היי פרופ' דינה!
שמי צוריאל ועד לפני שנה סבלתי מלימפומה שאינה הודג'קין, עברתי כימותרפיה, השתלת מח עצם והקרנות וביולי לפני שנה לא היו ממצאים.
במהלך השנה הצטרפו אליי כלבה וחתול מגיל צעיר ושניהם בני שנה ומחוסנים. בשבועות האחרונים התגלה גוש קטן ביד ימין אשר עם הימים הפך לזיהום שעבור טיפולו התאשפזתי כשבוע ימים תוך מתן אנטיביוטיקה. היה חום גבוה שהלך וירד וכאבים במקום הזיהום בזרוע. הרופאים מניחים כי מדובר ככל הנראה בשריטה, נשיכה או כדומה מן החיות. אפשר לציין כי אושפזתי בשנה וקצת האחרונים כשלוש פעמים נוספות עקב חום ללא ממצאים בבדיקות הדם, התרביות וכל השאר. בפעם הזו הרופאה בבית החולים פוריה בו אושפזתי הציעה לי לא להגיע יותר למגע עם בעלי חיים על שום הוירוסים והחיידקים אותם הם נושאים, ועקב ספירת הדם הנמוכה שלי זה לא מומלץ עבורי.
זו החלטה מאוד קשה עבורי להיפרד מן הכלבה והחתול שהם כילדיי בבית, המחשבה מעיקה עליי נורא ורציתי להתייעץ ולשאול לפני שאעשה צעד שכזה.
השאלה שלי:
האם אכן לא בריא עבור מי שעבר השתלת מח עצם וספירת הדם נמוכה 3600 , להחזיק את חיות המחמד שברשותי, זאת ועוד שהם מחוסנים..? האם הם מעבירים וירוסים ומיני מחלות שיכולות להרע לי ולהזיק לי?