שלום ד"ר,אני בן 30, בריא בד"כ, נמצא בטיול בארה"ב ואמור לחזור לארץ חודשיים, לאחרונה סבלתי מכאבי שרירים מעיקים מאוד, בעיקר מהצוואר עד לכתפיים, שכמות וגב.רופא שראיתי הפנה אותי לבדיקות דם CPK וכלל בהם
CK-1-BB תוצאה=0 NOT DETECTEDCK2-MB= 0CK3-MM-99 לפי הגרף אני בנורמה.CK-TOTAL- 153- וגם זה נראה בנורמה לפי הגרף (44-196)לעומת זאת, בתחתית הבדיקה מצויין כך:MARCO CK TYPE 2 (1%) IS DETECTEDבמעבדה אמרו לי שאני צריך לדבר עם הרופא על זה עם רמיזה שזה דבר רע, ואילו הרופא אליו חזרתי עם התוצאות לא אמר לי דבר בעניין, ואמר לי לראות רופא כשאחזור לארץ.בחיפוש בגוגל נבהלתי לגלות כי הימצאות MACRO CK TYPE 2 בדם מקושרת למחלות כבד או מחלות ממאירות אחרות ועוד שאר ירקות עם פרוגנוזה מלחיצה משהו.אני יודע שאינך מכיר אותי ושתשובות הפורום אינן תחליף לבדיקת רופא וממילא אין להסתמך עליהן, אך אודה לך אם באופן עקרוני בלבד תוכל להתייחס למשמעות של הממצא, משמעות 1% כפי שנכתב ?,האם טעה הרופא שהתעלם מממצא שכזה, כפי שהתרשמתי מחיפוש בגוגל ?האם עליי להתעקש על בירור כאן ועכשיו ? איזה המשך בירור\ בדיקות בד"כ נחוץ כדי להעמיק בירור לאור ממצא שכזה ?