ד"ר שלום, אני בת 26, סובלת כבר 3 שנים מהגדלת בלוטות לימפה. לפני 3 שנים בוצע סיטי אשר הדגים הגדלת בלוטות בקלוויקולה, משולש אחורי של הראש ומפשעות. מאז גדלו גם בבתי שחי (יותר מצד שמאל) ובגרון (בקו האמצע וליד השקדים).הוצאה בלוטת לימפה מהמפשעה אשר הייתה תקינה. לאורך כל הזמן בדיקות הדם היו תקינות לחלוטין. הבלוטות ממשיכות לגדול במקומות שונים אבל בלוטות קיימות לא גדלו יותר וגם לא קטנו.
בשבועות האחרונים אני סובלת מאד מכאבי עצמות בלילה (בעיקר ביד שמאל, יד ימין ורגל שמאל. כל פעם במקום אחר). בבדיקות הדם הודגמה אנמיה קלה, CRP תקין ועוד לא התקבלה התשובה של שקיעת הדם.
רציתי לדעת האם יש טעם לחזור להמטולוגית, האם יכול להיות קשר בין הגדלת הבלוטות לכאבי העצמות? האם כדאי לבקש פט סיטי? אני כבר משתגעת מהכאבים האלו.
תודה מראש
אני נמצאת במעקב של רופאה המטולוגית אך ההחמרה במצב מטרידה אותי
בגלל זה אני תוהה אם כדאי לבקש מההמטולוגית עוד בדיקות
פרופ' שלום רב,
אני בת 25 ולפני כשנה התחילו להתנפח לי בלוטות הלימפה - בהתחלה בקלוויקולות, אח"כ במשפעות ובבתי שחי והסיטי הדגים בלוטות נפוחות בעוד מקומות. (חוץ מכך, הוא יצא תקין)כמה זמן לאחר מכן, התחלתי לסבול מכאבי בטן (ללא תלות באוכל) שצילום ואולטרסאונד לא נתנו מענה לגביהם והבטן רוב הזמן נראית נפוחה ויש תחושת "מלאות". ובחודשים האחרונים התווסף לכל זה גם קשיי נשימה ואני נזקקת ללא מעט אינהלציות. רופא הריאות לא מצא לכך סיבה עדיין. בשבוע האחרון אני חושדת שהתחילה להתנפח לי לימפה בבטן - מה שמאד מאד מדאיג אותי.לאורך כל התקופה - בדיקות הדם יחסית תקינות (חוץ מurea נמוך, אלבומין (By ep) נמוך וגלובולין בטא-1 וגאמא גבוהים). נשללו - סרקואידוזיס, מחלות ויראליות שונות.
לפני כשנה הוצאה אחת מבלוטות הלימפה במפשעה ויצאה תקינה.
האם בעקבות ההידרדרות בחודשים האחרונים כדאי לבקש להוציא עוד בלוטה לבדיקה? האם יש טעם לפט-סיטי?
אשמח לשמוע כל רעיון שהוא למצב, אני כבר לא יודעת מה לעשות.