שלום ד"ר
שתי שאלות
1. אני בהריון תאומים, חודש חמישי ברוך השם. הומוגלוובין ירד מ12.6 ל9.17 בחודשים האלה, למעשה ירד ל-9 וקצת כבר אחרי שלושה חודשים, כלומר דרסטית.
ברזל דרך הפה אני מתקשה לקחת בגלל תופעות לוואי וניסיתי כמה סוגים.
כרגע הפריטין - 26,
איירון - 61
הומוגלובין 9.6
חומצה פולית מעל 40 B 12 - 260
יש לי דופק מהיר מעל 110 כבר חודשיים לפחות, קשי נשימה, קושי בשינה, ולפעמים אני רואה ריצודים בעיניים, כמו עצמים שזזים באוויר.
בשבועיים האחרונים לקחתי בי 12 למציצה 1000 מק"ג כי הבנתי שפולית בעודף ממסכת חסר בבי 12, ולקחתי מעט ברזל נוזלי ולא ברור ממה - עלה הברזל מ9.17 ל9.6.
אז לפני הכל האם זה משמעותי העלייה?
הרופאה הפנתה אותי לקבלת עירוי ברזל בלי קשר, למנה של 50 ואחכ כמ המנות של 100. היא אמרה שלפי הפריטין אין צורך אבל לאור הדופק המהיר והכל התעקשתי, בייחוד כשאני מותשת רוב היום וישנה חצי ממנו.
מאחר ואני לא בטוחה לאור התנגדותה שזה באמת הכרחי רציתי לשאול -
1. האם מנת ברזל לא יוצרת עומס לעוברים? כלומר האם כל הברזל שנכנס בכמויות לא מגיע גם אליהם בצורה כזו?
2. לאור התחלת מגמת השיפור של ההומוגלובין פעם ראשונה אחרי ירידות תמידיות אני תוהה אם כדאי להמשיך לקחת בי 12 ולחכות קצת לפני העירוי? ברזל דרך הפה אני בכל מקרה לא לוקחת ואם אקח זה יהיה מעט מאוד בגלל ת. לוואי כאמור. האם ייתכן שאיזון בבי 12 יאזן את כל המערכת +תזונה עשירה בברזל או שכדאי לקחת ברזל בעירוי ולבצע בדיקות דם חוזרות אחרי כמה זמן?
תודה
ושבוע טוב :-)
הגוף מפריש חומרים שעלולים להזיק לעובר.
כדאי להתייעץ עם רופא נשים ואונקולוג לגבי משך הזמן שהגוף מפריש את החומרים האלה. נדמה לי שגם אסור לבוא במגע עם הפרושת (למשל להשתמש בשירותים משותפים בפרק זמן מסויים שלאחר הטיפול).
אבל כדאי להתייעץ עם הרופא כי אני ניזונה רק ממשהו כללי ולא מדוייק!
בריאות שלמה לחולה והריון קל וטוב.
שלום ד"ד
בן 76 חולה בסרטן ערמונית מפושט. מטופל הורמונלית בדיוק שנה אחת. (בנו סובל מפוליציטמיה ורה, אולי קשור להמשך).
מאז שהחל בטיפול ההורמונלי חיוור ואפור.
בבדיקות דם יש תמונה אנמית. בבירור עם רופאה במוקד אמרה לי שזה תוצאת לוואי של הטיפול בטסטוסטרון ושתוספת ברזל לא תעזור. כלומר, שהמצב של האנמיה הזו נגרם מירידה בטסטוסטרון.
אבל מבדיקה שעשיתי בהיסטוריית בדיקות הדם שלו עולה ש HCT וה- RBC שלו כבר שנים מ2004 ! נמוכים מהנורמה.
RBC עומד על 3.9-4.1 במוצע כשהטווח 4.7-6.10
וה HCT עומד על 41 כשהטווח 42-52 כשבשנתיים האחרונות טיפה עלה אולי בעקבות כדורי ברזל שלקח כחלק ממולטי ויטמין.
גם MCHC נמוך מהטווח במעט לאורך השנים.
בכל מקרה, ידוע בעברו על חוסר בבי 12 לפני עשור וחצי ואף קיבל כמה שנים זריקות. מאז מקבל בי 12 מתחת ללשון ובבדיקות דם - תקין (כמו גם חומצה פולית).
ברזל עומד בשנתיים האחרונות על ממוצע של 90 (הטווח התקין 70-180) וגם בשנים שלפני 2013 היה מאוד נמוך.
הומוגלובין עומד בשנה האחרונה על ממוצע של 13 (טווח תקין 13.5-17.5)
פריטין פעם אחרונה שנבדק ב2012 - תוצאה 123 כשהטווח 22-322
מה אנחנו צריכים לעשות כרגע כשהוא חיוור כנראה בגלל בעיה כבר שנים אבל אולי התגברות בעקבות הטיפול ההורמונלי?
האם צריך לבצע בירור נוסף או לקבל טיפול מעבר לכדורי ברזל פשוטים במינון מינימלי שנקנה בפארם, בי 12 ופולית שמקבל קבוע?
האם ייתכן שיש דימוןם סמוי - ביעצ קולנוסקופיה בגלל סיפור משפחתי - 3 פעמים פעם אחרונה לפני שנתיים ללא ממצא.
האם ייתכן קשר לממאירות בדם.
תודה רבה.