוטות או טחול.
לאור תשובתך, ולאחר ששמעתי את הרצאתך (המאלפת) ביום עיון של האגודה למלחמה בסרטן, בה הסברת את חוסר הנחיצות והיעילות שבזיהוי מוקדם ב CLL, אני מתלבט אם להמשיך ולברר אצל המוטולוג או להיות במעקב אצל רופא משפחה לגבי ספירות הדם. כרגע למרות שאין לי סימפטומים פיסיים אני בהתמודדות נפשית קשה לנוכח הגילוי.
אגב, WBC לא בדיוק יציב 3 שנים אלא עליה מ11.8 ל 14. אין הגדלה של כבד, טחול או בלוטות.
בנוסף אני רוצה לומר שגישתך לחולה ולתחושותיו הם הם תכלית הרפואה ולדעתי את אדם מדהים
שלום,
אני בן 42 בריא, בבדיקות תקופתיות שעברתי נמצא לויקוציטוזיס עם לימפוציטוזיס (crp תקין)
wbc 14
lymph 80%
הממצאים חוזרים על עצמם כ 3 שנים, הרופא מעלה חשד ל CLL, הופניתי להמטולוג אך התור ארוך. האם יכולות להיות סיבות נוספות לממצאים כאלו ?