פרופ' בן-יהודה שלום,
תודה על תשובותיך.ביצעתי שתי בדיקות סיטי בטן בהפרש של 3 חודשים.אני קוראת את שתי התוצאות ואני לא יודעת לומר מבחינת הגדלים שכתובים האם ההבדל בין שתי הבדיקות נחשב משמעותי או לא.להלן השינויים בין שתי הבדיקות מבחינת גדלי קשרי הלימפה שנמצאו. אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין האם השינויים המתאורים בקשרי הלימפה נחשבים למשמעותיים או שאינם משמעותיים, ןלכן אין צורך למהר?
--------------- סיטי בטן מחודש מאי 2012 -------------
קשרי לימפה מוגדלים בשער הכבד בקוטר 1.3 לאורך 3.0 ס"מ מעט גדלו בהשוואה לבדיקה משנת 2006.טחול מעט מוגדל ציר אורכי 13.4 ס"מ מרקמו אחיד.קשרי לימפה בולטים בכמות מעט מוגדלים ברטרופריטונאום בקוטר 0.9 ס"מ ממצאים חדשים.קשרי לימפה בודדים פרא-איליאקליים בקוטר 0.8 ס"מ.קשרי לימה מוגדלים במפשעות בקוטר 1.3 ס"מ.
--------------------------------------------------------בהשוואה לסיטי בטן מחודש אוגוסט 2012 (3 חודשים לאחר הבדיקה שפירטתי למעלה):בשער הכבד וברטרופריטנאום נראה ריבוי בלוטות לימפה בגודל מרבי 2 ס"מ. ללא שינוי מהותי.בלוטות לימפה בגודל 1 ס"מ במפשעות ללא שינוי.טחול באורך כ 13- ס"מ ללא שינוי.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר.לא הודגמו בלוטות לימפה בבתי השחי.סעיפים בסיגמה.סיכום: הפטו-ספלנומגליה ולימפאדנופתיה בשער הכבד וברטרופריטנאום ובמידה קלה יותרבמפשעות. ללא שינוי מהותי לעומת הבדיקה הקודמת, אך יחד עם זאת מומלץ המשך ברור.
בברכה,עודדה.