תודה על התשובה המפורטת .
האם ניתן להסיק/להגיד בסבירות גבוהה שבמידה ואין CRP ואין LDH גבוה ואין עליה באף אחד מהסמני הסרטן האחרים אזי אין לימפומה או שלא חזרה הלימפומה?
בתודה מראש
שלום
1. האם בדר"כ לימפומה B LARGE מלווה ב- LDH ן CRP גבוהים?
2. האם במסגרת בדיקות של סמנים לא יחודיים לסרטן , קיים גם סמן שאחת מהאפשריות שלו היא לימפומה B LARGE?
כמובן יתכנו הרבה סיבות נוספות שגורמות לכך.
בתודה
האם זו שיגרה לשלוח ל- PET CT אחרי 3 שנים עבור לימפומה B LARGE?
גם כאשר כל בדיקות המעבדה תקינות עבור אדם שאין לו שום בעייה רפואית ובואי נניח גם אין לו נפיחות ברגל.
לפני 3 שנים אבחנו לי לי לימפומה B LARGE .
עברתי אז טיפולי R CHOP וביולוגי וPET CT יצא שלילי.
מאז אני במעקב כל 3 חודשים.
מרגיש מעולה וכל הבדיקות טובות.
בזמן הטיפול לפני 3 שנים הרגליים התנפחו ואחרי מספר חודשים הנפיחות ירדה משמעותית אולם לא נעלמה לגמרי מרגל ימין.
לאחרונה נדמה לי שהנפיחות ברגל ימין עלתה מעט כאשר בכף רגל ימין הנפיחות מופיעה ונעלמת באופן אקראי אולי נעלמת אחרי פעילות ספורט שלי ולעומת זאת החלק מעל כף הרגל עד לברך הנפיחות יציבה.
ספרתי זאת לרופאה העוקבת והיא שלחה אותי לבדיקות דופלר שונות של כף הרגל וכל הממצאים שלילים.
היא גם שלחה אותי ל- PET CT.
1. האם מצב זה מצדיק לעשות PET CT?
2. האם יש בדיקת מעבדה שיכולה לסייע לאיתור מקור הבעייה?
3. או שזו שיגרה לשלוח ל- PET CT אחרי 3 שנים ללא קשר לנפיחות ברגל?
פרופ' דינה בן יהודה שלום
יש לי לימפומה מסוג B NHL LARGE CELL.
עברתי 4 טיפולי RCHOP ונשלחתי לבצע בדיקת PET CT לבדיקת יעילות הטיפול.
נווצר מצב בגלל החגים שהטיפול החמישי נקבע זמן קצר אחרי בדיקת PET CT.
פענוח PET CT כנראה לא יהיה זמין לטיפול החמישי.
אני כמובן מעונין מאוד לא לבצע הטיפול החמישי במידה ואולי 4 הטיפולים הספיקו לריפוי מלא.
שאלותי/ספקותי:
1.כמה זמן ניתן לסטות מ 3 שבועות מהטיפול הרביעי לטיפול החמישי בלי להסתכן יותר מדי של התרבות תאי הסרטן -- כדי אולי לקבל הפענוח של PET CT ובהתאם אולי לא יהיה צורך יותר בטיפולים?
2. או שבכל מקרה צריך לפחות 5 טיפולים ללא קשר לגבי תוצאות PET CT? ואם זה המצב אזי למה לעשות PET CT בכלל עכשיו ? לא עדיף במקרה כזה לעשות אותו אחרי הטיפול החמישי?
3. האם PET CT הוא כלי אבחנתי מוחלט להחלטה האם נרפאתי מהסרטן במידה ואין ממצאים?
י
חג שמח
קבלתי כבר 3 מחזורי R-CHOP כנגד לימפומה.
בין השאר גם קבלתי פרדינזון.
היות ויש לי בעיה של צפיפות עצם (גבר בן 66) אזי שאלתי:
האם הפרדינזון נועד גם להלחם בתאי הסרטן או שמטרתו לחזק ולשפר באופן כללי את האדם שמקבל כימו + ביולגי?
כי במידה והוא רק נועד לחזק אזי אולי עדיף לי להיות חלש תקופה מסוימת מתוך תקווה שכך אני אקטין את הסכנה /נזק לצפיפות העצם?
אני טבעוני בן 66 ולוקח כדור ליום B12 של 500 .
בבדיקות מעבדה אחרי הטיפול השני של כימו+ ביולוגי התברר ש- B12 נסק לשמיים וגם הפירטין עבר את המקסימום.
B12 מעל 2000 המכשיר פשוט לא בודק מעבר לכך.
הרופאה המטפלת אמרה שאינה מכירה קשר בין הטיפול ל- B12.
