שלום פרופסור,
בן 35, מזה כחודשיים סובל מהזעות לילה יומיומיות אשר מכתימות את המצעים, לעיתים יש צורך בהחלפת הפיג'מה. מתעורר בלילה כמה פעמים מזיע, עם כתמי זיעה גדולים על המצעים (ישן עם בגדים קצרים). בנוסף, בשלושת הימים האחרונים מרגיש תחושת קור בבוקר שחולפת לאחר חצי שעה. ברקע עם הפרעת חרדה, מטופל בציפרלקס 7 שנים. אין חום.
בביקורים תכופים אצל רופאת משפחה, לא נמצאה סיבה לבעיה, בדיקות דם כולן תקינות (לא נעשתה בדיקת TSH בשנתיים האחרונות), אולטראסאונד מפשעות, בטן עליונה וכליות נמצאו תקינים ללא בלוטות ליפמה מוגדלות. נעשה גם צילום רנטגן חזה תקין וברך (בעקבות תלונות על כאבים ממושכים בברך - כחודשיים) גם נמצא תקין. משקל אצל רופאה היה 50.4 ק"ג וירד בשלושה שבועות ל-49.4. ביקרתי אצל המטולוג שהמליץ על האולטראסאונד כליות ובטן עליונה אותו כאמור ביצעתי. הוא ביקש שאבוא אליו באמצע אפריל עם חזרה על ספירת דם ו-LDH (ישצאו תקינים בבדיקה האחרונה מלפני חודש).
הפסיכיאטר ורופאת המשפחה משערים שמדובר בתופעת לוואי של הציפרלקס. אבל אני נוטל את התרופה 7 שנים ונראה לי מוזר שיתחילו פתאום הזעות לילה כאלה. סבלתי בעבר מהזעות אבל זה היה בסמוך לתחילת טיפול ב SSRI, או בגלל מעבר לשמיכת חורף, וזה לא המצב כעת. לפני שלושה שבועות הועלה המינון ל-20 מ"ג מ-15 מ"ג, מה שאולי יכול להסביר את תחושת הקור בבוקר אבל אני לא בטוח.
אני מאוד מפחד מליפמומה, החרדה אינה נותנת לי מנוח ומפריעה בתפקוד היומיומי. אני מתנצל על ההודעה הארוכה והפרטים הרבים ומקווה שתוכלי לייעץ לי מה ניתן לעשות על מנת לברר את העניין ולא לחיות בחוסר וודאות. האם כאבים בברך או תחושות קור בבוקר אופייניים לתסמיני המחלה? האם תסמיני B אופיינים לממאירות מכל סוג? רופאת המשפחה לא חושבת שמדובר בלימפומה, אבל אני מאוד חושש בגלל התסמינים ואין לי מנוח.
תודה