שלום פר' בן יהודה,
אובחנתי לפני כ 5 שנים ב MARGINAL ZONE LYMPHOMA
מאז לא היה צורך בטיפול ואני ב WATCH AND WAIT
ישנה תופעה שרציתי לשאול האם היא מוכרת:
בכל פעם בלוטה במקום אחר גדלה ומתקשה וישנה רגישות במגע.
אחר כך יורדת ספונטנית, נעשת רכה והרגישות חולפת.
בכל פעם הגודל עולה.
לאחרונה חוויתי זאת במספר בלוטות יחד, הן מתחת ללחיים והן בבית השחי.
לפעמים התופעה עם חום ולפעמים ללא.
באותה עת, אני מרגיש חלש. כשהתופעה עוברת, כאילו שלא קרתה והכל שב למקומו.
רציתי לשאול האם התופעה מוכרת בסוג זה של למפומה או שקרוב לוודאי מדובר בסוג כלשהו של זיהום? אולם אם מדובר בזיהום, מדוע בכל פעם הבלוטה גדלה לגודל גדול יותר לפני שיורדת חזרה?
תודה רבה
שלום,
אובחנתי כחולה בmarginal none lymphoma כזאת שהייתה בבלוטות ועכשיו היא גם מחוצה להם. לבלוטות שלי יש תכונה לגדול ולקטון לסרוגין. בזמן שהן גדלות, יש כאב ולפעמים חזק, והבלוטות קשות. זה קורה בעיקר בבית השחי לא בבת אחת בשני הצדדים. לאחרונה זה קרה בצד אחד בצוואר ואף הופיע אודם. אושפזתי ואובחנתי עם לימפדניטיס.
האם זה אופייני ללימפומה שיש לי?
מדוע הבלוטות גדלות וקטנות לסרוגין?
מדוע הזיהום קורה דווקא לבלוטות?
תודה,
עמיחי
האם חולה Marginal Zone Lym יכול לקבל חיסון לדלקת ריאות חיידקית. האם זהו חיסון שמכיל רכיבים מומתים או מוחלשים (אני יודע שרכיבים מוחלשים אסורים לחולים מסוג זה).
תודה רבה,
פרופ' בן יהודה שלום,
אובחנתי כחולה ב MZL ועדיין לא היה צורך בטיפול (watch and wait).
האם אני יכול לקבל חיסון טטנוס (Td)?
מהי המגבלה לקבלת חיסונים? האם חיסונים פעילים (לא מומתים) יכולים לגרום לעידוד הריבוי של הלימפוציטים הממאירים?
האם אין בעיה עם קבלת חיסונים מומתים?
כמובן שכל מקרה מחייב היתייעצות עם הרופא ובטוח שלא אקבל שום חיסון ללא אישור רופא שמכיר אותי ואת מצבי. אבל, ברשותך, ברצוני לדעת באופן כללי.
שלום דינה,
לפני 4 שנים אובחנתי marginal zone lymphoma.
ברגע שאני נעקץ ע"י יתושים תוך מספר שעות מופיע גרוד שהולך וגובר עד לבילתי ניסבל ונימשך מספר ימים. האזור ניהיה אדום, חם ומתנפח. קוטר העקיצה שבמיקרים רגילים הוא כחצי סנטימטר גדל עד לכדי 2-3 סנטימטר. הגרוד (ברור שכדאי להימנע ממנו) אף יוצר אדמומיות בקוטר של כ 8 סנטימטר). כך זה נימשך כעשרה ימים או שבועיים.
לפני המחלה ניבדקתי לאלרגיות שונות ולא נימצאתי רגיש לשום דבר.
אשמח לדעת יותר על התופעה והאם משחה אנטיהיסטמינית תעזור או שבכלל מדובר בתאיי ה B הממאירים שפשוט תוקפים את האנטיגנים שהיתושה הזריקה ומכאן התגובה של הגוף.
תודה
משה