לעומת זאת עובדי המעבדה טענו שזו תופעה ידועה.
אשמח לשמוע את דעתך ומהי משמעות הקשר הזה?
בשלב זה הפסקתי לקחת B12.
שלום פרופ' דינה בן יהודה
עברתי 2 מחזורי כימו +ביולוגי ללימפומה B LARGE ומתכוננים עוד 3 מחזורים.
כל בדיקות המעבדה טובות והכאבים מהטחול המוגדל נעלמו .
למעט המוגולבין שאחרי המחזור הראשון היה 9 ואחרי מחזור שני 8.3 .
שאלותי:
1. רמת ההמוגלובין הנמוכה (אני טבעוני אולם הרמה הרגילה שלי הייתה 12.5) קשורה לסרטן או לטיפולי הכימו+הביולוגי?
2. האם רמה נמוכה זו יכולה לתת אינדקיציה לגבי יעילות הטיפול או כיוון חשיבה נוסף לשיקול דעת?
3. מתי עושים בדיקת הערכה של יעילות הטיפול והאם חייבים לעשות זאת ב- CT או אפשרי גם בצורה אחרת כגון MRI או אולטרה סאונד?
התחלתי לקבל טיפול R-CHO מחזור ראשון מתוך 5.
האם זו כימוטרפיה יחודית ללימופמה B LARGE?
כי הבנתי שהחלק הכימי הוא כללי בכל הגוף ומתאים לכל סוגי הסרטן ורק הביולוגי הוא היחודי.
האם זה נכון?
מה ההגיון כל 3 שבועות למחזור נוסף של טיפול?
האם צפוי שתופעות הלוואי יחמירו במחזורים הנוספים לעומת תופעות הלוואי במחזור הראשון?
יש לי לימפומה B LARGE.1. האם בתחילת טיפול בפרוטקול R-CHOP נדרש באותו יום צום? התהליך מתחיל בשעה 10 בבוקר. לא נאמר בהוראות הכתובות שום דבר בעניין2. סובל מצפייפות עצם. האם יש פרוטקול אחר שיפגע פחות בעצם כי בפרוטקול זה גם נותנים קורטיזון?3. האם יש התנגשות או הורדת יעילות בין R-CHOP לבין אקטונל שהתחלתי לקחת שוב (פעם בחודש) בתקווה שזה יקטין נזקי העצם מהקורטיזון.
1. מה קורה במידה ולא מטפלים, כמה שנים הסטטיסטיקה אומרת נשאר לחיות?
2. יש חברות שעושות בדיקה גנטית בכיוון של התאמה מירבית לבחירת החומרים לטיפול כימוטרפיה. בין שאר החברות יש חברת בת של חברת טבע וגם בילינסון (לגבי בילינסון המידע נמסר מחולת סרטן השד שבעקבות טיפול בכימותרפיה היא התנפחה והייתה קרובה מאוד למוות ובעקבות ממצאי הבדיקה החליפו לה לחומרים מסוג אחר ,הרבה יותר יקרים) כנראה מעורבים פה גם שיקולים כספיים כי הבנתי שמחיר חלק מהסוגים של תרופות הכימותרפיה מאוד יקר. אני כמובן מדבר עלבדיקות פרטיות.
FDA טרם אישר הבדיקות וזה נמצא באמצע הדרך לקראת אישור. (כך מסרה לי נציגה של האגודה לסרטן).
אשמח מאוד לדעתך .
עדכון אחרון ממש לעכשיו:
הממצא מביופסיה בטחול. לימפומה מסוג B
או בלשון מקצועית: B NHL-M/P LARGE CELL
מתוכנן טיפול מסוג R-CHOP . זה הטיפול היחידי המתאים או יש מספר אופציות?
6. שמעתי שקיימת בדיקה באמריקה של הגנים לצורך קביעת הטיפול האופטימלי כנראה בכיוון של כימוטרפיה מסוגים שונים..
האם בדיקת הגנים הזו קיימת בארץ?
אתמול הבחנו לי לימפומה על סמך ביופסיה מהטחול בבדיקות פתלוגיות ואיסטלוגיות.
1. מה קורה במידה ולא מטפלים --כמה שנים הסטטיסטיקה אומרת נשאר לחיות?
2. האם יש מקרים בספרות הרפואית שהגוף הצליח להתגבר על המחלה ללא טיפול רפואי?
3. יש טעם בבדיקת רגישות למזון ולתנאי סביבה?
3. תזונה יחודית?
4. האם יש מקום לבדיקות נוספות או שהממצא חד משמעי? מח העצם תקין. יש ממצאים פתולוגים מרובים באזור הבטן וטחול מוגדל 15 סמ
5. שיטות הטיפול במחלה והדחיפות לטיפולים?