שלום פרופ בן יהודה,
אני שנה וחצי אחר השתלה עצמית עקב מיאלומה. לאחר שנה התחלתי בפרוטוקול חיסונים שאני בעיצומו. נאמר לי שהמערך החיסוני נמחק בשל ההשתלה.
לפני כן לא עברתי בדיקת נוגדנים כמתואר ע"י השואלת הקודמת. האם יתכן ואני עושה חיסונים מיותרים? האם עלי לבקש לבצע בדיקת חיסוניותי?
בתודה
שלום,
חולה מיאלומה . 11 חודשים לאחר השתלה. עשיתי חיסון נגד דלקת ראות כשנה לפני ההשתלה. האם ההשתלה מחקה את החיסון ויש צורך לחזור ולחסן שוב או שעלי להתחסן רק לאחר 5 שנים כרגיל.
עברתי השתלת מח עצם לפני חצי שנה בשל מחלת מיאלומה. מטופל עכשיו ברבילימיד. כתוצאה מהמחלה נפגע עמוד השידרה, שברים בחוליות, עברתי קיפופלסטיקה והומלץ לי מאד על שחייה דבר שהתחלתי בו לאחרונה וזה עוזר לי מאד.
לאור תחילת החיסון המוחלש לכלל האוכלוסייה, האם קיימת סכנה בהמשך שחייה בבריכה. האם עלי להפסק זאת ועד מתי.
האם יהייה עלי להזהר במפגשים עם נכדתי בת 9 החודשים באם תחוסן בחיסון דרך הפה ו/או בזריקה. ממה להמנע?
שלום פרופ',
האם לאחר השתלה מוצלחת יש צורך בטיפולים/תרופות באופן מתמיד /לתמיד? אם כן במה מדובר, לא מצאתי הסברים בעניין זה בשום מקום.
בוקר טוב,
מה בודקים ומה מצפים לראות על מנת לאפשר איסוף לחולה מיאלומה לפני השתלה. האם יש אלטררנטיבות אם הבדיקה נכשלת?
תודה רבה,תוכלי בבקשה לפרט מעט יותר. עברתי שלושה מחזורי VCD בלי שחשתי בתופעות לווי משמעותיות. האם זה יהייה דומה. האם יש בזה נשירת שיער?
שלום פרופ
האם לטיפול זה יש תופעות נלוות קשות?
אני חולה מלנומה. יש לי כאבי עצמות וגם בנשימה אבל לא בעמוד שידרה.האם יש לשקול טיפול קיפופלסטי בחוליות עש שקרסו, לצורך מניעת סיבוכים בחוליות שקרסו ובאחרות? האם הטיפול בארדייה מייתר טיפול קיפופלסטי במקרה כזה?